DSi XL acting funny...

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by Slyakin, Jun 9, 2010.

  1. Slyakin
    OP

    Slyakin See ya suckers

    Member
    4,450
    40
    Oct 15, 2008
    United States
    Soviet Slyakin
    My DSiXL has been working perfectly for the past two months. Today, however, when I started it up, it would play the intro, but no Nintendo logo would show on the top screen. Then, when I touched the bottom screen, nothing would happen.

    I pressed the buttons, and it took me to a white screen, and it took me about 5 seconds of holding the power button to turn it back off. Great.

    Now, I turned it back on, and the Nintendo logo doesn't show, but I can now go to the main menu. (Remember, I have no game in the game slot) I take really good care of it, so it isn't physical damage. Any help?
     
  2. Goli

    Goli RPG

    Member
    2,571
    2
    Jul 16, 2008
    Cote d'Ivoire
    Try moving the top screen and see if it displays something.
    I have a similar problem with my DS lite, but if I move it a bit then it will display things properly :/.
     
  3. Slyakin
    OP

    Slyakin See ya suckers

    Member
    4,450
    40
    Oct 15, 2008
    United States
    Soviet Slyakin
    No, everything on the top screen displays itself EXCEPT the Nintendo logo. I don't know what happened.
     
  4. Goli

    Goli RPG

    Member
    2,571
    2
    Jul 16, 2008
    Cote d'Ivoire
    Oh, maybe you have some sort of bios corruption?
     
  5. Slyakin
    OP

    Slyakin See ya suckers

    Member
    4,450
    40
    Oct 15, 2008
    United States
    Soviet Slyakin
    The thing is though, I haven't used my flash cart in a while. I've been laying SoulSilver on a legit cart. [​IMG]
     
  6. Langin

    Langin GBAtemp's kpop addict

    Member
    4,645
    775
    Jul 29, 2008
    Netherlands
    The Hague
    Do a ninty update(that may work)
     
  7. YayMii

    YayMii hi

    Member
    4,912
    423
    Jun 24, 2009
    Canada
    that place
    When the Nintendo logo is missing, it means the DS (or in this case, DSi XL) doesn't detect a game. Try re-inserting SS to see if it's what is causing the problem.
     
  8. BlackDave

    BlackDave Official GBATemp "Cleanup Guy"

    Member
    913
    5
    Aug 27, 2009
    United States
    The Promised Land...
    If nothing works, you know what to do.

    Send it to the Big N