1. Maxternal

    Maxternal Peanut Gallery Spokesman
    Member

    Joined:
    Nov 15, 2011
    Messages:
    5,210
    Country:
    Hmm, two of the wierd problems happening at the SAME TIME :wtf: nooooo.

    anyway, the few people that have reported the controller locking up on them have said that ONLY Luigi's Mansion works for them, so that's not THAT wierd. One or two of them said that playing a retail disk from the disk channel fixed the problem and the SD and USB worked again for them. You could always try that.

    The other problem, I can venture a guess that the apploader size zero problem is with a Wii game in the drive and if you try it with a GC game in the drive it just starts the retail disk and not the USB one? ... :( if it's that, I've seen complaints and no answers

    With any of them, if you can't get it to work I'd say try UN-installing the WAD first with a WAD manager running on IOS249 and THEN re-installing the WAD again. Otherwise I'm too tired to think right now. Maybe someone else has some more ideas ...
     
  2. smf

    smf GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Feb 23, 2009
    Messages:
    3,691
    Country:
    United Kingdom
    No, I dumped my pal copy and it matched redump. It didn't work in some DML versions either.
    Don't know whether it's some instructions not being patched or the game just doesn't like DM.

    Do you know that 2.0 only supports USB while 1.5 only supports SD?
     
  3. RafaelPalma

    RafaelPalma Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 14, 2012
    Messages:
    4
    Well, then i might be screwed, because my Wii's lector is screwed, it doesn't reads games anymore.
    I'll try uninstalling and installing, thanks

    Yes i do, i have my games on an SD and on an SD.
     
  4. wiismodrome

    wiismodrome flubber
    Member

    Joined:
    Feb 7, 2012
    Messages:
    553
    Country:
    Sweden
    Bug Report: DIOS MIOS is randomly setting my Wii's video mode to 480p.

    If I run a GC game with DM update 5, the next Wii reboot will be in progressive mode. This does not happen with normal MIOS installed... and is quite annoying with a 480i television. Not sure how DM manages to alter Wii system settings... but it does.

    Also, Need for Speed: Hot Pursuit 2 crashes after loading with "an error has occurred...".
     
  5. reprep

    reprep GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jul 5, 2012
    Messages:
    937
    Country:
    Each to his own. I have been using Dual Shock for about 14 years. This makes you get used to a controller i guess. Plus let's take MGS TTS for example. Do you really think it was designed for gamecube controller? It was meant to be played on a dual shock just like the rest of the series.

    Anyways, my intention was to learn the cause of the problem and maxternal made a logical explanation, that is enough for me.
     
  6. Cyan

    Cyan GBATemp's lurking knight
    Global Moderator

    Joined:
    Oct 27, 2002
    Messages:
    22,532
    Country:
    France
    On the official list, Luigi's Mansion still has "billiard room but untested with 1.0+"
    I completed the game with DM v2.0.4 and didn't find any bug in that room.
    RafaelPalma (on this page) also completed it, so I guess the bug is fixed.

    Just in case users with access to that list can update it (Crediar only?).
    Edit:
    Thanks for updating it quickly ;)


    Also, I'm aware of all the requests for USBLoaderGX, I just don't have time to do everything quickly.
    please be patient. thanks.
     
    2 people like this.
  7. Maverick Lunar X

    Maverick Lunar X GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    May 5, 2009
    Messages:
    331
    Country:
    United States
    No. We demand immediate service for our product that we did not pay a dime for. I want to speak to the manager.
     
  8. raddok

    raddok Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 3, 2012
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    Just confirming Luigi's mansion plays through with no bugs DM 2.0.4/5.

    Also thanks Cyan for your work on the loader.
     
  9. sonictopfan

    sonictopfan GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    2,140
    Country:
    That's alright man, I just thought to report the bug!

    On another note, I dunno if I have reported that or not but one game for Batman, forgot which one but it's either Batman Rise of Sin Tzu or Batman Vengeance, gotta have to check again when I get time, the restart button (R+Z+Start) don't work with it, I wonder why but ALL the other games I tried work just fine!

    Edit: I just noticed gbatemp added a delete option for the comments, nice!
     
