Chrono Trigger working on the R4DS...

Discussion in 'R4 DS' started by Canonbeat234, Nov 26, 2008.

Nov 26, 2008
  1. Canonbeat234
    OP

    Member Canonbeat234 Redeemed Temper

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Messages:
    2,278
    Country:
    Japan
    Yeah I just only need to know come Chrono Trigger work on the R4DS without the Arm 7 patch, if not then I'm not going to bother with it. Since I almost destroyed my flashcart trying to play Sonic Chronicles.
     


  2. Canonbeat234
    OP

    Member Canonbeat234 Redeemed Temper

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Messages:
    2,278
    Country:
    Japan
    Come on now, does anyone know at least?!
     
  3. Narin

    Former Staff Narin The Cheat Master, kupo!

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Messages:
    2,624
    Country:
    United States
  4. Centrix

    Member Centrix Stop Poking the Moogle!

    Joined:
    Aug 28, 2008
    Messages:
    888
    Location:
    Seattle,WA
    Country:
    United States
    From what I've played of it, it works just fine on R4's with out the patch however, I have several friends who have different flash carts such as the M3 Simply and it gave him the could not detect save data message.

    *snip
     
  5. TrolleyDave

    Former Staff TrolleyDave Philosolosophising

    Joined:
    Jan 1, 2007
    Messages:
    7,762
    Location:
    Wales, UK
    Country:
    United Kingdom
    No linking to rom sites on here mate.
     
  6. Gerinych

    Member Gerinych GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    303
    Location:
    Look at the flag
    Country:
    Canada
    I think he asked why Chrono Trigger works on R4DS without a patch or anything? It baffles me too, it's working fine for me, although I'm not that far into the game.
     
  7. Centrix

    Member Centrix Stop Poking the Moogle!

    Joined:
    Aug 28, 2008
    Messages:
    888
    Location:
    Seattle,WA
    Country:
    United States
    It's ok...am I aloud to post it in my signature...I really like this site...but don't know where to post it...!
     
  8. Law

    Member Law rip ninjacat that zarcon made me

    Joined:
    Aug 14, 2007
    Messages:
    4,132
    Location:
    ‭jerkland
    Country:
    United Kingdom
    You can't post it here. Not anywhere on here.

    Also, I'm pretty sure it's also your site, so not only are you breaking the "No ROMs" rule, you're also breaking the advertising rule.
     
  9. TrolleyDave

    Former Staff TrolleyDave Philosolosophising

    Joined:
    Jan 1, 2007
    Messages:
    7,762
    Location:
    Wales, UK
    Country:
    United Kingdom
     
  10. atomikramp

    Member atomikramp GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 22, 2008
    Messages:
    247
    Country:
    Italy
    i have no issues related to save files with my R4 1.18 firmware, but the copy protection implemented by square is preventing me from continuing to play.

    we have to admit that at square they are really good at inventing copy protections tricks [​IMG]
     
  11. InuYasha

    Member InuYasha Professional Coke Fiend

    Joined:
    Dec 8, 2007
    Messages:
    1,778
    Country:
    United States
    Not really,it was cracked not to long after the Jpn version came out......
     
  12. sweetlust

    Newcomer sweetlust Newbie

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    hey where did u find the cheat.dat for chrono trigger?
     
  13. atomikramp

    Member atomikramp GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 22, 2008
    Messages:
    247
    Country:
    Italy
    i tried to apply the ppf patch but with that patch, white screens.
     
  14. tigerx87

    Newcomer tigerx87 Member

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    20
    Country:
    Canada
    use the cheat code to bypass the protection, i'm already at proto dome.
     
  15. porchemasi

    Member porchemasi GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Messages:
    172
    Location:
    CANADA
    Country:
    Canada
    Patched USA does not work on latest R4 firmware ! white screen

    Wait for a update from R4DS team
     
  16. InuYasha

    Member InuYasha Professional Coke Fiend

    Joined:
    Dec 8, 2007
    Messages:
    1,778
    Country:
    United States
    R4 team updates died a million years ago so you'll be waiting till your 90 [​IMG]
     
  17. tigerx87

    Newcomer tigerx87 Member

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    20
    Country:
    Canada
    you DON'T need a patch. i'm running it with the "protection" cheat on a R4DS and it work fine.
     
  18. atomikramp

    Member atomikramp GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 22, 2008
    Messages:
    247
    Country:
    Italy
    i'll give it a shot... but i've never used cheats so i'm a bit n00b on it, any quick tutorial?
     
  19. tigerx87

    Newcomer tigerx87 Member

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    20
    Country:
    Canada
    download the lastest CHEAT.DAT from this site, put that file in _SYSTEM_ folder on your MicroSD card, overwrite if neccesary, then when you're on on the main menu, highlight the game, then press Y, the cheat menu should come up then just select the fix cheat (plus w/e cheats you want), press start to exit & save, then launch game.
     
  20. way2quik

    Newcomer way2quik Newbie

    Joined:
    Apr 18, 2007
    Messages:
    5
    Country:
    Canada
    it doesn't show up the Cheat option for Chrono Trigger for CHEAT.DAT nor USRCHEAT.DAT.

    However, the "FIX" version does seem to work with r4ds firmware. it didn't work with the latest ysmenu, just a white blank screen.
     

Share This Page