Hacking CFW Help

pokemoner2500

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Aug 14, 2013
Messages
881
Trophies
0
Age
23
XP
1,492
Country
United States
So I managed to downgrade my 9.2 to 4.2.0-9U and managed to run CFW also running 4.2.0-9U but now I can't get devmenu on my 3ds, every time I try the run.bat i get this: ctrclient: failed to connect.

I've tried turning my firewall off, using multiple computers, any help?
 

54321

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Dec 29, 2011
Messages
74
Trophies
0
XP
106
Country
United States
Yes I have, do I need 4.5?

No, your firmware is fine. This step took forever for me too. Just keep trying and you will eventually get it.

I've heard some people say that formatting system nand before doing all of this has helped them to connect. Make sure to back everything up if you do this though.
 

yunneg

Active Member
Newcomer
Joined
Oct 27, 2014
Messages
34
Trophies
0
Age
35
XP
55
Country
Assuming that you did everything correctly, then there is 1 thing you need to do when run run.bat.
Before run run.bat, you should open a website on your 3ds, then run run.bat. Just try it!
 

The Real Jdbye

*is birb*
Member
Joined
Mar 17, 2010
Messages
22,642
Trophies
4
Location
Space
XP
12,634
Country
Norway
So I managed to downgrade my 9.2 to 4.2.0-9U and managed to run CFW also running 4.2.0-9U but now I can't get devmenu on my 3ds, every time I try the run.bat i get this: ctrclient: failed to connect.

I've tried turning my firewall off, using multiple computers, any help?
Did you change the IP in the run.bat to the correct one for your 3DS?
 

bache

Well-Known Member
Member
Joined
Sep 28, 2009
Messages
694
Trophies
0
XP
501
Country
Did you change the IP in the run.bat to the correct one for your 3DS?


This. Make sure you have the right IP. I checked the console's IP on my router's page, and I displayed the wrong one, giving me the same error. Using a network scanner, I determined the right IP, and I could then connect just fine and complete the installation.
 

pokemoner2500

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Aug 14, 2013
Messages
881
Trophies
0
Age
23
XP
1,492
Country
United States
This. Make sure you have the right IP. I checked the console's IP on my router's page, and I displayed the wrong one, giving me the same error. Using a network scanner, I determined the right IP, and I could then connect just fine and complete the installation.

It's correct, i'll try updating to 4.5
 

dingooooo

Member
Newcomer
Joined
Dec 24, 2014
Messages
5
Trophies
0
Age
38
XP
41
Country
United States
I'm having the same issue as well. The client just fails to connect.

Assuming that you did everything correctly, then there is 1 thing you need to do when run run.bat.
Before run run.bat, you should open a website on your 3ds, then run run.bat. Just try it!
Tried opening the browser in the cfw, but the 3ds freezes when it tries to launch the browser
 

yunneg

Active Member
Newcomer
Joined
Oct 27, 2014
Messages
34
Trophies
0
Age
35
XP
55
Country
I'm having the same issue as well. The client just fails to connect.
Tried opening the browser in the cfw, but the 3ds freezes when it tries to launch the browser

yes that's normal, cfw sometime freeze randomly, just reboot and do it again.
 

dingooooo

Member
Newcomer
Joined
Dec 24, 2014
Messages
5
Trophies
0
Age
38
XP
41
Country
United States

yunneg

Active Member
Newcomer
Joined
Oct 27, 2014
Messages
34
Trophies
0
Age
35
XP
55
Country
your case is just like mine. And i managed to run run.bat whilie open browser on 3ds. Again, your 3ds freeze when open browser while in cfw, or just browser freeze?
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo: Now I want to Google that but I'm afraid lol