Gaming error code 005-8034 trying to update some games?

rebeltaz

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Oct 17, 2014
Messages
72
Trophies
0
Website
www.RobotsAndComputers.com
XP
328
Country
United States
I was able to update a couple of games successfully, but three of them fail at 99% with the error code 005-8034. I have searched here and on DDG, but I cannot find much if anything about this error, what it means, and how to fix it.
 

Shadow#1

Wii, 3DS Softmod & Dumpster Diving Expert
Member
Joined
Nov 21, 2005
Messages
11,753
Trophies
1
XP
7,237
Country
United States
I was able to update a couple of games successfully, but three of them fail at 99% with the error code 005-8034. I have searched here and on DDG, but I cannot find much if anything about this error, what it means, and how to fix it.
Space?
 

rebeltaz

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Oct 17, 2014
Messages
72
Trophies
0
Website
www.RobotsAndComputers.com
XP
328
Country
United States
Are you updating your games via freeshop or eshop?

Also. Did you get the games from eshop. freeshop. or from a third party place?

I tried updating them with the [Y - Update] option from the [Launch Application] screen. They are from a third party.

https://www.nintendo.com/consumer/w...p?error_code=005-8034&system=3DS&locale=en_US
https://www.reddit.com/r/3dshacks/comments/5mf8zq/eshop_error_0058034_or_0071607_look_here/

Seems like your best bet is to try running TikSweeper first, then try again. Otherwise, have a look through the other potential solutions.

I didn't see the first link, but I did read the second link. I didn't (don't) know what "star updater" and "LumaUpdater" are ,though. I know what Luma is but I didn't know if that had any bearing on my particular issue. I can try TikSweeper...
 

TCJJ

Well-Known Member
Member
Joined
May 5, 2009
Messages
616
Trophies
0
Location
New Zealand
Website
gareworks.blogspot.com
XP
487
Country
New Zealand
I tried updating them with the [Y - Update] option from the [Launch Application] screen. They are from a third party.



I didn't see the first link, but I did read the second link. I didn't (don't) know what "star updater" and "LumaUpdater" are ,though. I know what Luma is but I didn't know if that had any bearing on my particular issue. I can try TikSweeper...
LumaUpdater is a homebrew application which will keep Luma up-to-date for you. Make sure you have the latest version installed and then make sure you have the latest versions of Luma and B9S installed.
You should probably take a look here: http://3ds.guide/updating-b9s

FYI, the 3DS cannot download out-of-region updates through the regular updater, so if the updates still aren't working, install FreeShop and install the updates through there because it'll download the correct updates rather than ones from the wrong region.
It might also be worth reinstalling them via FreeShop if they still don't work after applying the updates that way.
 

rebeltaz

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Oct 17, 2014
Messages
72
Trophies
0
Website
www.RobotsAndComputers.com
XP
328
Country
United States
LumaUpdater is a homebrew application which will keep Luma up-to-date for you. Make sure you have the latest version installed and then make sure you have the latest versions of Luma and B9S installed.
You should probably take a look here: http://3ds.guide/updating-b9s

FYI, the 3DS cannot download out-of-region updates through the regular updater, so if the updates still aren't working, install FreeShop and install the updates through there because it'll download the correct updates rather than ones from the wrong region.
It might also be worth reinstalling them via FreeShop if they still don't work after applying the updates that way.

I have FreeShop installed. I didn't know I could update through there. I will try that. I'll also be sure I jave the latest B9S. I did run the LumaUpdater right after I installed the CFW this weekend, so I know it's up to date. Thanks.
 

TCJJ

Well-Known Member
Member
Joined
May 5, 2009
Messages
616
Trophies
0
Location
New Zealand
Website
gareworks.blogspot.com
XP
487
Country
New Zealand
I have FreeShop installed. I didn't know I could update through there. I will try that. I'll also be sure I jave the latest B9S. I did run the LumaUpdater right after I installed the CFW this weekend, so I know it's up to date. Thanks.
Yep, if you go to your games list in FreeShop, it'll have a little icon next to a game that can be updated. There are green and... orange icons, if I remember correctly. I think the green one means there's an update available. I can't remember for sure though but it's one or the other. You'll figure it out.
 

rebeltaz

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Oct 17, 2014
Messages
72
Trophies
0
Website
www.RobotsAndComputers.com
XP
328
Country
United States
Yep, if you go to your games list in FreeShop, it'll have a little icon next to a game that can be updated. There are green and... orange icons, if I remember correctly. I think the green one means there's an update available. I can't remember for sure though but it's one or the other. You'll figure it out.

I tried that today. These three games didn't show updates or dlc available. A couple of others did, so I did those, but...

meh... it's ok. I tried the games out and I didn't really like them that much anyway, so I just deleted them. Thank you all, though.
 

TCJJ

Well-Known Member
Member
Joined
May 5, 2009
Messages
616
Trophies
0
Location
New Zealand
Website
gareworks.blogspot.com
XP
487
Country
New Zealand
I tried that today. These three games didn't show updates or dlc available. A couple of others did, so I did those, but...

meh... it's ok. I tried the games out and I didn't really like them that much anyway, so I just deleted them. Thank you all, though.
For future reference, if that's the case, you probably obtained bad CIAs. You're better off downloading them via FreeShop in the future to avoid those issues, if possible.
 

THYPLEX

Well-Known Member
Member
Joined
May 20, 2017
Messages
632
Trophies
0
Age
27
Location
Rome
XP
737
Country
Italy
If you don't succeed after all this tips , i suggest you to download the updates from the internet in via format and install them on your 3ds , see if it works
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    KenniesNewName @ KenniesNewName: On your friendly side loaded apk