Banner Brick help

Discussion in 'Wii - Hacking' started by ramonimbao, Apr 14, 2009.

Apr 14, 2009

Banner Brick help by ramonimbao at 12:07 PM (2,852 Views / 0 Likes) 35 replies

  1. ramonimbao
    OP

    Newcomer ramonimbao Member

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    Philippines
    I banner bricked my Wii. Yeah. I kinda (hehe) tried making my own (hehe) channel.
    I already tried doing the SaveMiiFrii, like a million times, and it doesn't work. Is it because I'm on 4.0? Does SaveMiiFrii NOT work on 4.0?
    I don't have Starfall installed and I don't have preloader installed...
    What should I do?
     


  2. beegee7730

    Banned beegee7730 ITS PAAFEKUTO!

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    1,693
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    Is the controller in the 4th slot?
     
  3. ramonimbao
    OP

    Newcomer ramonimbao Member

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    Philippines
    Yes. The controller is on the 4th slot.
    Although it could be not working because it's 3rd party.

    But I remember this guy having the exact same one that I have and he says it works. Forgot.
     
  4. feidhlim1986

    Member feidhlim1986 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 18, 2008
    Messages:
    299
    Country:
    Ireland
    I assume you have a modchip?
     
  5. beegee7730

    Banned beegee7730 ITS PAAFEKUTO!

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    1,693
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    Keep trying, some times it takes people upto 10 goes to get it to work.
     
  6. ramonimbao
    OP

    Newcomer ramonimbao Member

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    Philippines
    Actually, no. I do not. Is it required for SaveMiiFrii to work?

    And okay. I'll just keep on trying.
     
  7. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    no
    but savemiifrii boots the disc in the drive, so a modchip can boot discs with the required tools
    if you have no modchip, you need to run Twilight princess so you can use the Twilight hack to boot the wad manager
     
  8. batwings21

    Newcomer batwings21 Member

    Joined:
    Dec 2, 2006
    Messages:
    40
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    He's on 4.0, no twilight hack on 4.0.
    Do you have cioscorps installed?
     
  9. ramonimbao
    OP

    Newcomer ramonimbao Member

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    Philippines
    So is this how it goes?

    SaveMiiFrii + Autobooting WAD Manager Disc - Modchip = FAIL

    but...

    SaveMiiFrii + Autobooting WAD Manager Disc + Modchip = SUCCESS

    however...

    SaveMiiFrii + Twilight Princess + Twilight Hack - Modchip = SUCCESS

    ...?
    Correct?

    EDIT:
    batwings21, uhmm... not really sure about that... I don't know...
    EDIT 2:
    Oh yeah. Forgot to ask. How would you know? If you installed cIOSsomethingsomething revsomethingsomething?
     
  10. batwings21

    Newcomer batwings21 Member

    Joined:
    Dec 2, 2006
    Messages:
    40
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    Could you load backups from the disc channel? or did you use gamma, softchip or no backup games at all?
     
  11. ramonimbao
    OP

    Newcomer ramonimbao Member

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    Philippines
    Yeah. I could load backups from the disc channel.
     
  12. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Twilight hack + 4.0 system menu = FAIL
    Any homebrew disc(like WAD Manager) + 4.0 system menu via nintendo update = FAIL
     
  13. Screemer

    Member Screemer GBAtemp Maniac

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    1,248
    Country:
    Germany
    then you have cioscorp installed and should be able to use savemiifrii + autoboot wadmanager without a modchip
     
  14. ramonimbao
    OP

    Newcomer ramonimbao Member

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    Philippines
    The problem is I can't seem to get that SaveMiiFrii to work... I mean, I plug the controller in the 4th port, hold down all buttons on the D-Pad, and turn the Wii on. A few seconds later, the Health and Safety screen appears. I hold it just a bit longer and then it goes to the system menu with a black screen. The "going-into" menu sound plays, but no menu.
    I try it again.
    And it's just the same thing.
    I've been trying for, like an hour already. Maybe it's the controller, I don't know.
     
  15. TroyTheZombie

    Member TroyTheZombie GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 3, 2009
    Messages:
    1,631
    Location:
    Calgary, Canada
    Country:
    Canada
    ouch. Sorry that happened guy.

    Yeah, thats kinda why I try not to recommend making channels to people who aren't knowledgeable about how to recover the Wii.
     
  16. ramonimbao
    OP

    Newcomer ramonimbao Member

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    Philippines
    It's just that I'm not knowledgable, it's just that I'm not just...
    ...equipped well... [​IMG]

    Okay. I'm not that knowledgable... O.O
     
  17. TroyTheZombie

    Member TroyTheZombie GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 3, 2009
    Messages:
    1,631
    Location:
    Calgary, Canada
    Country:
    Canada
    alright, here is what to try.


    take apart your gc controller, it is much easier to hold down all 4 dpad buttons when just using the rubber thing underneath.

    also remember, the 4th gc slot is the one closest to the memory card slots. I get that confused sometimes, lol.
     
  18. ramonimbao
    OP

    Newcomer ramonimbao Member

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    Philippines
    Yeah. My GC controller's actually 3rd party and it lets me hold down all D-Pad buttons at the same time. And besides, I already tried disassembling it. And it's still a no-go. It's as if my GC controller's broken or something. [And yet, I just bought it today.]

    Yeah. I know where it is. It's actually marked on the Wii, you know. [​IMG]
    With tiny dots. [​IMG]
     
  19. TroyTheZombie

    Member TroyTheZombie GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 3, 2009
    Messages:
    1,631
    Location:
    Calgary, Canada
    Country:
    Canada
    SaveMiiFrii my butt eh?

    hmm....try to get a hold of a first party controller from someone. I have to wonder if the 3rd party one limits how many buttons can be pressed at one shot.
     
  20. batwings21

    Newcomer batwings21 Member

    Joined:
    Dec 2, 2006
    Messages:
    40
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    That should hopefully work, unless system menu 4.0 removed the savemefrii function too. The premade recovery iso's with cioscorps should boot, just like a modchip would. If no savemefrii, maybe a real savemii will work.
     

Share This Page