CoD 4 better than CS:S

Discussion in 'Computer Games and General Discussion' started by Licardo7, Oct 19, 2008.

?

Why does CSS look better than CoD

  1. Because of my video card

    0 vote(s)
    0.0%
  2. because of the settings I put

    0 vote(s)
    0.0%
  3. because CoD requires a strong v-card

    0 vote(s)
    0.0%
  4. or because my computer hates me and wants to see me suffer

    0 vote(s)
    0.0%
Oct 19, 2008

CoD 4 better than CS:S by Licardo7 at 8:29 AM (1,262 Views / 0 Likes) 13 replies

  1. Licardo7
    OP

    Member Licardo7 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 29, 2008
    Messages:
    498
    Country:
    United States
    Well, I just got my CoD 4 torrent to work and I started playing. I went on the first level (the training one) and I noticed a little jerkiness, it was still playable but I wanted to make it as smooth as possible so I put it on medium and it was working nicely but you could barely see the choppiness. (the cut scenes were nice and smooth) I was very happy but then on the boat level, BOOM I was raped by choppiness. I had to put all the settings on low and now it was playable. it was still choppy but playable (and this was NOT on multi)

    I saw that CSS on medium had better FPS and better graphics even in multiplayer, than CoD 4 on all low in single player. Maybe because CoD had more particles (dust, fog, water, etc) or maybe because it had more details but CSS looked way better.

    Your opinion on why you think that is? (don't say "it's cus your crappy video card" or something like that because I know my v-card is crappy but that's no reason to why CoD is worse than CSS (ok, maybe it is but just don't say that)
     
  2. VISHI SO FISHI

    Member VISHI SO FISHI Cricket My love!

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    765
    Location:
    A kindom far far away!
    Country:
    India
    its because CSS rules!,on topic, i think its cause of ur Video Card,as Cod 4 asks more than CSS
     
  3. Joe88

    Member Joe88 [λ]

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Messages:
    11,183
    Location:
    NYC
    Country:
    United States
    um CS:S was released in mid 2004, CoD4 was released in late 2007
    thats pretty much the reason

    CoD4 is a gfx heavy game
     
  4. Trolly

    Member Trolly GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Sep 14, 2007
    Messages:
    1,720
    Location:
    Behind you! I know you looked!
    Country:
    United Kingdom
    Wow, you already came up with the reason yourself, you're just in denial. Source engine games run really well on older graphics cards. And if you can only crank a Source game up to medium, you won't be able to play any modern games with good settings.
    Time for a graphics card upgrade [​IMG]. They're pretty cheap if you know where to look, so I wouldn't worry too much.
     
  5. o RedSheLL x

    Member o RedSheLL x GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 5, 2008
    Messages:
    172
    Location:
    Houston TX
    Country:
    United States
    I was playing CS:S once at my gparents house (I was addicted so badly at this house that it's my only place to play), and it ran pretty much perfect, and they have an old Dell, and those things always suck.
     
  6. Licardo7
    OP

    Member Licardo7 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 29, 2008
    Messages:
    498
    Country:
    United States
    ya, I know that I's my v-card but I'm just saying that I'm surprised that if you put the settings on low in CoD, you get very crappy graphics. I expected ok graphics and see a lot of choppiness but nnnnnoooooooo instead you get bad graphics and a so-so FPS. Ether way, I'm still playing this game and it's fun.
     
  7. Gman 101

    Member Gman 101 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 7, 2007
    Messages:
    438
    Location:
    Karkand & Mashtuur City
    Country:
    Australia
    It's optimisation. Valve has done an amazing job doing it. I can run Half Life 2 on high detail on my laptop at 33-45fps constantly at 800x600... which has an Intel X3100. Not the greatest (probably the worst of all IGPs at the moment) of graphics cards. Whereas, running CoD4 on 640x480 at minimum details (except for textures) would be around 15-25fps, and it looks far worse.
     
  8. Xylez

    Newcomer Xylez Advanced Member

    Joined:
    Sep 9, 2008
    Messages:
    89
    Country:
    Netherlands
    lol find a cracked server and go play online, you can most prob turn you're settings back to medium or so
    i dont know what it is, but when my pc crashed i installed it on my parents pc, wich really coundt handel the offline singe player
    but the multiplayer was playable at lowest settings, don't ask me how though!
    and try www.canyourunit.com
    really helpfull website!
     
  9. OsCatalepticos

    Newcomer OsCatalepticos Member

    Joined:
    Jan 8, 2007
    Messages:
    48
    Location:
    Carson, California
    Country:
    United States
    are you f'ing serious?
     
  10. Dark_Lord Malik

    Member Dark_Lord Malik Proud Pakistani

    Joined:
    Nov 15, 2003
    Messages:
    1,106
    Location:
    Sindh
    Country:
    Pakistan
    This probably is a joke topic cause when we are the ones which make graphics low then why is the game to blame which has to be played on high details to fully see the graphics.
    We can't judge a game's graphics by trying it's lowest settings can we.........?
     
  11. Diablo1123

    Member Diablo1123 Newcomer

    Joined:
    Mar 9, 2008
    Messages:
    1,432
    Location:
    Underground
    Country:
    United States
    Or maybe same games just aren't optimized correctly
    Like from Crysis to Crysis:Warhead
    Warhead looked alot better on my computer, and ran faster too.
     
  12. Trolly

    Member Trolly GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Sep 14, 2007
    Messages:
    1,720
    Location:
    Behind you! I know you looked!
    Country:
    United Kingdom
    I'm pretty sure there's an oversight here. Though I guess you could say your computer will be doing a little bit less in multiplayer, as the AI, events and such won't be running like in singleplayer.
    Shouldn't make much of a difference though.
     
  13. Raestloz

    Member Raestloz GBATemp's Lone Wolf

    Joined:
    Feb 7, 2008
    Messages:
    1,775
    Location:
    The World of Illusion
    Country:
    Indonesia
    Well, I understand what the Op means, at the very least, he expects "low" settings on CoD4 shouldn't be THAT crappy, I use 7200 SE (crappy, I know), and not only it's crappy, at some point it screws up. I was surprised too, I never thought when everything is low, it will be that bad, I was expecting something like Devil May Cry 4. Put everyhting in low and you can still see the great graphics
     
  14. Licardo7
    OP

    Member Licardo7 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 29, 2008
    Messages:
    498
    Country:
    United States
    exactly

    7200 SE? mine's a 6150 LE, you wanna trade?
     

Share This Page