Easiest way to boot Gamecube backups on SD Boot?

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by Ryukouki, Nov 21, 2010.

Nov 21, 2010
  1. Ryukouki
    OP

    Member Ryukouki See you later, guys.

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    4,949
    Country:
    United States
    Uhhh, I need help booting Gamecube ISOs from my SD Boot. What do I need? How do I start? I have the adapter and the SD card for it, but what cMIOS do I need? Do I need Neo Gamma? Do I need a Gamecube controller? My Wii is a D3-2 if that helps anything.
     
  2. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    You need a gamecube homebrew compatible cMIOS. The recommend cMIOS for NeoGamma should do it fine.

    Then you need a way to boot GC .dols with that cMIOS. NeoGamma in GC mode external, the SD-Boot .dol as sd/NeoGamma/GC.dol on a sd card in the wii's sd card slot, and a retail GC disc in the drive should do it. Or just use some GC homebrew launcher, which still requires the cMIOS, but might be easier to use. Also with a GC homebrew launcher it should work with a retail wii disc in the drive too.

    But don't ask me about the .iso format you need, or if the .isos need to be defragmented.
     
  3. Ryukouki
    OP

    Member Ryukouki See you later, guys.

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    4,949
    Country:
    United States
    Right on, thanks WP! [​IMG] Damn! I need to find a disk now... [​IMG]
     
  4. Sao Mortel

    Member Sao Mortel GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 23, 2008
    Messages:
    533
    Location:
    Montreal
    Country:
    Canada
    wii sport came with your wii... if you bought it new
     
  5. Ryukouki
    OP

    Member Ryukouki See you later, guys.

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    4,949
    Country:
    United States
    he said gamecube disk though...
     
  6. gamefreak94

    Member gamefreak94 GBAtemps (Un)Official Illogical Poster

    Joined:
    Jun 1, 2009
    Messages:
    674
    Location:
    At your window!
    Country:
    United States
    could you run GC isos on a USB HDD?
     
  7. Ryukouki
    OP

    Member Ryukouki See you later, guys.

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    4,949
    Country:
    United States
    Theoretically you can via DIOS MIOS but its VERY VERY VERY VERY VERY VERY buggy.
     
  8. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
  9. gamefreak94

    Member gamefreak94 GBAtemps (Un)Official Illogical Poster

    Joined:
    Jun 1, 2009
    Messages:
    674
    Location:
    At your window!
    Country:
    United States
    Didn't someone just create a DIOS mIOS for GC loading?

    EDIT: Sorry i read the title wrong thinking he booted a GC ISO off his SD card.

    Edit 2: http://gbatemp.net/t264872-dios-mios-relea...p;#entry3265279 Hmmm.... I guess it isn't impossible after all huh? I think someone owes me an apology XD
     
  10. Sao Mortel

    Member Sao Mortel GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 23, 2008
    Messages:
    533
    Location:
    Montreal
    Country:
    Canada
    Who said??? for some games you dont need a disk!! look
     
  11. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    I posted that, then immediately remembered about that. I guess it's been drilled into me to reply that it's impossible to do so every time someone asks about GC USB Loading.
     
  12. Ryukouki
    OP

    Member Ryukouki See you later, guys.

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    4,949
    Country:
    United States
    Interesting, although none of those games are what I'm looking for
     

Share This Page