Does NES and GBA emulator have same as ZSNES?

Discussion in 'Other Consoles & Oldies' started by bradzx, Mar 5, 2012.

Mar 5, 2012
  1. bradzx
    OP

    Member bradzx x-Darkie-x

    Joined:
    Sep 19, 2009
    Messages:
    1,936
    Location:
    Ponyville
    Country:
    United States
    I just wonder if there is any kind of emulator for nes and gba as kind for ZSNES to require recording for mecoder and lame for dump video.
     
  2. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    ZSNES hasn't had any public development in years. More modern emulators have built-in recording functions that don't require you to jump through a ton of hoops to get them working.

    The recent versions of VBA (lime VBA-M and the re-recording versions for TASing) have built-in AVI recording.
    For NES, FCEUX appears to have video recording support as well.
     
  3. the_randomizer

    Member the_randomizer The Temp's official fox whisperer

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Messages:
    17,361
    Location:
    Unknown
    Country:
    United States
    Snes9x has built in TAS recording, and is up to date (many Snes9x TAS versions are based off of 1.43 BUT, there is a version based off of 1.52, meaning you get the better sound core). Aside from the user-friendly GUI, I don't see why people claim Zsnes to be the best.


    http://snes9x-rr.googlecode.com/files/snes9x-1.52-rr-r185.zip
     
  4. bradzx
    OP

    Member bradzx x-Darkie-x

    Joined:
    Sep 19, 2009
    Messages:
    1,936
    Location:
    Ponyville
    Country:
    United States
    I know they have but my laptop didn't support at all with sound while recording. Realitk sound. ZSNES is just fine because it have dump after recording but it take a while to get done. I use SNES9X for recording but no recording in sound. After record and play video, it have audio in there after recording. But why not record in recording?

    Random- Well I usually ZSNES because it better than SNES9X that didn't support all kind of system like my laptop.
     
  5. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    He means video recording as in dumping to actual audio/video files.

    SNES9x 1.53 appears to have both input recording and video dumping though, but I'm not a TASer so I don't know if 1.53 incorporates some of the unofficial recording changes or not.
    http://snes9x.ipherswipsite.com/
     
  6. bradzx
    OP

    Member bradzx x-Darkie-x

    Joined:
    Sep 19, 2009
    Messages:
    1,936
    Location:
    Ponyville
    Country:
    United States
    I am using that version but it not support my laptop while recording in audio. Just video that all. It is there way to make record audio in my laptop?
     
  7. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    Screenshot your windows control panel.
     
  8. bradzx
    OP

    Member bradzx x-Darkie-x

    Joined:
    Sep 19, 2009
    Messages:
    1,936
    Location:
    Ponyville
    Country:
    United States
    Here you go.

    [​IMG]
     
  9. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    That's the system info, I mean the actual control panel so we can see all the icons.
     
  10. bradzx
    OP

    Member bradzx x-Darkie-x

    Joined:
    Sep 19, 2009
    Messages:
    1,936
    Location:
    Ponyville
    Country:
    United States
    Oh. Lol sorry my bad. Here you go.

    [​IMG]
     
  11. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    In the "View By" section near the top right, choose small icons.
     
  12. bradzx
    OP

    Member bradzx x-Darkie-x

    Joined:
    Sep 19, 2009
    Messages:
    1,936
    Location:
    Ponyville
    Country:
    United States
    Done and here.

    [​IMG]
     
  13. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    Okay I just checked and yeah it's the emulator not playing any sound while recording as it's feeding it to the video file instead, and it doesn't look like there's a way to change that.

    EDIT: Though if you do input recording and then play back the input while recording AVI...
     
  14. bradzx
    OP

    Member bradzx x-Darkie-x

    Joined:
    Sep 19, 2009
    Messages:
    1,936
    Location:
    Ponyville
    Country:
    United States
    You don't mean record movie then use avi record in same time in play movie?
     
  15. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    Record your gameplay first with the movie/input recording function so you can actually play with sound, then do an AVI record while playing back the movie to get a video file.
     
  16. bradzx
    OP

    Member bradzx x-Darkie-x

    Joined:
    Sep 19, 2009
    Messages:
    1,936
    Location:
    Ponyville
    Country:
    United States
    ...Why I didn't think before when I did before? Thank for refresh my memory.
     

Share This Page