DSTTi help!

Discussion in 'DSTT' started by MysticX, May 13, 2011.

May 13, 2011

DSTTi help! by MysticX at 11:22 AM (1,686 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. MysticX
    OP

    Newcomer MysticX Member

    Joined:
    Nov 16, 2006
    Messages:
    46
    Country:
    Iceland
    Well, to sum things up, I have a DSTTi card, with no numbers on the back and it seems genuine, not it´s most likely not anyways, but my problem is:

    DSi running on 1.4E cannot see the card.

    The current state of the card is Acecard 2 from 2007.

    I have tried deleting the card and only copied DSTTi files. kernel 1.18, with no awol, it says system file is missing (presumably AC2.SYS), so that´s a nogo.

    I have tried DSTTI.FW.1.4, but all I get is a white screen.

    I have tried DSTTI.check, won´t work, needs an DSTTi menu anyway.

    I have tried AKAIO, but it says on the main menu that it´s most like a clone, and therefore cannot use.

    It does work on DSL, but it won´t work on DSi, so, if there is nothing you can do to help me, then so be it, but it would be nice to get it working on the DSi.

    Thx.
     
  2. Evo.lve

    Member Evo.lve All that you could be.

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    1,786
    Location:
    Away from you.
    Country:
    Australia
    Most likely the DSTT bootloader has not been flashed to work with 1.4. (is this actually how the DSTTi works?)

    Unless you have a DS lite/Phat, it won't work.
     
  3. Pong20302000

    Member Pong20302000 making notes on everything

    Joined:
    Sep 8, 2009
    Messages:
    8,076
    Location:
    One's inner self
    Country:
    Japan
  4. Evo.lve

    Member Evo.lve All that you could be.

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    1,786
    Location:
    Away from you.
    Country:
    Australia
    IIRC AKAIO does not have a fake killer, only the retards at DSTT would come up with that.

    AKAIO just either doesn't work or displays a message.

    Anyway, I don't think that's what OP meant.
     
  5. Zorua

    Zorua Newbie

    It doesn't exactly 'kill' fake carts but the higher versions refuse to work on clones.
     
  6. Pong20302000

    Member Pong20302000 making notes on everything

    Joined:
    Sep 8, 2009
    Messages:
    8,076
    Location:
    One's inner self
    Country:
    Japan
    unless its Rudolph's mod version
     
  7. MysticX
    OP

    Newcomer MysticX Member

    Joined:
    Nov 16, 2006
    Messages:
    46
    Country:
    Iceland
    the cart does work on DSL using the old SW, but not with the new one, that is it still works with A2.

    so what would I have to do?
     
  8. Pong20302000

    Member Pong20302000 making notes on everything

    Joined:
    Sep 8, 2009
    Messages:
    8,076
    Location:
    One's inner self
    Country:
    Japan
    do this

    http://gbatemp.net/t253134-dstti-1-4-1-u-j-fix-for-dsi

    then get RetroGameFan latest update 6.58 i think
     
  9. MysticX
    OP

    Newcomer MysticX Member

    Joined:
    Nov 16, 2006
    Messages:
    46
    Country:
    Iceland
    Hm...maybe something is wrong or something...but here goes

    my SD card has the working AK2 system files

    then I copy both the kernel and tti4upgrade, yet when I select the file on the AK2 menu, all I get is a white screen.

    I tried accessing the tti4upgrade through the ttmenu, that I accessed through the AK2 menu, but the rom would load, gave me a akloader.nds error
     
  10. MysticX
    OP

    Newcomer MysticX Member

    Joined:
    Nov 16, 2006
    Messages:
    46
    Country:
    Iceland
    any tips?
     

Share This Page