Bootmii [question][Easy]

Discussion in 'Wii - Hacking' started by xologist, Dec 29, 2009.

Dec 29, 2009

Bootmii [question][Easy] by xologist at 12:17 AM (862 Views / 0 Likes) 6 replies

  1. xologist
    OP

    Newcomer xologist Member

    Joined:
    Dec 27, 2009
    Messages:
    25
    Country:
    United States
    I'm about to install bootmii and i was wondering this 2 things.

    1. Will the Wii ALWAYS turn on through bootmii screen, can I skip it?

    2. How do you select in the bootmii screen? can u do it with the wireless thing or do u have to do it with the power and reset button to select what you want?

    -Also, the reason I ask is because im following this tutorial: http://www.youtube.com/watch?v=fj7PczzuFA4
     
  2. Timmy5000

    Newcomer Timmy5000 Advanced Member

    Joined:
    Jun 20, 2009
    Messages:
    80
    Location:
    Hell
    Country:
    United States
    1- take the sd card out before you turn on the system.
    2- you can with GC (not sure about wavebid), but cant be done with wiiremote

    there is an homebrew app that allows timed bootmii sequence, but I dont remember the name.
     
  3. nicksasa

    Member nicksasa GBAtemp Maniac

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    1,410
    Country:
    Belgium
    1. you can set a timeout, thus you can skip the screen
    2. power and reset button, or the best is to use a GC controller; )
     
  4. wadzinsky

    Newcomer wadzinsky Advanced Member

    Joined:
    Dec 16, 2009
    Messages:
    98
    Location:
    Uranus
    Country:
    United States
    you can rename the bootmii folder on the sd card. If the BootMii folder isn't found on the root of the SD card, it will boot directly to the system menu.
    U can use the GC controller to make your selections, or you can use the power and reset button on the Wii to select menu items.
     
  5. OtakuGamerZ

    Member OtakuGamerZ GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 19, 2009
    Messages:
    459
    Country:
    United States
    look for bootmii switch and bootmii configuration editor.
     
  6. xologist
    OP

    Newcomer xologist Member

    Joined:
    Dec 27, 2009
    Messages:
    25
    Country:
    United States
    Final Question..


    So if I dont insert the SD card at all, it will boot normal?

    or do I ALWAYS have keep it inside for the Wii to Run?

    (also, any comments on the tut im folowing?)
     
  7. Timmy5000

    Newcomer Timmy5000 Advanced Member

    Joined:
    Jun 20, 2009
    Messages:
    80
    Location:
    Hell
    Country:
    United States
    if the SD card is out, Wii boots to the warning screen (or your default screen if you changed it)
    and the wii can run without the SD card, and unless you have games (VC, WiiWare) saved data (Brawl replays) or going to homebrew (apps) you don't need the sd card in.
     

Share This Page