Gaming Can't play BOTW

Elian

New Member
OP
Newbie
Joined
Jul 11, 2020
Messages
4
Trophies
0
Age
38
XP
24
Country
Argentina
Hi. I can't play Zelda BOTW. This is the only game which I have a problem. Tried differents approaches and I got a black screen or "unable to start software" or "the software was closed because an error ocurred".

The setup is:

. Atmosphere (Hekate)  (v0.13.0/17.06.2020) from the sdsetup site (tried with older versions too)
. Tried with and without updating sigpatches using atmosphere-updater from HB Store
. HBG Shop 8.1.0_r55 and previous versions too (using partyshop and also downloading the NSP from other source)
. Installed with and without "convert to standard crypto" option
. Installed with and without "Reinstall NCA's" option
. Tried with and without DLCs
. Booted with fusee-primary or CFW (sysMMC)
. Tried formatting the SD as FAT32 and exFAT

Now I'm running firmware version 10.0.4 but experienced the same problem with 9.

Could you please help me? I don't know what else I can try to troubleshoot this issue.

Thanks in advance.
 

MasterJ360

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 10, 2016
Messages
2,337
Trophies
1
Age
33
XP
2,376
Country
United States
Clean out or delete the folders in the Content folder in Atmosphere. Im out of ideas if that doesn't work. Sounds like a incompatible mod or layerfs is preventing you from playing
 

Elian

New Member
OP
Newbie
Joined
Jul 11, 2020
Messages
4
Trophies
0
Age
38
XP
24
Country
Argentina
Clean out or delete the folders in the Content folder in Atmosphere. Im out of ideas if that doesn't work. Sounds like a incompatible mod or layerfs is preventing you from playing

I tried with 2 different SD cards using a clean install on both. What should I investigate when you refer to an incompatible mod or layerfs? Thanks for your answer.
 

ScarletDreamz

[Debug Mode]
Member
Joined
Feb 16, 2015
Messages
3,939
Trophies
1
Location
/dev/sda1
XP
4,034
Country
United States
I tried with 2 different SD cards using a clean install on both. What should I investigate when you refer to an incompatible mod or layerfs? Thanks for your answer.
If you are using clean atmosphere, without mdos, and with the correct patches for you firmware version, my only guess its that NSP.
 

Elian

New Member
OP
Newbie
Joined
Jul 11, 2020
Messages
4
Trophies
0
Age
38
XP
24
Country
Argentina
If you are using clean atmosphere, without mdos, and with the correct patches for you firmware version, my only guess its that NSP.

I tried with 3 different NSPs from different sources and the problem still persist. By the way, I found something weird using Checkpoint. Some time ago I added an account using KefirUpdater and now I have saves from a non-existent user and also from the user KefirUpdater created (which gives me an error when trying to save).

Could that be related? I also don't know if is possible to factory reset the Switch and boot normally from Atmosphere or if something previous have to be done.

Thanks for your help guys.
 

ScarletDreamz

[Debug Mode]
Member
Joined
Feb 16, 2015
Messages
3,939
Trophies
1
Location
/dev/sda1
XP
4,034
Country
United States
I tried with 3 different NSPs from different sources and the problem still persist. By the way, I found something weird using Checkpoint. Some time ago I added an account using KefirUpdater and now I have saves from a non-existent user and also from the user KefirUpdater created (which gives me an error when trying to save).

Could that be related? I also don't know if is possible to factory reset the Switch and boot normally from Atmosphere or if something previous have to be done.

Thanks for your help guys.

You coul try to delte everything save related using JKSV, bcat + Device + User [Only for Breath of The Wild], I use KefirUpdater regularly, without any issues.
 

Elian

New Member
OP
Newbie
Joined
Jul 11, 2020
Messages
4
Trophies
0
Age
38
XP
24
Country
Argentina
I managed to solve it. I installed the game without the updates and used Goldleaf 0.9-dev to reset to launch version. I tried doing that with Goldleaf 0.8 but found there is a bug in that release and it doesn't do it correctly.

Thanks for your help.
 
  • Like
Reactions: ScarletDreamz
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    Julie_Pilgrim @ Julie_Pilgrim: csgo is so cool *sigh* i wish terrorism was real...