Can't get Monster Hunter Portable 3rd running

Discussion in 'PSP - Hacking & Homebrew' started by SybreTiger, Feb 4, 2011.

Feb 4, 2011
  1. SybreTiger
    OP

    Newcomer SybreTiger Member

    Joined:
    Jan 20, 2010
    Messages:
    38
    Country:
    United States
    I have 5.50 Prometheus 4 (GEN D-4). When I start the game, the screen flashes red, then fades to black, and remains that way. However, the game seems to have booted in some capacity, as when I press Home, the "Really quit game?" screen pops up in Japanese text.
     
  2. Blaze163

    Member Blaze163 The White Phoenix's purifying flame.

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    3,767
    Location:
    Coventry, UK
    Country:
    United Kingdom
    How long have you waited for it? I'm on the same settings and mine work fine, with or without the English patch. It's a little slow on the upload but after that it works fine. If it takes more than 2 minutes to load, assume it's a bad dump and replace it.
     
  3. SybreTiger
    OP

    Newcomer SybreTiger Member

    Joined:
    Jan 20, 2010
    Messages:
    38
    Country:
    United States
    I've let it sit at the black screen for a few minutes, nothing ever changes. I'm sure it's not the dump, because everyone I know has used the same and it works. =/
     
  4. SybreTiger
    OP

    Newcomer SybreTiger Member

    Joined:
    Jan 20, 2010
    Messages:
    38
    Country:
    United States
    Also, I've been reading a few things on google, and I've seen pegasus.prx and stargate.prx thrown around in a few threads.. And noticed my PSP doesn't contain these files. Could this have something to do with it?
     
  5. Blaze163

    Member Blaze163 The White Phoenix's purifying flame.

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    3,767
    Location:
    Coventry, UK
    Country:
    United Kingdom
    Could possibly be a problem with your memory card, the read speed is too low, perhaps. Not exactly sure how all that works, I've never encountered it personally. All I know is that an untouched ISO will play on those settings on a PSP 1000 model without incident. Therefore the firmware is not the issue. If the ISO is confirmed working by others then it must be a hardware issue.
     
  6. SybreTiger
    OP

    Newcomer SybreTiger Member

    Joined:
    Jan 20, 2010
    Messages:
    38
    Country:
    United States
    Hmmm.. You know what, it could be the write speed. I bought a cheap 4 gig memory stick not too long ago. When putting games onto the stick, it takes forever to transfer it on, like 5 minutes+ just to transfer a 1 gig file. But I've never had any issues with it, the games have always played just fine, until this one. My old ones would transfer 1 gig files in a minute or less. So I'm gonna try it on my 2GB stick.
     
  7. Schlupi

    Member Schlupi Gbatemp's Official Earthbound Maniacâ„¢

    Joined:
    Aug 31, 2007
    Messages:
    3,985
    Location:
    Rozen Queen Co, Chicago Branch
    Country:
    United States
    Sounds like a bad dump more likely, if you have not had any problem with any other game.

    Try using UberOne's Easy corruption fixer (or whatever it is called) and if that find nothing, then format it in the PSP. I had a problem running Patapon 2 when it came out it did what you described.

    If that does not work I say redownload a clean version, and patch it yourself. check out my FileTrip files I have all the patches there.
     
  8. SybreTiger
    OP

    Newcomer SybreTiger Member

    Joined:
    Jan 20, 2010
    Messages:
    38
    Country:
    United States
    Nope, no such luck. u_u
     
  9. Blaze163

    Member Blaze163 The White Phoenix's purifying flame.

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    3,767
    Location:
    Coventry, UK
    Country:
    United Kingdom
    Press Triangle when highlighting your memory card in the XMB, select 'info' and see if it has the MagicGate icon. If not, it may be fake and that might be the problem. My 4GB fake Sony is the only card that's ever given me trouble. All my Sandisk cards work fine.
     
  10. SybreTiger
    OP

    Newcomer SybreTiger Member

    Joined:
    Jan 20, 2010
    Messages:
    38
    Country:
    United States
    Fiiiinally got it working. What I had to do, was press Select on the XMB, and change my ISO Video Mode to M33 Driver. It was on OE isofs for some reason.
     
  11. wtfATOM

    Newcomer wtfATOM Advanced Member

    Joined:
    Mar 8, 2010
    Messages:
    68
    Country:
    United States
    I'm having the same problem. Thing is mine is already on m33 driver. I finallly got my first PSP modded and i can't play this [​IMG] Its not a bad rom because my friend has it and it works perfectly fine for him. Any tips on what to do?
     
  12. gggerardddd

    Newcomer gggerardddd Newbie

    Joined:
    Apr 3, 2012
    Messages:
    1
    Country:
    Philippines
    we got the same problem, but mine is working before.
    my psp version is
    5.50 Prome-4
    =/
     

Share This Page