DS internet browser

Discussion in 'NDS - Nintendo Wi-Fi Connection' started by Mike_, Nov 26, 2008.

Nov 26, 2008

DS internet browser by Mike_ at 5:27 AM (5,700 Views / 0 Likes) 12 replies

  1. Mike_
    OP

    Newcomer Mike_ Newbie

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Messages:
    8
    Location:
    My room
    Country:
    Guatemala
    I've been trying for some days to use an internet browser in my DS. I've tried to use DSorganize (a friend told me that it had a browser) but it never worked, it said that the file was damaged so I downloaded it again but it didn't work either. I downloaded it from a different website and I had the same problem. I don't have a laptop and I would like to be able to check some e-mails and new stuff in some websites when I'm in hotels and places with wi-fi so it would be very usefull.

    Thank you.
    (by the way, I'm not a native English speaker. If someone could tell me if something is wrong with my writing, I would be glad to know)
     
  2. I_Got_Wii'D

    Member I_Got_Wii'D GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    133
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    I am actually having the same problem, So I will let you know if I find something to help us.

    and as for you're english, I found nothing wrong with it (its actually better then most Americans, lol).
     
  3. EpicPie

    Member EpicPie GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 14, 2008
    Messages:
    116
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    The reason it isn't working is because you didn't DLDI patch the .nds file for DSorganize and DSorganize doesn't work good to check your email or anything of such because its only a basic HTML web browser. If you want a good internet browser use Bunjalloo but it will require DLDI patching as well.
     
  4. Brian117

    Member Brian117 GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    3,249
    Location:
    Cleveland, OH
    Country:
    United States
    If you have the ability to download roms,

    Then just download the official Nintendo DS Browser rom.

    There's a rom floating somewhere out there that was hacked to be used without the Slot2.
     
  5. The Keeganator

    Newcomer The Keeganator Member

    Joined:
    Jul 4, 2007
    Messages:
    42
    Country:
    Australia
    Actually the rom was patched so it didn't require the official addon, but a replacement like the M3/Supercard Slot-2 or the EZFlash 3-in-1.
     
  6. Mike_
    OP

    Newcomer Mike_ Newbie

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Messages:
    8
    Location:
    My room
    Country:
    Guatemala
    I will try it too, but could you please give me a link or something? I'm too lazy to search XP.

    Oh and, do I need a Slot-2 flash cart to use that internet browser ROM?
     
  7. Kyuzumaki

    Member Kyuzumaki GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 24, 2006
    Messages:
    251
    Country:
    United Kingdom
    to use the official nintendo one you do because it needs the slot 2 for extra RAM. Ds organise will work without but the DS wifi is sooo slow I never bother with it. Your better with a phone that has wi-fi
     
  8. Pedobear

    Banned Pedobear Banned

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Messages:
    165
    Country:
    United States
    theres a lot more than one browser, use a different one
     
  9. kobykaan

    Member kobykaan GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    2,994
    Country:
    United Kingdom
    your all forgetting that you need BOTH A SLOT 1 CARD & A SLOT 2 CARD to run the NINTENDO OPERA BROWSER!!!

    I say PROVE IT OR IT NEVER HAPPENED! lol

    It needs the SLOT 2 CARD's RAM to buffer the pages hence why IT WILL NOT work on SLOT 1 alone!

    There's a hacked one so it will automatically use 3 IN 1 ram for the browser or other slot 2 card that has inbuilt ram (Not Rumble cards!) so you dont have to set it manually and that's all ... it just wouldn't work for SLOT 1 only!

    as above try BUNJALOO or DS HOBO if DSorganise does not work [​IMG]

    how are you connecting to the net !? wifi router/access point or NINTENDO USB WIFI adapter??

    if its the latter NINTENDO USB adapter you will not get homebrew to connect with it you would have to hack it into a soft application wifi adapter [​IMG]
     
  10. tyuno123

    Member tyuno123 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 27, 2008
    Messages:
    472
    Location:
    Your Mind
    Country:
    Malaysia
    to use a DS internet browser MUST I own a slot-2 cart ?
     
  11. Pantho

    Newcomer Pantho Newbie

    Joined:
    Nov 29, 2008
    Messages:
    2
    Country:
    United Kingdom
    Sorry, but this whole

    "Must have slot2 for ram" thing is abit of a joke ...

    I mean, not knowing anything about , well anything DS i might add:

    I must state that a 2gb flash memory stick can be used as RAM for a browser.

    I've searched for this "hacked" rom and cannot find it, but i will add that its all possible in theory.

    You would only need 50mb ram tops to run a web browser. Let's look at all the mobile phones that do it, how much ram do you think they use.

    Not to mention the ancient PC's with 64mb ram lol.
     
  12. Destructobot

    Member Destructobot Crave the Hammer

    Joined:
    Oct 15, 2006
    Messages:
    5,005
    Location:
    Portland, OR
    Country:
    United States
    The DS has 4MB of RAM.
     
  13. Mike_
    OP

    Newcomer Mike_ Newbie

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Messages:
    8
    Location:
    My room
    Country:
    Guatemala
    I think I will buy a new laptop then XD. Having internet in a DS seems to be really hard and some say that it is slow. Why bother then? Thank you for your answers xP.
     

Share This Page