Can't install freeshop!

Discussion in '3DS - Homebrew Development and Emulators' started by Collins2230, Jun 23, 2017.

  1. Collins2230
    OP

    Collins2230 Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Jun 23, 2017
    United States
    I upgraded from a 32gb sd card to a 64gb sd card and now I can't get freeshop to work. I tried uninstalling it and now can't get it to reinstall. Anyone have any clues as to what could be the problem?
     
  2. smichal

    smichal Member

    Newcomer
    16
    7
    Jul 28, 2016
    Greece
    I'd suggest you also try deleting the freeshop data folder (after uninstalling first)

    SD:/3ds/data/freeshop

    Then do a fresh install and reconfigure it. Hopefully it will work.
     
    Last edited by smichal, Jun 23, 2017
  3. hdhacker

    hdhacker GBAtemp Fan

    Member
    438
    2
    Apr 6, 2009
    United States
  4. Collins2230
    OP

    Collins2230 Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Jun 23, 2017
    United States
    I did that and it still will not let me install freeshop. I have tried the Cia and qr code and all I get is an error.
     
  5. tatumanu

    tatumanu GBAtemp Fan

    Member
    456
    129
    Nov 1, 2004
    Portugal
    Can you give more details? what hack is present on your console ( A9, Boot9, Menu Hax ...) and your firmware.
    Are you using emuNAND or sysNAND?
    That might help figuring out whats wrong.
     
  6. Collins2230
    OP

    Collins2230 Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Jun 23, 2017
    United States
    I did that. When I try to install freeshop with the Cia fbi does not see it as a Cia and when I use the qr code sometimes it will in stall but give me an exception error.
     
  7. Tekniquez

    Tekniquez Advanced Member

    Newcomer
    85
    22
    Apr 7, 2017
    United States
    You also have to set a cluster size of 32kb so format FAT32 with cluster size 32. Boom itll work ive done it plenty of times
     
  8. Collins2230
    OP

    Collins2230 Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Jun 23, 2017
    United States
    Did what you said and I got freeshop to install but it gives me a "An exception error occured" Processor: ARM11 (core 0) Exception type: data abort Current Process: freeshop (000400000F12EE00).

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    The hack that I used is Boot9 the firmwar is 11.4.0-37U and if Im right I am useing sysNAND. Igot freeshop installed but I get "An exception error occured" Processor: ARM11 (core 0) Exception type: data abort Current Process: freeshop (000400000F12EE00).
     
  9. astrangeone

    astrangeone GBAtemp Addict

    Member
    2,048
    595
    Dec 1, 2009
    Canada
    Canada
    Check if your card is a legit card/working card. I had a friend whom I installed a9lh on his machine and some cias would fail and some would not and it was a dying/fake sd card. It kept throwing up errors like that - "an exception has occurred".
     
    Quantumcat likes this.
  10. Collins2230
    OP

    Collins2230 Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Jun 23, 2017
    United States
    It's a Samsung64 EVO Mico SD XC WI I bought it from bestbuy.
     
  11. Collins2230
    OP

    Collins2230 Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Jun 23, 2017
    United States
    Ok so I tried to install ciAngle and FBI dose not see it as a cia and will not give me the install option just delete,rename,copy, and paste.
     
  12. Drakia

    Drakia GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,524
    1,776
    Mar 15, 2008
    Canada
    Sounds like bad SD card, or bad download
     
  13. Giodude

    Giodude Ruler of Italy

    Member
    GBAtemp Patron
    Giodude is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    3,937
    1,169
    May 17, 2015
    United States
    New York
    Get a different cia
     
  14. mikey420

    mikey420 GBAtemp Fan

    Member
    444
    132
    Dec 11, 2015
    United States
    Sounds like a bad card

    Try another and see if it works.
     
    Last edited by mikey420, Jun 24, 2017
  15. Tekniquez

    Tekniquez Advanced Member

    Newcomer
    85
    22
    Apr 7, 2017
    United States
    Another thing i learned is stick with good sd cards i tried to go cheap, yea wasnt guna happen had load/lag issues. Went with sandisk. No probs