Cheats won't work?

Discussion in 'R4 DS' started by Fusor, Mar 28, 2009.

  1. Fusor
    OP

    Fusor Newbie

    Newcomer
    7
    0
    Mar 28, 2009
    Canada
    I have the r4 english firmware and tried to download from the Cheat Compilation thread many times now. I tried with both cheat.dat and usrcheat.dat and nothing shows up. I even downloaded the r4 custom and patched the menu.dat, but all that did was make everything chinese....

    Is it something wrong with my r4 or am i doing soemthing wrong here? [​IMG]
     
  2. Depravo

    Depravo KALSARIKÄNNIT

    Global Moderator
    GBAtemp Patron
    Depravo is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    5,253
    3,546
    Oct 13, 2008
    Purgatory
    Real R4 or fake R4? And if fake, which type of fake?
     
  3. Fusor
    OP

    Fusor Newbie

    Newcomer
    7
    0
    Mar 28, 2009
    Canada
    Real r4 ds [​IMG]
     
  4. Depravo

    Depravo KALSARIKÄNNIT

    Global Moderator
    GBAtemp Patron
    Depravo is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    5,253
    3,546
    Oct 13, 2008
    Purgatory
    Then you should use the CHEAT.DAT from HERE and use R4CCE to remove EVERY game/code that you don't need.

    An even better solution would would be to ditch the R4 firmware altogether, it's faulty and out of date. Instead use the YSMenu firmware and the USRCHEAT.DAT from the above page and then every single cheat will show up without altering or patching anything.
     
  5. Fusor
    OP

    Fusor Newbie

    Newcomer
    7
    0
    Mar 28, 2009
    Canada
    I'm not familiar with softwares like this [​IMG]
    Is there a simpler wa to fix this with out completly changing it?
     
  6. Depravo

    Depravo KALSARIKÄNNIT

    Global Moderator
    GBAtemp Patron
    Depravo is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    5,253
    3,546
    Oct 13, 2008
    Purgatory
    Unfortunately not. The R4 firmware has limitations regarding cheat databases. Your only options are to change to database or change your firmware.

    (Or change to a better flashcart, preferably one without R4 in its name.)