dstwo "NO FIND SYSTEM FILES"

Discussion in 'Supercard' started by delt, Aug 3, 2015.

  1. delt
    OP

    delt Member

    Newcomer
    27
    1
    Sep 17, 2012
    Canada
    Hello, it's been a while since i posted here!

    Anyway, this has probably been asked before, but google just finds outdated information from years ago, so here goes....

    i just bought a DSTWO card, and copied the OS on to a micro sd card (_dstwo in the root directory) - tried a few versions in fact - and i get this error, blue screen with "NO FIND SYSTEM FILES".

    I read somewhere there are patches that are required? ...where can i find those?

    Thanks very much for any assistance....


    /* edit */ Here's the whole directory structure on the microsd card:

    http://www.deimos.ca/miscjunk/dstwo_sdcard.txt
     
    Last edited by delt, Aug 3, 2015
  2. delt
    OP

    delt Member

    Newcomer
    27
    1
    Sep 17, 2012
    Canada
    Does anyone have exact information about HOW EXACTLY the SD card must be formatted... ie. FAT32 vs. ExFAT, cluster size, etc...?

    The same SD card works fine with my Acekard 2i, so i'm guessing that's not the problem.... but then again i could be completely wrong about that.


    /* edit */ Ok, with NO partition on the SD card, ie. wipe the whole SD card at the hardware level:
    dd if=/dev/zero of=/dev/sdX where X is the SD card (not a partition on the SD card) ...the error message now says:

    NO FIND SD CARD

    So that must mean the previous partition setup was correct (fat32, whole card, default - i think 32k - cluster size).


    ....so, we have 3 outcomes so far:

    (1) No SD card in the DSTWO: doesn't register as a playable game. (firmware doesn't see it)

    (2) SD card with no partitions in the DSTWO: Firmware sees it as a game ("ALEX RIDER STORMBREAKER THQ") but trying to run it results in error "NO FIND SD CARD"

    (3a) SD card with valid EMPTY fat32 partition: Same as (2) but running the card results in error "NO FIND SYSTEM FILES"

    (3b) SD card with valid fat32 partition containing _dstwo directory, ds2boot.dat file at the root, etc: Same result as (3a) - "NO FIND SYSTEM FILES".


    *sigh* making progress.... sort of :/
     
    Last edited by delt, Aug 4, 2015
  3. delt
    OP

    delt Member

    Newcomer
    27
    1
    Sep 17, 2012
    Canada
    FIXED IT!!

    I just needed a more recent version of EOS. Re-downloading it worked =)

    Sorry for creating a useless thread!