bricked wii with bootmii but no nand backup

Discussion in 'Wii - Hacking' started by nutta_nic, Oct 16, 2009.

Oct 16, 2009
  1. nutta_nic
    OP

    Member nutta_nic GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    556
    Country:
    United Kingdom
    ok were to start, ah the begining

    i've been given a softmodded wii (cioscorpv2) to fix that has had the system menu deleted by wad manager (tw*t)
    the good news is bootmii is installed as boot2, the bad news< NO NAND BACKUP!! (even bigger tw*t)
    cios249 is installed.
    when i try to boot any dols in bootmii it errors with "failed to boot selected file!" (even cbootv16 but i could be doing this wrong) this i with 2 different sd cards, a kingston 2gb and a lexar 4gb sdhc
    oh, and the HBC blackscreens (because its not there because the SM is deleted i'm guessing)

    is this fixable?
     


  2. CasperH

    CasperH Newbie

    Does it has a modchip installed?
     
  3. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    The HBC shouldn't have been deleted when the System Menu died. Anyway, find and get cboot2 (search around the forum for it) and use it to launch Wad Manager and install the System Menu with it.

    For the record, the SD Card thing in BootMii isn't made to launch normal homebrew apps so don't expect them to work from there.
     
  4. wrettcaughn

    Member wrettcaughn Misunderstood Moral Elitist

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    3,785
    Country:
    United States
    search for an app called LoadMii and see if you can run that from BootMii. It's a homebrew loading app you can probably find on wiibrew.org. If it works, try starting loadmii from bootmii and use loadmii to start wad manager
     
  5. nutta_nic
    OP

    Member nutta_nic GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    556
    Country:
    United Kingdom
    i tried cboot2v16 and it failed, i'm tring cboot2 now, but its the ones off this forums download section, is this correct
     
  6. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Option 1:
    Either figure out how to get cBoot2 to work with this:
    http://gbatemp.net/?act=module&module=...member=WiiGator

    or search for prepared files somewhere(the files you actually need to have on sd card are illegal to share).

    Option 2:
    Lol, launch the HBC

    Option 3:
    Restore a nand backup from another Wii

    Option 4:
    Format your nand and rebuild it
     
  7. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    Uhh, you need to get the precompiled version. Send a message to cboot2getithere@gmail.com and it'll auto-send you what you need.
     
  8. nutta_nic
    OP

    Member nutta_nic GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    556
    Country:
    United Kingdom
    cheers lads, i'll try it report back,
     
  9. nagnose

    Newcomer nagnose Advanced Member

    Joined:
    May 1, 2009
    Messages:
    59
    Country:
    United States
    is it possible to use a NAND backup from another wii to restore if you have the keys.bin file for your wii?
     
  10. nutta_nic
    OP

    Member nutta_nic GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    556
    Country:
    United Kingdom
    ok cheers fenirwolf it worked (kinda) because the SM is gone the settings.txt is too so i have no wiimote support, can i change the startup.elf to a wadmanager 1.5 with GC pad support boot.dol or rename one to startup.dol?
     
  11. fruitman

    Newcomer fruitman Advanced Member

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    70
    Country:
    United States
    Interesting question to expand on, would a Bootmii backup restore preloader and boot2 from a Wii with said apps in place? Using a compiled Betwiin-1.0 and keys.bin/nand.bin.
     
  12. nagnose

    Newcomer nagnose Advanced Member

    Joined:
    May 1, 2009
    Messages:
    59
    Country:
    United States
    i was thinking , if nutta_nic has bootmii, can he make a nand backup- obviously the nand.bin is shite, but could he use the keys.bin file that is generated with another wii's nand backup to fix everything
     
  13. nutta_nic
    OP

    Member nutta_nic GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    556
    Country:
    United Kingdom
    ok i got a 1.5 wad manager with gc pad support and installed a HBC.wad i had so now i can boot the HBC from bootmii but i still only have no wiimote suport so when i boot a dol i cant do anything, grrrhhh

    i tried installing a 3.2e AND a ios30 wad i had but still no SM,

    any ideas boys?

    i gotta sleep now so i'll check back tomorrow,
     
  14. nutta_nic
    OP

    Member nutta_nic GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    556
    Country:
    United Kingdom
    ok heres the update, i got his sd card and looked aT what he uninstalled and it was 2 3.2e system menu wads, even though he says he was on 4.0e, i reinstalled a 4.0e wad i got fom from nusd and a ios60bf i all ready had but still a black screen, what i can i try next,
    i can still boot HBC from bootmii but have no wiimote support so i cant use too much, is there any way to get the wiimote working again?

    by the way i've backed up the nand with no bad blocks so can i edit this then reinstall anything?
     
  15. icebrg5

    Member icebrg5 GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 1, 2007
    Messages:
    2,326
    Country:
    United States
    Why did you install ios60?

    Its used for system menu 4.1 not 4.0

    Either find the right ios for system menu 4.0 or install the system menu wad for 4.1

    If your using NUSD make sure you don't get the latest version of ios60 because its a stub version.
     
  16. nutta_nic
    OP

    Member nutta_nic GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    556
    Country:
    United Kingdom

    sh*t my bad i'll try 4.1e wad, the ios60bf wasnt the latest was it?


    EDIT
    no that didnt work either
     
  17. nutta_nic
    OP

    Member nutta_nic GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    556
    Country:
    United Kingdom
    ok i think its the SYSCONF/setting.txt that is missing for me, i've tried an app that claims to reinstall it but it errored for some reason

    is there a firmware upgrader or downgrader with gc support?
     
  18. Thomas83Lin

    Member Thomas83Lin Retro Gamer

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Messages:
    1,485
    Country:
    United States
    you'll have to get your setting.txt installed, cause if you dont, updating downgrading whatever wont fix it, I remember something called GCFIX, but that might be what you already have
    And yes uninstalling the system menu, removes your Settings.txt

    edit: Heres everything you should need to fix it, but this may be what you already have
    http://www.mediafire.com/download.php?i2ziyj2v1ym
     
  19. nutta_nic
    OP

    Member nutta_nic GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    556
    Country:
    United Kingdom
    i used the gc_fix but it errored ret -106

    it told the wii it was god, that oked then it said setting.txt not found backup to sd i say yes and it errors
     
  20. Thomas83Lin

    Member Thomas83Lin Retro Gamer

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Messages:
    1,485
    Country:
    United States
    I dont know of any other program that will restore your Setting.txt besides that one.

    edit: have you tried different Sd Cards, Not sure if that would make a difference but it is a kindof Old Program
    Also if you still can't get the program to work, you may need to patch some IOS's inorder to get it working I'm not sure , But i can say that I have used this program in the past and can say it works
     

Share This Page