bootmii

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Kissan, Dec 6, 2009.

Dec 6, 2009

bootmii by Kissan at 8:50 PM (2,097 Views / 0 Likes) 21 replies

  1. Kissan
    OP

    Newcomer Kissan Newbie

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    Canada
    i have 3.2 USA wii, i have the HBC beta 8 and preloader .28. ( yeah i didnt use it for a while) anyway i want to install bootmii through HBC and the dol file loads up and after i press 1 its like it cannot load it because my wii doesnt have the vulnerable file. I know that i got my wii late 2007 so that bug shouldnt have been fixed. so what could the problem be?

    thanks in advance
     


  2. nabster92

    Member nabster92 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    1,631
    Country:
    United States
    cIOSCORP.
     
  3. rctgamer3

    Member rctgamer3 GBAtemp Regular

    Joined:
    May 5, 2008
    Messages:
    274
    Country:
    Netherlands
    Install a (non-fakesigned) IOS with the Trucha bug (like IOS36) [​IMG]
     
  4. Kissan
    OP

    Newcomer Kissan Newbie

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    Canada
    can u explain it a little further please.

    oh and i found the hackmii log on my SD card

    HackMii v0.6 installer starting up
    PVR = 00087200
    running under IOS 36 rev 0x412
    70 titles are installed
    Found IOS 0: revision: 0x0*
    Found IOS 249: revision: 0x7*
    Found IOS 55: revision: 0x1219*
    Found IOS 53: revision: 0x1011*
    Found IOS 38: revision: 0xe19*
    Found IOS 36: revision: 0x412*
    Found IOS 28: revision: 0x508*
    Found IOS 22: revision: 0x7*
    Found IOS 14: revision: 0x7*
    Found IOS 37: revision: 0x816*
    Found IOS 35: revision: 0x410*
    Found IOS 34: revision: 0x40f*
    Found IOS 33: revision: 0x410*
    Found IOS 31: revision: 0x410*
    Found IOS 30: revision: 0x410*
    Found IOS 20: revision: 0x7*
    Found IOS 17: revision: 0x7*
    Found IOS 15: revision: 0x7*
    Found IOS 13: revision: 0x7*
    Found IOS 12: revision: 0x7*
    Found IOS 11: revision: 0x7*
    Found IOS 21: revision: 0x7*
    Found IOS 2: revision: 0x121*
    Found IOS 9: revision: 0x7*
    Found IOS 4: revision: 0x3.
    IOS versions: Installer: 0, HBC: 0, DVDX: 0
    got no usable IOS for the installer
    starting preparationspreparations done!This installer can NOT continue!

    There is no known vulnerable IOS installed on this Wii.
    Please note that we will not use a fakesigned IOS due to
    security reasons.

    Look for an updated version at:
    http://bootmii.org

    If this is already the latest version... well, suck it.

    if that helps in anyway.
     
  5. rctgamer3

    Member rctgamer3 GBAtemp Regular

    Joined:
    May 5, 2008
    Messages:
    274
    Country:
    Netherlands
    Oops, posting problem, tripleposted.
     
  6. longtom1

    Member longtom1 Keep an eye on my posts cause I quick edit frequen

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    2,641
    Location:
    Honey Oils inc.
    Country:
    Antarctica
    you have to dop-ios some of your IOS's I'm not sure which ones someone else will have to fill you in on that part as I've never had that problem
     
  7. rctgamer3

    Member rctgamer3 GBAtemp Regular

    Joined:
    May 5, 2008
    Messages:
    274
    Country:
    Netherlands
    Extract IOS36 from a game with a 3.2 or 3.3 update on it (with WUFE), and install it [​IMG]
     
  8. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    im so glad cIOSCORP 3.6 will rid of this issue.

    Too many threads!
     
  9. rctgamer3

    Member rctgamer3 GBAtemp Regular

    Joined:
    May 5, 2008
    Messages:
    274
    Country:
    Netherlands
    Don't use cIOSCORP. It could screw your whole Wii. First install the IOS36, then install BootMii.
     