  10. xbrav

    xbrav Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 15, 2012
    Messages:
    2
    Country:
    Canada
    So far, DM has been great for me, with one weird issue bothering me.

    The first, major one is still the system halting with the gamecube microphone inserted. This issue has been present with DM and DML for a while. The entire system halts at timed intervals when inserted. Removing the microphone causes the execution to resume. This does not happen outside of the MIOS.

    As well, is there any way to have a selection for the camera mode, perhaps to force 16x9? I'd love to put in feature requests, but I can understand why it's shut off on the Google Code pages.
     
  11. DaFees

    DaFees GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 16, 2008
    Messages:
    206
    Country:
    United States
    Hello everyone, I finally checked out DM last evening and well now I have a question. Firstly, I'm running the latest of everything as in the latest DM wad, the latest beta of CFG, and not that I think it matters but also the latest beta of PL. Most of the games work exactly as expected, and for audio streaming games like THPS3&4 they play fine without the music, obviously however I've ran into a few problem games. Before I detail my problem let me say that I've been taking my 1:1 copies of my games and using the GameCubeISOcompress tool (and the default options) to compress my games down so as to save space. In case I would run into problems however I've keep the 1:1 originals.

    Here is my problem, when I use that particular tool to compress my ISOs, both, Mario Power Tennis and Mario Golf Toadstool Tour both won't work. MGTT freezes at the Dios Mios screen and MPT throws an entrypoint mem1 error. That's my problem now my question is, does the latest version of DM not work when these games are compressed or am I using the wrong tool to compress them? If it matters I prefer to keep my ISOs as ISOs and not some other weird or extracted format. ISOs make a nice clean single file that work with both DM and the dolphin emu.
     
  12. sonictopfan

    sonictopfan GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    2,140
    Country:
    I can confirm that Mario Golf is one of the games that only work non-compressed, as for Mario Tennis I dunno I haven't tested it because I have the Wii port instead!
     
  13. Maverick Lunar X

    Maverick Lunar X GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    May 5, 2009
    Messages:
    331
    Country:
    United States
    Incorrect, I have both compressed using the same tool (assuming you mean this), the only issue I have had is DM redirected to the disc that was in the drive when selecting Mario Golf, but other than that both work compressed and discless
     
  14. sonictopfan

    sonictopfan GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    2,140
    Country:
    I didn't use this tool, I always use DiskEx for DM, and both Mario Golf and Batman Dark Tomorrow would freeze in the GC Loader screen if compressed, however non-compressed they both worked fine, and yes I did try different isos with the same reasult and asked around about Batman Dark Tomorrow with the same answer, so how you got the game to work while compressed is beyond me but it didn't work for me!

    Edit: page 101 and still counting XD
     
  15. Maverick Lunar X

    Maverick Lunar X GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    May 5, 2009
    Messages:
    331
    Country:
    United States

    that tool uses DiscEx I believe, my images are NTSC-U on NTSC-U wii with USB Loader GX. Havent tested Batman because honestly, I hated that game :P
     
  16. papermanzero

    papermanzero GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    348
    Country:
    Gambia, The
    Does anybody know a workaround for multi game discs.
    I would like to run games like Metal Gear.

    Btw. Baten Kaitos Eternal (PAL) isn't running (neither with forced video mode nor with default settings).
     
  17. sonictopfan

    sonictopfan GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    2,140
    Country:
    I have tested NTSC-U using USB Loader GX as well!
     
  18. FIX94

    FIX94 Global Moderator
    Global Moderator

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    7,284
    Country:
    Germany
    ...somebody noticed crediars latest tweet?
    "@TheCruxis Don't worry audio streaming has been in the works for some time now"
    Sounds like we can stay with DIOS-MIOS and pirate our games with audio streaming working very soon, so no need for devolution and the original disc :P
     
    3 people like this.
  19. reprep

    reprep GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jul 5, 2012
    Messages:
    937
    Country:
    Being on the dark side begins to pay off. :)
     
    3 people like this.
  20. Nah3DS

    Nah3DS Madre de Dios! Es El POLLO DIABLO!!!
    Member

    Joined:
    Feb 9, 2010
    Messages:
    3,857
    Country:
    Argentina
    amen to that! :lol:
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - (Lite),