1. GalaxyYT

    OP GalaxyYT GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 27, 2017
    Messages:
    112
    Country:
    Canada
    NOTE: I haven't installed Linux yet (planning to after posting this), so I haven't tested if this works yet.

    I did NOT make this. This is an official commit from CTCaer. I only compiled it.

    Simply download the payload below, launch it, open the Tools menu, and select Fix battery de-sync. You need a hekate_ipl.ini on the root of your SD card. If you've used Hekate before, you should already have this.
    After you select Fix battery de-sync, you can boot into Horizon and it should be fixed.

    Download
     

    Attached Files:

    Last edited by GalaxyYT, Jun 28, 2018
    Ysle29, NoNAND, tiliarou and 8 others like this.
  2. ethangraham456

    Newcomer

    Joined:
    Jun 26, 2018
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    Lmao as soon as I take my switch apart to resync the battery a software fix comes up. :/
     
    Last edited by ethangraham456, Jun 28, 2018
    NoNAND, Lacius, MrHacker894 and 5 others like this.
  3. monkeyman4412

    monkeyman4412 Gbatemp's moronic trash
    Member

    Joined:
    Jun 16, 2016
    Messages:
    1,674
    Country:
    United States
  4. epickid37

    epickid37 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Member

    Joined:
    Jan 4, 2017
    Messages:
    1,246
    Country:
    United States
    Time to mess with linux again
     
    intellettuanale likes this.
  5. Switchhaxz

    Switchhaxz Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 25, 2018
    Messages:
    10
    Country:
    Canada
    People never learn
     
    TAUSENN and intellettuanale like this.
  6. CTCaer

    CTCaer Developer
    Developer

    Joined:
    Mar 22, 2008
    Messages:
    1,154
    Country:
    Greece
    it doesn't work like this.
    There's an option in Tools menu.
     
    lordelan and Niels Van Son like this.
  7. t34p075

    t34p075 Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 4, 2017
    Messages:
    41
    Country:
    United States
    So wait I don’t need to change anything on SD card? Just the payload?

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    This makes more sense. So it’s basically the software disconnect for the battery, but packaged into the Hekate release.
     
  8. CTCaer

    CTCaer Developer
    Developer

    Joined:
    Mar 22, 2008
    Messages:
    1,154
    Country:
    Greece
    Yes. It's not a kip or something that needs to run on HOS boot. It's built-in.
     
  9. ShadowXin225

    ShadowXin225 Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 30, 2018
    Messages:
    37
    Country:
    Australia
    my switch wont power on anymore at all after using this fix
     
    Moquedami likes this.
  10. Aldoria

    Aldoria GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    May 1, 2018
    Messages:
    402
    Country:
    France
    press power button for like 30 seconds then charge it for an hour and see if it turns on
     
  11. ShadowXin225

    ShadowXin225 Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 30, 2018
    Messages:
    37
    Country:
    Australia
    • key note was using auto rmc from SX OS

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    I have no way to tell if it works or not possible fix?
     
  12. Zumoly

    Zumoly GBATemp Analyst
    Member

    Joined:
    Apr 27, 2018
    Messages:
    1,706
    Country:
    Mali
    Thanks for sharing this. I've always wanted to check on linux (lakka) myself to see the potential of the psp emulator.
    So please report back your experience after you've tried.

     
  13. CTCaer

    CTCaer Developer
    Developer

    Joined:
    Mar 22, 2008
    Messages:
    1,154
    Country:
    Greece
    Did you read what it said in yellow letters?
     
  14. ShadowXin225

    ShadowXin225 Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 30, 2018
    Messages:
    37
    Country:
    Australia
    I cant recall all of it tbh I know it stated do not have usb plugged in during this process . next press any key to continue pressed volume + proceeded to a blank black screen

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    tegra rmc smash doesn't detect it now nor my pc .
     
  15. CTCaer

    CTCaer Developer
    Developer

    Joined:
    Mar 22, 2008
    Messages:
    1,154
    Country:
    Greece
    You need the wall adapter to re-connect the battery.
     
    NoNAND likes this.
  16. ShadowXin225

    ShadowXin225 Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 30, 2018
    Messages:
    37
    Country:
    Australia
    I used that no response I have auto rmc set up there was no difference
     
  17. SG911

    SG911 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Dec 20, 2017
    Messages:
    364
    Country:
    United States
    I hope this will help the guys working on the lakka stuff for the emulator.
     
  18. CTCaer

    CTCaer Developer
    Developer

    Joined:
    Mar 22, 2008
    Messages:
    1,154
    Country:
    Greece
    Leave it there for half an hour. And then try again to inject a payload.

    If still nothing press power for 15s. And then power + vol+ (not that pwr+vol+ matters with autorcm though.)
     
  19. ShadowXin225

    ShadowXin225 Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 30, 2018
    Messages:
    37
    Country:
    Australia
    I put it on charge for an hour before commenting for help I tired what you said no go my desktop doesn't detect it when I plug it in.
     
  20. CTCaer

    CTCaer Developer
    Developer

    Joined:
    Mar 22, 2008
    Messages:
    1,154
    Country:
    Greece
    Did you connected it to PC, pressed power for 12-15s, and then without pressing sth else, pwr+vol+ ?
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - CTCaers, Battery, Hekate