Hacking currently on softmii 2.1 should i upgrade? some advise please

DSTTSTINKYCARD

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Jan 13, 2008
Messages
178
Trophies
0
Website
Visit site
XP
201
Country
Gambia, The
hi
i softmoded my wii a while back with softmii 2.1
up to yet nearly all the games work fine apart from nsmb and one or 2 i have come across
it it time to update to something els ?
if so how from softmii 2.1 ?
unsure.gif

i dont want to break our wii as we have very very little money
as there is so many guides and tutorials out there i dont know where to start its very confusing
 

dai-a

Well-Known Member
Member
Joined
May 16, 2009
Messages
351
Trophies
0
Age
28
Location
Springville Utah
Website
www.facebook.com
XP
115
Country
United States
What region are you? As long as you're not region changed(i.e Korean changed wii to US wii) Then just follow the modify any wii guide on top of the board
smile.gif
.

BTW use dop IOS modv8 (Get it from wiibrew.org) and choose IOS249, then install IOS30,IOS61 and IOS36 with no hash check before starting the guide.
 

DSTTSTINKYCARD

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Jan 13, 2008
Messages
178
Trophies
0
Website
Visit site
XP
201
Country
Gambia, The
its a pal wii
what about the softmii already on it? can i just install over the top of softmii ? does the dop IOS modv8 part take care of softmii?
ive just read the first part of the /Modify any Wii 4.2 & below guide/ and looks straight forward at the moment
i know when you first attempt something new it looks a little scary but after i installed softmii for the first time
i thought that was simple enough
if i follow the guide to the letter should i encounter any problems
the reason i ask is there are lots of posts saying somthing has gone wrong e.c.t with the v 4. softmods instalations
i know its usualy user error as the same thing happens in the xbox 360 forums that i use
people always get into trouble and seem to make a simple thing sound very complicated and dont know how they can get it wrong

thankyou for your kind reply
geoffrey
 

dai-a

Well-Known Member
Member
Joined
May 16, 2009
Messages
351
Trophies
0
Age
28
Location
Springville Utah
Website
www.facebook.com
XP
115
Country
United States
Yes you can do it over softmii.

How old is your wii btw? Because if it's old enough then you can install bootmii as boot2 to make a nand back up. Just incase you do mess up, you'll be able to fix it without sending it to nintendo.
wink.gif


But yes just install those 3 IOS files before starting the guide. It's really easy to follow everything
smile.gif


OH and install a fresh IOS15 without hash check also
 

DSTTSTINKYCARD

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Jan 13, 2008
Messages
178
Trophies
0
Website
Visit site
XP
201
Country
Gambia, The
dai-a said:
OH and install a fresh IOS15 without hash check also
will i see this part once i start the guide?install a fresh IOS15 without hash check


is this it
Run Trucha Bug Restorer
Choose IOS15 & press A. (Important)
Wait till it says Press 1 then press it.
 

razorback78

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 3, 2009
Messages
1,183
Trophies
0
Website
Visit site
XP
135
Country
DSTTSTINKYCARD said:
dai-a said:
OH and install a fresh IOS15 without hash check also
will i see this part once i start the guide?install a fresh IOS15 without hash check


is this it
Run Trucha Bug Restorer
Choose IOS15 & press A. (Important)
Wait till it says Press 1 then press it.
he told you to install a fresh IOS15 because you probably installed cioscorp included in the softmii package.
 

DSTTSTINKYCARD

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Jan 13, 2008
Messages
178
Trophies
0
Website
Visit site
XP
201
Country
Gambia, The
but when and what part do i install a fresh ios15

is it this part or completly diferent? /Run Trucha Bug Restorer
Choose IOS15 & press A. (Important)
Wait till it says Press 1 then press it./

i have never installed anything before apart from softmii
so it is all new for me

thanks
 

DSTTSTINKYCARD

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Jan 13, 2008
Messages
178
Trophies
0
Website
Visit site
XP
201
Country
Gambia, The
dai-a said:
What region are you? As long as you're not region changed(i.e Korean changed wii to US wii) Then just follow the modify any wii guide on top of the board
smile.gif
.

BTW use dop IOS modv8 (Get it from wiibrew.org) and choose IOS249, then install IOS30,IOS61 and IOS36 with no hash check before starting the guide.


trying to use dop IOS modv8
when we try to install any ios'a it just gets stuck at initializing network for about 5 mins then the writing just goes blured
we have internet set up wired network
any help?
 

You may also like...

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    Veho @ Veho: https://i.imgur.com/VrVYLDR.jpg