  10. Kissan
    OP

    Newcomer Kissan Newbie

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    Canada
    arnt there more then one IOS36 files. which one?
     
  11. rctgamer3

    Member rctgamer3 GBAtemp Regular

    Joined:
    May 5, 2008
    Messages:
    274
    Country:
    Netherlands
    Install the IOS36 from a game with a 3.2 (or maybe 3.3) update on it [​IMG]
    Get it from the game with WUFE.
     
  12. Kissan
    OP

    Newcomer Kissan Newbie

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    Canada
    thanks Rctgamer3! .
    i got the IOS36 from mario kart and installed it with wad manager. and installed bootmii as boot 2 perfectly. SUCCESS!
     
  13. rctgamer3

    Member rctgamer3 GBAtemp Regular

    Joined:
    May 5, 2008
    Messages:
    274
    Country:
    Netherlands
    Great, and make a NAND backup [​IMG]
     
  14. scsiman

    Newcomer scsiman Member

    Joined:
    Aug 25, 2009
    Messages:
    17
    Country:
    Luxembourg
    Well i got the same issue with a friends brand new black WII (wich runs 4.2)

    except that his:

    ......
    Found IOS 2: revision: 0x121*
    Found IOS 9: revision: 0x7*
    Found IOS 4: revision: 0x3.
    IOS versions: Installer: 0, HBC: 0, DVDX: 0
    got no usable IOS for the installer
    starting preparationspreparations done!This installer can NOT continue!

    There is no known vulnerable IOS installed on this Wii.
    Please note that we will not use a fakesigned IOS due to
    security reasons.


    revisions are all 0xFFF*


    How to solve that ?

    Installer was 1.06
     
  15. hatredg0d

    Member hatredg0d GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 15, 2009
    Messages:
    239
    Location:
    Minnesota
    Country:
    United States
    AGREED!
     
  16. comet77

    Member comet77 GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 19, 2009
    Messages:
    123
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Copied from one of the softmod guide....

    1st download the precompiled link modify.zip by emailing simplisticmod@gmail.com

    Run Trucha Bug Restorer
    Choose IOS15 & press A. (Important)
    Wait till it says Press 1 then press it.
    Choose IOS36 menu. In there use these settings:

    Install IOS to slot (36)
    Hash check (trucha) YES
    ES_Identity YES
    NAND Permissions YES

    Then press A on install patched IOS36.
    Everytime it says "load IOS from SD" press A.

    Run Trucha Bug Restorer
    Choose IOS36 & press A.
    Wait till it says Press 1 then press it.
    Then Choose restore IOS15.
    Press A to restore.
    Everytime it says "load IOS from SD" press A
     
  17. scsiman

    Newcomer scsiman Member

    Joined:
    Aug 25, 2009
    Messages:
    17
    Country:
    Luxembourg
    Well, neither TBR nor TBRv2 won't run on the 4.2 --> Makes a nice freeze

    i've tried that...
     
  18. comet77

    Member comet77 GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 19, 2009
    Messages:
    123
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    This one works just fine on mine and I am running 4.2.
     
  19. rctgamer3

    Member rctgamer3 GBAtemp Regular

    Joined:
    May 5, 2008
    Messages:
    274
    Country:
    Netherlands
    Don't know about 4.2. It should work if you install the IOS36 with trucha-bug from a game with a 3.2 update (mario kart/brawl)
    TBR (Trucha Bug Restorer) fakesigns the IOS, so that won't work. You will need a non-fakesigned one, see the line above for instructions [​IMG]
     
  20. scsiman

    Newcomer scsiman Member

    Joined:
    Aug 25, 2009
    Messages:
    17
    Country:
    Luxembourg

    and how do i install that IOS36-64-v1042 (i think you're referring to that 1)?

    wad? don't work no wadmanager work...
     

Share This Page