Bomberman Blast Problem

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Rebound, Oct 2, 2008.

  1. Rebound
    OP

    Rebound GBAtemp Fan

    Member
    363
    1
    Jan 31, 2008
    Im on a 3.3E Wii with a PAL copy of Bomberman blast but whenever I try to load it it jsut resets to the system menu. Can anyone help me solve this problem please?
     


  2. GexX2

    GexX2 Lurker

    Member
    517
    0
    Oct 23, 2006
    United States
    Tennesee, US
    3.3U Wii here with an NTSC wad. Same issue. Tried uninstalling DVDx and the patchmii cIOSv6 and it did the same thing, even after reinstalling the wad. Hopefully its not 3.3 at fault. Maybe I'll try menuloader.
     
  3. Richy Freeway

    Richy Freeway GBAtemp Advanced Fan

    Member
    776
    5
    Oct 9, 2006
    Got 2 Wii's. One is hooked up via component and works fine, version 3.2.

    The other is hooked up via composite, version 3.2 and exhibits exactly the same problem as you're getting.

    Edit : They're both PAL Wii's with the PAL version of Bomberman.
     
  4. samsam12

    samsam12 Test

    Banned
    818
    0
    May 13, 2008
    United States
    A House
    im on 3.2 with the ntsc version with the composite cables, runs fine.
     
  5. Richy Freeway

    Richy Freeway GBAtemp Advanced Fan

    Member
    776
    5
    Oct 9, 2006
    Weird. Could it be anything to do with Starfall?
     
  6. neoalucard

    neoalucard Member

    Newcomer
    14
    0
    Sep 29, 2008
    United States
    Works fine on NTSC, unmodded wii
     
  7. KaiUno

    KaiUno Member

    Newcomer
    12
    0
    Sep 20, 2008
    Belgium
    Same problem. Tried several PAL releases of the wad on my PAL 3.3E with components. Just slams me back to the channel menu each and every time.
     
  8. Richy Freeway

    Richy Freeway GBAtemp Advanced Fan

    Member
    776
    5
    Oct 9, 2006
    Try dropping back to 3.2E. Works fine on my component connected Wii, just not on my composite connected Wii.
     
  9. KaiUno

    KaiUno Member

    Newcomer
    12
    0
    Sep 20, 2008
    Belgium
    I was trying to figure out how to do that just now. I'll report back once I got it sorted.
     
  10. FGOD

    FGOD Wii gaming bitch

    Member
    1,347
    4
    Jun 1, 2008
    Netherlands
    Netherlands, Den Helder
    just try updating, you'll get a small update on the ios (had the same problem with dr. mario) then it should work...
     
  11. JimmyBobAlex

    JimmyBobAlex GBAtemp Regular

    Member
    162
    0
    Nov 5, 2002
    United States
    As a last option try the method I described in the WiiWare Releases sticky thread, I'd be interested to see if works for folks having the same problem. Also make sure you're actually using the same region wad as your console and not all the region changed versions that are floating around. WM8E = NTSC USA, WM8P= PAL.

    *edit*
    I enjoy posting after FGOD, our two avas after each other crack me up for some reason. lol
     
  12. FGOD

    FGOD Wii gaming bitch

    Member
    1,347
    4
    Jun 1, 2008
    Netherlands
    Netherlands, Den Helder
    lol jimmybobalex [​IMG] i guess your avatar is getting sick if seeing himself that old [​IMG]
     
  13. LoSt.cl

    LoSt.cl Member

    Newcomer
    38
    0
    Sep 23, 2008
    Cote d'Ivoire
    same problem here, any solution?
    unmodded wii NTSC , NTSC Bomberman . [​IMG]!
     
  14. Tichinde925

    Tichinde925 Marth Ditto Money Match?

    Member
    1,096
    0
    Jul 14, 2008
    United States
    Warwick, Rhode Island
    The following is a direct quote.

    This will stop the resetting back to the Main System Menu when launching WiiWare.

    For NTSC-North America users, on step 3 and step 4:

    3. When asked to patch the .dol file, press 0. After it finishes, press any key.

    Press 1 instead.

    4. For the next option (Video Mode Changer), press A then enter. If converting to PAL, choose option 1, if not, choose 2, then press enter. Press any key to continue.

    Press 2 as you want it to stay NTSC.

    For the most part everything else can be followed word for word.

     
  15. GexX2

    GexX2 Lurker

    Member
    517
    0
    Oct 23, 2006
    United States
    Tennesee, US
    This works great, thanks.
     
  16. thchang

    thchang GBAtemp Regular

    Member
    121
    0
    Feb 28, 2007
    United States
    pal 3.2e with wiikey 1.9s
    works no problem
    but it's funny when i connect to wifi, cannot even find one complete match
    always 1~2 people then gone then requeue
    waited more than 1 hr and gave up
     
  17. LoSt.cl

    LoSt.cl Member

    Newcomer
    38
    0
    Sep 23, 2008
    Cote d'Ivoire
    some solution? T_T
     
  18. Richy Freeway

    Richy Freeway GBAtemp Advanced Fan

    Member
    776
    5
    Oct 9, 2006
     
  19. KaiUno

    KaiUno Member

    Newcomer
    12
    0
    Sep 20, 2008
    Belgium
    I tried reverting my Wii back to 3.2E, to no avail. After that I let the Wii update itself back again, I removed the WAD and tried the procedure described above. Worked like a charm!

    Thing plays beautifully now, even on-line.
     
  20. crwys

    crwys GBAtemp Maniac

    Member
    1,146
    307
    Jun 26, 2008
    United States
    Works great now. Thankyou so so much.