DSi XL soft reset

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by Maid-chan, Jul 9, 2010.

Jul 9, 2010

DSi XL soft reset by Maid-chan at 9:14 AM (5,704 Views / 0 Likes) 13 replies

  1. Maid-chan
    OP

    Member Maid-chan GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 8, 2010
    Messages:
    229
    Location:
    Jakarta, Indonesia
    Country:
    Indonesia
    how to use soft reset with DSi XL to reset game? [​IMG]
     
  2. JackSakamoto

    Member JackSakamoto Bad Ending Guy

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    161
    Country:
    Japan
    With a linker : Yes
    With any linker : I don't think
     
  3. Maid-chan
    OP

    Member Maid-chan GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 8, 2010
    Messages:
    229
    Location:
    Jakarta, Indonesia
    Country:
    Indonesia
    the linker means the power button?
     
  4. Stuntbum

    Newcomer Stuntbum Member

    Joined:
    May 13, 2010
    Messages:
    37
    Country:
    United Kingdom
    umm... try pushing the button quickly without holding it. is that the soft reset you mean? power button that is.
     
  5. Maid-chan
    OP

    Member Maid-chan GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 8, 2010
    Messages:
    229
    Location:
    Jakarta, Indonesia
    Country:
    Indonesia
    no~ i mean soft reset not back to menu, just reset game
     
  6. YayMii

    Member YayMii hi

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Messages:
    4,881
    Location:
    that place
    Country:
    Canada
    Linker means flashcart (Acekard, R4, Supercard, etc.). I have no idea why Yosh93 called it a 'linker', because that terminology is now old, incorrect, and misleading.

    To answer your question, most DS games reset to the title screen when you press L+R+Start+Select. And on a flashcart, it usually resets to the flashcart menu with L+R+A+B+X+Y (the only exceptions being Acekard and Supercard, as Acekard uses L+R+A+B+Down, and the Supercard DSTWO allows you to set your own combination.
     
  7. Dter ic

    Member Dter ic ~

    Joined:
    Feb 19, 2009
    Messages:
    1,757
    Country:
    United Kingdom
    what flashcart are you using, that would help us yo answer your question
     
  8. Maid-chan
    OP

    Member Maid-chan GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 8, 2010
    Messages:
    229
    Location:
    Jakarta, Indonesia
    Country:
    Indonesia
    im using EDGE, so i already knew how to soft reset game by YayMii using L+R+A+B+X+Y,but didnt back to game but back to EDGE menu [​IMG]
     
  9. JackSakamoto

    Member JackSakamoto Bad Ending Guy

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    161
    Country:
    Japan
    Sorry,in french forums,we call a flashcard "a linker".Sorry -_-
     
  10. YayMii

    Member YayMii hi

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Messages:
    4,881
    Location:
    that place
    Country:
    Canada
    I said to use L+R+Start+Select.
    I also said that L+R+A+B+X+Y would reset to the flashcart, so you misread my post or something.

    Again, try L+R+Start+Select.
     
  11. Maid-chan
    OP

    Member Maid-chan GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 8, 2010
    Messages:
    229
    Location:
    Jakarta, Indonesia
    Country:
    Indonesia
    doesnt work if using L+R+Start+Select
     
  12. bason230

    Member bason230 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Messages:
    141
    Location:
    In my atelier 8D
    Country:
    Vietnam
    But I don't think you know what Soft-reset means. It means that by entering a specific combination of buttons, YOU get back to the EDGE Menu. So, if that's what it does, than it works. You can't soft-reset to the game's menu.
     
  13. Langin

    Member Langin GBAtemp's kpop addict

    Joined:
    Jul 29, 2008
    Messages:
    4,637
    Location:
    The Hague
    Country:
    Netherlands
    Some games do NOT have this, try a game like pokemon!
     
  14. Sicklyboy

    Global Moderator Sicklyboy Resident Mechanical Keyboard Addict

    Joined:
    Jul 15, 2009
    Messages:
    5,620
    Location:
    [̲̅$̲̅(̲̅ ͡° ͜ʖ ͡°̲̅)̲̅$̲̅]
    Country:
    United States
    Indeed. Most ds games do have it AFAIK, but I was under the impression that some didnt.
     

Share This Page