Configurable USB Loader corrupted UI

Discussion in 'Wii - Hacking' started by mike333, Mar 1, 2012.

  1. mike333
    OP

    mike333 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    708
    61
    Aug 30, 2010
    Poland
    Hi,

    When I run cfgusbloader (v70) from priiloader (v0.7) using official forwarder (v11b, dol for priiloader)
    screen gets corrupted sometimes. Like 1/10 times per Wii cold boot.

    Instead slick UI I get white/black flashing triangles (textures). Some menus have inverted colors. Mirror effect of covers is broken too - no transparency gradient.
    I can navigate just fine. Also running stuff works fine.

    I'm guessing that cfg forget to reset some Wii internals.

    In following scenario: priiloader -> HBC -> cfg
    I've never had such issues.

    Long, long time ago I've used unofficial forwarder installed as wad/channel and:
    priiloader -> forwarder -> cfg
    had some issues too. But now I don't remember what they were so this is additional info only.

    I don't know what is right direction for solving this problem.
    Development of cfgUSBloader is currently frozen - dead end.

    So maybe FIX94 could add reset_gfx() to forwarder, or daco65 will do the same for priiloader.

    I'll test any betas with pleasure.
     
  2. FIX94

    FIX94 Global Moderator

    Global Moderator
    6,818
    8,109
    Dec 3, 2009
    Germany
    ???
    Hey, I remember this error and we guessed its some memory issue hehe, I'll take a look at it later on.
     
  3. NikaGersonLohman

    NikaGersonLohman Newbie

    Newcomer
    2
    0
    Dec 1, 2011
    Yeah, same problem here using v12 of the forwarder. Just 1:10 times it's the inverted display (corrupted colours) and only when it's powered on from powered off state. No idea what to do to fix it...