Banner Bricked ... plzz help

Discussion in 'Wii - Hacking' started by MHDEN, Jul 1, 2009.

Jul 1, 2009

Banner Bricked ... plzz help by MHDEN at 1:21 PM (1,605 Views / 0 Likes) 15 replies

  1. MHDEN
    OP

    Newcomer MHDEN Member

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Messages:
    22
    Country:
    United States
    OK .. so i Banner Bricked my Wii by installing a "Bad" Wad ...

    -My system vertion is 3.2E
    -I have NOT installed Bootmii in boot2 or as IOS
    -I did not install Starfall or any other protection app (yea i know i was careless)
    -I do have a Game Cube Controler
    -I do NOT have any installed chip on my Wii


    I know antill now that i need to install a Chip ... so that i have any luck with fixing it ...
    and after i install the chip ... i must use the Wad Manager Autoboot iso ...

    My questions are ....

    1.
    What Chip should i buy ?


    2.
    Since i deleted the Bad Wad from my SD card ... how will i delete it now
    using the wad manager from my wii???

    3.
    I have heard.. that i do not need a chip if my System vertion is 3.2
    by using the Game Cube controller ... and an Autoboot disk ....
    is this true ?? , and if yes ... How do i do it ???

    Thank you very muts for your time ...

    MHDEN
     
  2. techboy

    Member techboy GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    1,720
    Location:
    Pennsylvania
    Country:
    United States
    OK, let see here:

    1. That depends on your preference and the chipset in your drive. Many people tend to get Wiikey's though.

    2. Either re-download the bad wad, or see if you can find an auto-boot Any Title Deleter disc instead.

    3. No its not. You do need that GC controller trick to launch the autoboot disc, but it only works with a chip.

    First install the chip. Then, burn the autoboot disc and put it in the drive. Take apart a GC controller and plug it in to port 4 on the wii. With the controller apart, press all 4 directions on the D-Pad at the same time. Hold these down and turn on the wii. You'll get a screen with (3.2E) in the corner. Shortly after, the wii will start the autoboot disc.

    Next, it's a matter of figuring out how to remove that channel. If you can get the wad again, do so and use wad manager. Otherwise - Do you know what its Title ID is? If not, removing it means looking up every title id in the "Installed Channels" section of AnyTitle Deleter, and figuring out which one it is. *DO NOT just delete stuff randomly with this tool. That's a great way to further brick your wii! *
     
  3. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    get a drivekey.
    the best modchip ever.
    since your on 3.2 you can run an autobooting version a wad manager.
    redownload the bad wad, run wadmanager and uninstall it.
    your lucky you happened to be on 3.2
     
  4. FlammableD

    Newcomer FlammableD Newbie

    Joined:
    Jun 29, 2009
    Messages:
    6
    Country:
    United Kingdom
    Similar problem.

    So yeah, installed a WAD, and it bricked my Wii. Get the Press A screen, then the menu sound and a black screen.

    I'm on 3.2E at the moment, no mod-chip, no Starfall installed, HBC is on there, but Twilight Hack save is no longer on my Wii, manged to use SaveMii with the GC controller though... I'm fucked aren't I?
     
  5. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    no you guys aren't.
    if you were on any other firmware, yes you might be.
    just get a drivekey and follow my steps above

    autobooting wad manager iso
     
  6. FlammableD

    Newcomer FlammableD Newbie

    Joined:
    Jun 29, 2009
    Messages:
    6
    Country:
    United Kingdom
    I definately need a chip though?
     
  7. Tux'

    Member Tux' GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 8, 2009
    Messages:
    723
    Location:
    The flat lands.
    Country:
    Canada
    Yes, you do need a chip follow xzxero steps to fix it. Find the bad wad you had and re download.
     
  8. FlammableD

    Newcomer FlammableD Newbie

    Joined:
    Jun 29, 2009
    Messages:
    6
    Country:
    United Kingdom
    Okay, once installed, will it autoboot without having to change anything?

