Editing Brawl Saves

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Arm the Homeless, Jul 1, 2008.

Jul 1, 2008

Editing Brawl Saves by Arm the Homeless at 2:35 PM (1,947 Views / 0 Likes) 14 replies

  1. Arm the Homeless
    OP

    Member Arm the Homeless Custom Title

    Joined:
    May 26, 2008
    Messages:
    1,762
    Location:
    /home/andy/
    Country:
    United States
    How much can we really do so far?

    Only WiFi stuff? Or can we do trophy stuff?

    I'll look around and probably not find anything. xP
    But other people should look. It'd be something to do.
     
  2. Defiance

    Member Defiance oh my god.. it's full of trading cards...

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Messages:
    1,504
    Location:
    Terminus
    Country:
    United States
    Wait, we can edit them?!? *Does a search*
     
  3. Houda

    Newcomer Houda Advanced Member

    Joined:
    May 12, 2008
    Messages:
    69
    Location:
    France
    Country:
    France
    Yes, probably with savegame extractor [​IMG]
    We can convert saves (NTSC to PAL), delete wifi settings, unlock everything...

    By the way, could someone with an American Brawl please convert this .bin file in the savegame extractor format ?
    It's for converting it in PAL [​IMG] Just take a few minutes [​IMG]
     
  4. Arm the Homeless
    OP

    Member Arm the Homeless Custom Title

    Joined:
    May 26, 2008
    Messages:
    1,762
    Location:
    /home/andy/
    Country:
    United States
    More about the last one...
     
  5. Houda

    Newcomer Houda Advanced Member

    Joined:
    May 12, 2008
    Messages:
    69
    Location:
    France
    Country:
    France
  6. Arm the Homeless
    OP

    Member Arm the Homeless Custom Title

    Joined:
    May 26, 2008
    Messages:
    1,762
    Location:
    /home/andy/
    Country:
    United States
    Oh. I thought you meant editing the save.
    I'll try that. I have my save backed up.
     
  7. Defiance

    Member Defiance oh my god.. it's full of trading cards...

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Messages:
    1,504
    Location:
    Terminus
    Country:
    United States
    I just thought of something. What if someone could edit it so that you can get Debug Mode?
     
  8. Arm the Homeless
    OP

    Member Arm the Homeless Custom Title

    Joined:
    May 26, 2008
    Messages:
    1,762
    Location:
    /home/andy/
    Country:
    United States
    Is there even a debug mode?
    I think Nintendo got rid of it.
     
  9. harrybuttox

    Member harrybuttox GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 29, 2008
    Messages:
    277
    Country:
    United States
    is it possible to do it from PAL to NTSC?? I've been trying to do that in mario kart for months now O.o

    If someone can help me with that Ill gladly do the Brawl save.
     
  10. Shuny

    Member Shuny I'm in yr forum, reading yr postz

    Joined:
    Nov 15, 2006
    Messages:
    1,019
    Location:
    Somewhere in the world
    Country:
    France
    Why not ? It's always possible to modify a savegame. If you want an advice, backup your actual PAL save, delete your save from your Wii, create a new PAL save, backup it, delete it, create a new NTSC save, backup it and delete it.

    With that you'll have three saves :

    - Two saves which should be almost identical except some things like the region or the CRC if present
    - Your save on which you'll apply the modifications you'll find with the previous save.

    If I were you that why I would do [​IMG] If you need help you can create a thread [​IMG]
     
  11. harrybuttox

    Member harrybuttox GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 29, 2008
    Messages:
    277
    Country:
    United States
    The only problem is I don't have a PAL Mario Kart game to extract from.
     
  12. Shuny

    Member Shuny I'm in yr forum, reading yr postz

    Joined:
    Nov 15, 2006
    Messages:
    1,019
    Location:
    Somewhere in the world
    Country:
    France
    Hmpf, you may need to download the PAL version otherwise it will be very hard to guess where is the region code (if there is a region code)
     
  13. harrybuttox

    Member harrybuttox GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 29, 2008
    Messages:
    277
    Country:
    United States
    ok Ill tell you what...do you want me to extract the NTSC version of it and upload it?


    EDIT: How do I convert it? I'll upload that one
     
  14. Allamahed El-Pol

    Newcomer Allamahed El-Pol Member

    Joined:
    Apr 27, 2008
    Messages:
    14
    Location:
    Deutschland
    Country:
    Germany
    Hey,

    is it also possible to edit the my username in brawl with editing?

    I want to change my name in "Allamahed" but its to long! [​IMG]
     
  15. harrybuttox

    Member harrybuttox GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 29, 2008
    Messages:
    277
    Country:
    United States
    doubt it....thats something within game code not the save.
     

Share This Page