Black Screen Mystery

Discussion in 'Wii - Emulation and Homebrew' started by WiiForgotten, Mar 2, 2009.

Mar 2, 2009

Black Screen Mystery by WiiForgotten at 6:04 AM (3,881 Views / 0 Likes) 18 replies

  1. WiiForgotten
    OP

    Newcomer WiiForgotten Advanced Member

    Joined:
    Mar 2, 2009
    Messages:
    88
    Country:
    Canada
    Hey I will describe my problem and give as much information as I can

    I have to get this shipped in 1 day to my sister and I need a backup loader working on it

    I bought it and it had 3.4U I tried to downgrade using OCT23 FIX but then when I went to go start IOS Downgrader in homebrew channel, I got black screen

    I also get black screen with Wad manager but Wadmanager IOS16 works

    I installed CIOS rev 7 and also Gamma wad channel but I got black screen again


    Any help?

    I basically either need to run backuploader on 3.4 which is giving me black screen or downgrade which is also giving me black screen

    THanks in advance!
     
  2. scooochie4

    Newcomer scooochie4 Advanced Member

    Joined:
    Dec 17, 2008
    Messages:
    79
    Country:
    Ireland
  3. WiiForgotten
    OP

    Newcomer WiiForgotten Advanced Member

    Joined:
    Mar 2, 2009
    Messages:
    88
    Country:
    Canada
    That didnt seem to help...
     
  4. bowser

    Member bowser Mwa ha ha ha!

    Joined:
    Sep 1, 2008
    Messages:
    2,177
    Location:
    GBAtemp ↑↑↓↓← → ← →BA
    Country:
    India
    Read this guide before you try anything else. Make sure you read it carefully and do all the steps in the exact order. You might accidentally brick your Wii if you do anything else.
     
  5. Golfman560

    Member Golfman560 TheRapist.com

    Joined:
    Dec 29, 2008
    Messages:
    1,099
    Location:
    Living with seals
    Country:
    Antarctica
    Lol thats for Bricking your Wii, which you haven't done. You'll need to downgrade, there's a few guides in the stickies on how to do it. I'd follow one of them. The Wii Hacking Section has good tutorials.
     
  6. WiiForgotten
    OP

    Newcomer WiiForgotten Advanced Member

    Joined:
    Mar 2, 2009
    Messages:
    88
    Country:
    Canada
    thats the problem, I cant access IOS DOWNgrader or any downgrader at all
    my wad manager 1.3 doesnt work either

    Should I format the wii? and start over?
     
  7. Golfman560

    Member Golfman560 TheRapist.com

    Joined:
    Dec 29, 2008
    Messages:
    1,099
    Location:
    Living with seals
    Country:
    Antarctica
    I'm guessing you followed the guide by "a_running_pir8"?
     
  8. bowser

    Member bowser Mwa ha ha ha!

    Joined:
    Sep 1, 2008
    Messages:
    2,177
    Location:
    GBAtemp ↑↑↓↓← → ← →BA
    Country:
    India
    Uninstall the gamma channel and follow the guide I recommended a couple of posts up. It will fix all your problems.
     
  9. WiiForgotten
    OP

    Newcomer WiiForgotten Advanced Member

    Joined:
    Mar 2, 2009
    Messages:
    88
    Country:
    Canada
    I followed the guide but problem is
    I KEEP GETTING BLACK SCREEN WITH WAD MANGER 1.3 OR IOS DOWNGRADER
    so I cant go any further
    Tried a reformat but still nothingg
     
  10. bowser

    Member bowser Mwa ha ha ha!

    Joined:
    Sep 1, 2008
    Messages:
    2,177
    Location:
    GBAtemp ↑↑↓↓← → ← →BA
    Country:
    India
    In your first post you said that you were able to install IOS16 with wad manager. After that did you install cios_fix.wad with custom wad manager (different from wad manager 1.3)?

    If so, maybe it's a problem with your TV. Or you can try downloading IOS downgrader again. And make sure you have an internet connection.
     
  11. WiiForgotten
    OP

    Newcomer WiiForgotten Advanced Member

    Joined:
    Mar 2, 2009
    Messages:
    88
    Country:
    Canada
    Its not the TV
    and i do have internet connection
     
  12. adidas77

    Newcomer adidas77 Member

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    19
    Location:
    Montreal, Canada
    Country:
    Canada
    I'm getting the exact same issue, I followed the guide from EmperorOfCanada and I'm stuck at the same place.

    Used WM 1.3 to install IOS16-64-v257-prod.wad OK
    Used Custom WM to install cios_fix.wad OK
    When is try to load IOS Downgrader in Homebrew Channel screen goes black and wiimote power's off [​IMG]

    Reinstalled both and still get the black screen, internet connction is working.

    Also tried to remove the IOS 249 but it freezing there also.

    I think I'll backup the saves and Mii's and format it. Could this take care of the issue.

    Thanks
     
  13. Scarfish

    Member Scarfish GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 5, 2009
    Messages:
    101
    Country:
    Netherlands
    It could be your SD-card. Try formatting your SD-card and put the files on it again. Then try the stuff again in your Wii. You could also try another SD-card.
     
  14. mhadf

    Newcomer mhadf Advanced Member

    Joined:
    Dec 14, 2008
    Messages:
    61
    Country:
    United States
    When did you buy the wii? You are aware that some of the newest ones block homebrew and Wads aren't you?
     
  15. shallowater

    Newcomer shallowater Member

    Joined:
    Mar 23, 2009
    Messages:
    26
    Country:
    United States

    EXACTLY the same problem I have here!!!! Have you solved this problem ? thanks
     
  16. johnnycs

    Newcomer johnnycs Newbie

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    I'm in the same boat here... recently purchased Wii with 3.4U.

    Can't get past the ISO Downgrader step in a_running_pir8's guide. All I get is a blank screen.

    Any advice would be very appreciated.
     
  17. jlssamsara

    Newcomer jlssamsara Newbie

    Joined:
    Apr 2, 2009
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    Same Problem Here- Zelda to Homebrew- ran some wads I can't remember and now some random wads don't work- black screen. The problem is its on all the wads I need to downgrade or remove previous stupid mistakes I've probably made. Emulaters off sd card work fine - errors on dvdx, wad manager 1.3, tinydeleter, anyregionchanger deal and downgraders..... Please Help. ALSO notice that the load bars when loading from sd move really fast as if not loading any info on these wads n apps. Gator (backup player) black screen dvd, backup launched black screen too,....... so now I can install everything I want and its getting hung up somehow after. PLEASE PLEASE PLEASE HELP! Formatting the wii is silly because you never really format the operating system only the data storage from what I can tell.
     
  18. thefuzzer

    Newcomer thefuzzer Newbie

    Joined:
    Apr 9, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    I'm having the same problem. I just bought this wii on last Sunday.

    wii 3.4u, serial: LU6!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    WadManager 1.3 won't load.
    Custom WadManager loads.
    Installed IOS16, and IOS249.
    IOS Downgrader gives BLACK SCREEN OF DEATH

    It was bought at Best Buy. I'm planning on returning it, then possibly picking one up from GameStop or Gamers. Anywhere that might have an older version. Anyone know if it's possible to tell which version you're getting from the BOX?
     
  19. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    lu64xxx and higher are the unsoftmoddable ones. You can install cIOS, but every application that tries to use it crashes. For now there's no fix for that and not even known why it happens.
     

Share This Page