1. Nenoss

    OP Nenoss Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 13, 2020
    Messages:
    4
    Country:
    Uruguay
    My question comes from the fact that i do not currently have a Micro SD adapter for my PC.
    however, i know that Hekate has an option to connect the console to a PC and transfer files via USB.
    I was wondering if it was possible to update by replacing the Atmosphere and Sigpatches files for the new ones.

    I doubt that would be the same for Hekate since i would already be using it at the time im sending the files and it would most probably crash, but maaaybe i could be wrong about that

    Thanks in advance!
     
  2. 1basti1

    1basti1 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 30, 2019
    Messages:
    208
    Country:
    Germany
    You can update Atmosphere and the sigpatches through hekate's USB MicroSD Mass storage options.

    And don't know about hekate.
    What you can do is transfer hekate's files to some other folder on the MicroSD and use something like NX-Shell to copy the files to the right position in the OS.
     
  3. onibaku

    onibaku Lurker
    Member

    Joined:
    Aug 15, 2007
    Messages:
    239
    Country:
    Sweden
    I use the AIO switch updater to first update hekate (while in atmosphere), then go into hekate, usb mass storage tool and update atmosphere. Then i go back into AIO switch updater to update sigpatches (since i usually delete files instead of replacing when updating atmosphere). But yeah updating hekate through hekate may not work
     
  4. kerelenko

    kerelenko GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jun 25, 2018
    Messages:
    269
    Country:
    United States
    Yes you can. You can use:
    - hekate SD tools
    - DBI (personal choice)
    - nxmtp
    - sxos ftp
    - others
     
  5. Aheago

    Aheago Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 4, 2021
    Messages:
    54
    Country:
    United States
    You can’t update Atmosphere via FTP anymore. System can’t be booted into it while updating
     
  6. kidkat210

    kidkat210 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Nov 9, 2016
    Messages:
    344
    Country:
    United States
    Easiest way is to use AIO-switch-updater
     
  7. Jayro

    Jayro MediCat Dev and Gameboy Modder
    Developer

    Joined:
    Jul 23, 2012
    Messages:
    9,334
    Country:
    United States
    Why do it this way? The AIO updater can do all of this, and is probably the best choice for someone without access to a PC for their SD card.
     
  8. onibaku

    onibaku Lurker
    Member

    Joined:
    Aug 15, 2007
    Messages:
    239
    Country:
    Sweden
    But i thought its not possible to update atmosphere while running atmosphere anymore? I basically update everything apart from atmosphere through the AIO updater as i didnt see the option there
     
    Last edited by onibaku, Feb 8, 2021
  9. Homlet

    Homlet GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Feb 28, 2020
    Messages:
    318
    Country:
    France
    technically correct, but AIO-switch-updater reboots to a payload to finalize the install. So you're not actually updating atmopshere while HOS is running
     
    onibaku likes this.
  10. onibaku

    onibaku Lurker
    Member

    Joined:
    Aug 15, 2007
    Messages:
    239
    Country:
    Sweden
    Ah alright, didnt know it was possible! Ill try it out next time, thanks for the tip :)
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Atmosphere, Sigpatches, update