dldi patch nds games?

Discussion in 'NDS - ROM Hacking and Translations' started by neoracer12345, Jan 30, 2011.

Jan 30, 2011

dldi patch nds games? by neoracer12345 at 12:21 AM (2,481 Views / 0 Likes) 8 replies

  1. neoracer12345
    OP

    Newcomer neoracer12345 Newbie

    Joined:
    Jan 30, 2011
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    if it is possible, could anyone make atutorial for me? i'm going to try and atempt to get nds games working on ar dsi.
     
  2. CannonFoddr

    Member CannonFoddr Regular GBATemp Lurker

    Joined:
    Sep 23, 2006
    Messages:
    4,106
    Location:
    Sitting by computer
    Country:
    United Kingdom
    Well there's a couple of things to note

    DLDI is a 'Library' to allow various Homebrew software to run on different Flashcards, so help preventing Developers from having to make several different version of the same program for each type of card. A bit like a video driver on the PC - it's something that acts as a go-between

    NDS games are Commercial ROMS that don't use these 'libraries' so there isn't a DLDI capable of 'patching' them to run

    What I think you are thinking of is a way of 'patching' NDS games to run, usually these are to remove any AP protection that the game has

    What games are you talking about... & which card are you using on the DSi, since depending on the flashcard you're using depends on how to patch the game (if at all possible)
     
  3. machomuu

    Member machomuu Drops by occasionally

    Joined:
    Sep 4, 2009
    Messages:
    8,437
    Location:
    The Courtroom
    Country:
    United States
    They're using an Action Replay DSi.
     
  4. Rydian

    Member Rydian Resident Furvertâ„¢

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    No.

    Buy a flash card.
     
  5. CannonFoddr

    Member CannonFoddr Regular GBATemp Lurker

    Joined:
    Sep 23, 2006
    Messages:
    4,106
    Location:
    Sitting by computer
    Country:
    United Kingdom
     
  6. neoracer12345
    OP

    Newcomer neoracer12345 Newbie

    Joined:
    Jan 30, 2011
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    thnks for the description. I already ordered an R4 for my dsi. then i thought, wait maybe i can run games on my action replay. but i guess not. oh well, thx for tryin.
     
  7. Rydian

    Member Rydian Resident Furvertâ„¢

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    What flash card did you get?
     
  8. machomuu

    Member machomuu Drops by occasionally

    Joined:
    Sep 4, 2009
    Messages:
    8,437
    Location:
    The Courtroom
    Country:
    United States
    If you could play .nds games on your AR then Nintendo would be out of business [​IMG].
     
  9. SifJar

    Member SifJar Not a pirate

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    6,022
    Country:
    United Kingdom
    R4 was a bad idea, but I guess its too late to point that out now.
     

Share This Page