    Also, is it possible to remove the chip afterwards and have the Wii "back to normal"?
     
  9. Tux'

    Member Tux' GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 8, 2009
    Messages:
    723
    Location:
    The flat lands.
    Country:
    Canada
    Just get an unsolderable chip, like drivekey(?) it connects to the DVD ribbon so you don't need to solder.
     
  10. FlammableD

    Newcomer FlammableD Newbie

    Joined:
    Jun 29, 2009
    Messages:
    6
    Country:
    United Kingdom
    Yeah, that's what I meant, is that possible with the DriveKey.

    I'm gonna wait to hear back from Nintendo, but I expect they'll want to charge me, so I'll probably pick one up. Any links on the best price for one?
     
  11. MHDEN
    OP

    Newcomer MHDEN Member

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Messages:
    22
    Country:
    United States
    Thank you very must for the info ...

    I managed to fint Anytitle Deleter ISO boot ..

    But if i may ask ....

    IS DriveKey (Config x4 Version)

    in this link

    http://www.wii-chip.co.uk/products/DriveKe...4-Version).html

    (if you have a better site than this plzz tell me ...
    but remeber that i am from Greece ... and it needs to have paypal )

    truly solderless ??

    and is DriveKey X4 the best solution for me???

    Also ... the D-pad that you mentioned on the GC controller is the Cross Pad???
    Not the Grey analog ... not the yellow analog .... the Grey "Cross"

    And now another question .. after i open the GC controller
    and use it to boot ... when i put it all together again ... will it still fanction correctly??

    Thanx again for all your help ...

    MHDEN
     
  12. Tux'

    Member Tux' GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 8, 2009
    Messages:
    723
    Location:
    The flat lands.
    Country:
    Canada
    1. I think that's it, I softmodded my wii, anyone else?

    2. Unless your not sure if your wii has epoxy over the thing you have to solder it to, or none at all.

    3. [​IMG]


    Yes the grey cross like one the bottom left with the four directions.

    4. it should work properly.
     
  13. MHDEN
    OP

    Newcomer MHDEN Member

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Messages:
    22
    Country:
    United States
    Than you very muts Lordpoketehpenguin

    But again i ask .... i could not clerly understand the answer if you answered it [​IMG]

    1.
    In this site
    http://www.wii-chip.co.uk/products/DriveKe...4-Version).html

    DriveKey (Config x4 Version) that they sell .. is truly solderless????

    2.
    And another question

    is this

    http://www.wii-chip.co.uk/products/TriWing-Screwdriver.html

    the Screwdriver needed to open the Wii ???

    PS.
    If you are wandering why i do all those questions is beacuse you can never
    by too carefull .. when you are buing from the internet [​IMG]
     
  14. MHDEN
    OP

    Newcomer MHDEN Member

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Messages:
    22
    Country:
    United States
    OK i refinted the stupid wad .. witch i deleted from the SD card ... l
    ok now i w8 for my answers [​IMG]
     
  15. Tux'

    Member Tux' GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 8, 2009
    Messages:
    723
    Location:
    The flat lands.
    Country:
    Canada
    1. Truly solderless. Since your flag says US, you might want to order closer, shipping is a pain. Video of Drivekey Try somewhere in Canada or US.

    2. Yes, that is the Tri Wing screwdriver needed

    PS: Maybe try and go to the front page and look at the links to the stores GBATemp has up, they sell modchips I'm pretty sure.
    EDIT: Here's a store that's loacted in the USA, even comes with the screwdrivers needed to open up the wii!

    EDIT: You found the wad? So you just need a auto boot disc of WAD manager. I'm pretty sure someone will give you a link.
     
  16. MHDEN
    OP

    Newcomer MHDEN Member

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Messages:
    22
    Country:
    United States
    You remebre this line ... i had said it the 11 post
    I dont have any idea why it gave my a US flag
    when i am in Greece ...

    I know i am not that good with geografy ....
    but i am sure that i leave in Greece [​IMG]

    So not it's not good for me [​IMG]
     

Share This Page