DS #4366: Star Wars Battlefront: Elite Squadron (Europe)

Discussion in 'GBAtemp & Scene News' started by Chanser, Nov 5, 2009.

  1. Chanser
    OP

    Member Chanser :o

    Joined:
    Jun 27, 2006
    Messages:
    1,648
    Country:
    Macau
    ^^ndsrelease-5600^^
     
  2. michaeru

    Newcomer michaeru Member

    Joined:
    Apr 18, 2009
    Messages:
    41
    Location:
    Ph
    Country:
    Now I hope this one is better than the previous one.
     
  3. bloodbros

    Newcomer bloodbros Newbie

    Joined:
    Mar 29, 2007
    Messages:
    8
    Country:
    Australia
    Try it for 2 minutes on my Acekard 2 with AKAIO 1.5. No AP so far, game run smoothly. Reminds me of The Lord of the Rings: Conquest, except with guns.

    Too bad Instant Action is only for wireless multiplayer, maybe the single player one will be unlock after finish the game?
     
  4. Blaze163

    Member Blaze163 The White Phoenix's purifying flame.

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    3,767
    Location:
    Coventry, UK
    Country:
    United Kingdom
    Damn this thing takes ages to load up. And with two black screens while it's doing so. I thought it had an AP check for a moment there. And BloodBros, you can play Instant Action offline too against bots. Just choose 'host game' and while it's waiting for people to join, click on the tick and it'll allow you to play alone.
     
  5. bloodbros

    Newcomer bloodbros Newbie

    Joined:
    Mar 29, 2007
    Messages:
    8
    Country:
    Australia
    I see. Thanks for that Blaze163. I will give it a try tonight.
     
  6. Blaze163

    Member Blaze163 The White Phoenix's purifying flame.

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    3,767
    Location:
    Coventry, UK
    Country:
    United Kingdom
    Initial impressions:

    - controls will take some getting used to. Seems to take ages just to change which way I'm facing.
    - the bots are impossible in IA
    - the space battles fall badly short of what we were expecting. You don't seem to be able to go up or down. So you just fly in a circle, wait for a lock on and fire a missle. It's kinda boring.
    - Learn to dodge roll, it will save your arse.

    Overall, looks like it might be fun if I sink the time into it to learn the controls and get the hang of it, but for now it's one of those that will vanish from my card if anything superior comes along. It'll probably vanish once Band Hero finally makes an appearance. Where the hell has it got to, anyway?
     
  7. Demonbart

    Member Demonbart GBATemp's guitar hero

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    1,623
    Location:
    Lazytown, yarr
    Country:
    Netherlands
    Peppy told me to tell you to DO A BARREL ROLL!
     
  8. GeekyGuy

    Global Moderator GeekyGuy Professional loafer

    Joined:
    Jun 21, 2007
    Messages:
    4,739
    Country:
    United States
    Kinda surprised by the lack of fanfare for this game. I know folks have come to expect little from LucasArts, but still, it's a Battlefront game on DS. I expected mad interest in it.
     
  9. Guild McCommunist

    Member Guild McCommunist (not on boat)

    Joined:
    May 6, 2009
    Messages:
    18,151
    Location:
    The Danger Zone
    Country:
    United States
    True dat.

    Yet again, it's in the same week as COP, and COP did have pretty heft AP. It'll obviously get more buzz.

    Anyway, impressions:

    - It's not very much a Battlefront game. It's sorta like Smash TV with Star Wars characters, outside of some boss fights (which are classic TPS view)
    - Flight sequences are disappointing. It's free movement, but you can't move up or down, so no epic maneuvers. Damn.
    - The isometric shooting parts are decent, it's just not Battlefront-esque

    Overall, it's not really a Battlefront game but it's decently fun.
     
  10. luke_c

    Member luke_c Big Boss

    Joined:
    Jun 16, 2008
    Messages:
    3,587
    Location:
    Land of England
    Country:
    United Kingdom
    Didn't realize this was out [​IMG] Saw the trailer awhile back, looked pretty good, i'll give it a go i guess.
     
  11. GeekyGuy

    Global Moderator GeekyGuy Professional loafer

    Joined:
    Jun 21, 2007
    Messages:
    4,739
    Country:
    United States
    Is anyone else noticing serious issues with the sound? At first, I got worried. I thought maybe the speakers on my DS were giving out on me, so I turned it off and started a different game. No, it was this particular game. I'm not sure how to describe it exactly, but there are some really atrocious audio artifacts that constantly come through the speakers while the music's playing.
     
  12. Guild McCommunist

    Member Guild McCommunist (not on boat)

    Joined:
    May 6, 2009
    Messages:
    18,151
    Location:
    The Danger Zone
    Country:
    United States
    Like what? I just hear generic Star Wars music.
     
  13. Blaze163

    Member Blaze163 The White Phoenix's purifying flame.

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    3,767
    Location:
    Coventry, UK
    Country:
    United Kingdom
    I got that too. It's like a cross between a clicking and a buzzing noise, it's really irritating. I switched the system off and on again and it's not done it this time. Maybe a bad dump?
     
  14. Supersonicmonk

    Member Supersonicmonk GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    421
    Location:
    Cymru
    Country:
    United Kingdom
    Nah a bad dump would end with either complete failure or working perfectly, it wouldn't be as specific as the sound
     
  15. Rayder

    Former Staff Rayder Mostly lurking lately....

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    6,613
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    The first time I wrote it to my card, it had crackling and generally messed up sound. I deleted the nds and re-wrote it, then it's been fine ever since.

    Using a CycloDS 1.56b3
     
  16. shakirmoledina

    Member shakirmoledina Legend

    Joined:
    Oct 23, 2004
    Messages:
    6,611
    Location:
    Dar es Salaam
    Country:
    Tanzania
    i thought i get some screens to promote the game...
    Warning: Spoilers inside!

    almost completely looks like lord of the rings... getting this one too
     
  17. soheifox

    Newcomer soheifox Newbie

    Joined:
    Apr 24, 2008
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    I feel completely stupid... is there a way to make this work on an older R4DS using YSmenu and the TT firmware? Just seems to freeze up.
     

Share This Page