1. rubinorosso93

    rubinorosso93 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 5, 2016
    Messages:
    63
    Country:
    Italy
    guys help me pls
    i was playing snes hack with 300 roms (1,00) version and all works good (phoenix one, cant post link here)
    i do a mistake and install official update 1,01 and it replace game modded cover and crash if i try to start it
    now even deleting all and installing again hack 1.00 switch say me that i have to update to play
    how i can erase from the switch the information that i installed 1.01 update? ty
     
  2. Ghost92

    Ghost92 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 29, 2017
    Messages:
    530
    Country:
    Colombia
    Has anyone been able to modify Nes or Snes Online to play in Wide Screen?
     
  3. Ericthegreat

    Ericthegreat Not New Member
    Member

    Joined:
    Nov 8, 2008
    Messages:
    3,292
    Country:
    United States
    This is really cool.
     
    DarkAkuma likes this.
  4. demitrius

    demitrius GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 19, 2008
    Messages:
    276
    Country:
    United States
    @DarkAkuma I tested Ogre Battle with the different Preset ID as you mentioned in your latest post, but the Tarot Card glitch/effect unfortunately is the same. Tested on SNES Classic (not sure if this issue is fixed on Switch or not)
     
  5. DarkAkuma

    OP DarkAkuma GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    138
    Country:
    United States
    Thanks! Robin never did get back to me on testing that.

    Bummer. But as mentioned in that post, I didn't expect it to make a difference with that bug, and the new ID is still the more correct one regardless.
     
  6. marcioap1

    marcioap1 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 15, 2012
    Messages:
    103
    Country:
    Brazil
    @ 18Phoenix
    There is a patch for An American Tail: Fievel Goes West. Have you tried it?

    @ RadMcFist
    Tried ActRaiser 2, Illusion of Gaia and Terranigma using the parameters and all are working.
    However I can't get Soul Blazer to work even with the sugested parameters and without the patch. I'm using the ROM from the No-Intro ROM pack. The same ROM works on the SNES Classic.
    I also tried some other games including some japanese translated games and registered the results on the compatibility spreadsheet.

    @ DarkAkuma
    Thanks for this incredible app.
    But I have one doubt. When a new update arrives for the SNES Online App will we be able to keep our added games? Or will we have to start from scratch? Is there a way to update an existing database with new stock games but keep the custom ones?
     
  7. 18Phoenix

    18Phoenix GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    587
    Country:
    Germany
    Sure. It's included in the sfrom tool anyway. Without patch it even doesn't start.
    With patch it starts but it crashes after starting the game. Too bad.
    The demo that starts after waiting at the beginning runs fine.
    It tried also the h1C, h2C and the PAL rom, no success :(
    Always the complete app crashes.

    Yes, there is no patch needed for SoulBlazer.
    BUT ... if you use the sfrom tool you have to change the DotClockSpeed to 4656 AND the Preset ID aswell manually to 1000.
    Without adjusting the Preset ID it doesn't start at all.

    fix1 - SoulBlazer.jpg fix2 - SoulBlazer.jpg
     
    Last edited: Jan 4, 2020
    marcioap1 likes this.
  8. marcioap1

    marcioap1 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 15, 2012
    Messages:
    103
    Country:
    Brazil
    That did the trick! Thank you! Now it is working.
     
    18Phoenix likes this.
  9. DuveltjeDG

    DuveltjeDG GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Apr 5, 2019
    Messages:
    110
    Country:
    Netherlands
    Anybody else having issues with description? I’m using latest version of snes online and this tool.
     
  10. marcioap1

    marcioap1 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 15, 2012
    Messages:
    103
    Country:
    Brazil
    One thing that I noticed is that sometimes the program may assign an already existing path/code when adding a new game. When this happens it will show two entries with diferent names but the box art shown to both will be the same and you will not be able to edit the game description. If this happened to you, delete one of the games and add it again so it can get another code.

    To prevent this try importing just one ROM at a time. I've added almost 100 games and no problems so far.
     
  11. Velvis70

    Velvis70 Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 23, 2019
    Messages:
    20
    Country:
    United States
    So, I believe I followed the directions correctly, but none of my added 3 games are showing up on my switch. Any ideas what I may have done wrong or missed?
    Running Atmosphere and 9.1
     
  12. 0bvious

    0bvious GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    148
    Country:
    That's a very open question. Probably need some more details. What version of Switch firmware you running? Which version of CaVE did you download? Have you tried running through the instructions again?
     
  13. Velvis70

    Velvis70 Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 23, 2019
    Messages:
    20
    Country:
    United States
    Switch firmware 9.1 Atmosphere
    Cave v1.0.2.1

    I have retried. I am going to delete it all and restart over again
     
  14. RadMcFist

    RadMcFist Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 16, 2019
    Messages:
    69
    Country:
    United States
    In case anyone's curious, the recently released translation patches for the amazing Ganbare Goemon 2 and 3 seem to work great on SNES Online without having to do any "fancy" tweeking.

    Maybe what's throwing you off is that the more recent Atmosphere releases (since 0.10.0, I think) changed the location you have to put your mod files in, not just for this mod but for every LayeredFS based mod. Instead of the "/atmosphere/titles/" folder you now have to put them in "/atmosphere/contents/".

    It sorta goes without saying, but make sure you're putting the correct file in the correct location. There are different files for each one of the languages you can set the Switch to. You can also make sure that the file you are copying over to the Switch actually ha your edited descriptions simply by opening it in a decent text editor (like notepad+) or a json editor (an online one is easily found) and searching for your descriptions. I've added a crapton of descriptions for practically all of my 270+ SNES and 250+ NES games and haven't had any issues.
     
    marcioap1 and 18Phoenix like this.
  15. 18Phoenix

    18Phoenix GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    587
    Country:
    Germany
    OMG, you're right, the patches are out: Link
    That's absolutely incredible - finally they did it, wonderful :toot: :grog:
     
    Broduskii likes this.
  16. 18Phoenix

    18Phoenix GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    587
    Country:
    Germany
    Does someone have the canoe patch for Arcus Spirits (Beta) [Arcus Odyssey] ?
    Found that it exists but all related links are old and dead.
    It's a patch by Bosco82.


    Found the canoe patch for Arcus Spirits (Beta) thanks to nice help,
    have overseen the link in the SNES Classic Mini CANOE Compatibility List which is still working:
    https://docs.google.com/spreadsheet...8t2aV5cVswYlnsdKxn9xoIW2Y/edit#gid=2014317767

    Unfortunately for nothing, it still doesn't work :(
     
    Last edited: Feb 8, 2020
  17. frankadank

    frankadank Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 4, 2017
    Messages:
    79
    Country:
    United States
    I believe I followed the directions correctly but I don't see the additional games I added when I try to play them on the switch. Any ideas?
     
    Last edited: Feb 7, 2020
  18. MikeNeedsAssistance

    Newcomer

    Joined:
    May 21, 2014
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    download links for the unlock files are down cause that server shut down yesterday. just FYI
     
  19. MikeNeedsAssistance

    Newcomer

    Joined:
    May 21, 2014
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    the VC-SDA file is also down, cause it is on the same server.
     
    DarkAkuma likes this.
  20. marcioap1

    marcioap1 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 15, 2012
    Messages:
    103
    Country:
    Brazil
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Database, Manager, catalog