Backup Launcher has stopped working.

Discussion in 'Wii - Hacking' started by ritetub, Nov 20, 2009.

Nov 20, 2009
  1. ritetub
    OP

    Newcomer ritetub Advanced Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    72
    Country:
    Australia
    For a while now, my Backup Launcher has stopped working. Can someone tell me what's happening?

    I believe someone must have gone through and played around with the settings. What are the settings it should have to actually run Backups?
     
  2. WalkerOfTheDay

    Member WalkerOfTheDay GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    848
    Country:
    Netherlands
    Be more specific please ? What backuploader, and what's (not) happening ??
     
  3. CharAznable

    Member CharAznable GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 15, 2006
    Messages:
    230
    Country:
    United States
    Did you install cIOS rev15?

    'Cause that'll do it.
     
  4. ritetub
    OP

    Newcomer ritetub Advanced Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    72
    Country:
    Australia
    I have Wiigator's Backup Launcher installed (Twilight Hack). No backups I play on it works - up until now, everything worked fine.
     
  5. WalkerOfTheDay

    Member WalkerOfTheDay GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    848
    Country:
    Netherlands
    Do originals still work ?
     
  6. ritetub
    OP

    Newcomer ritetub Advanced Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    72
    Country:
    Australia
    Wait. I'll go check.
     
  7. ritetub
    OP

    Newcomer ritetub Advanced Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    72
    Country:
    Australia
    I have Backup Launcher 0.3 gamma IOS249.

    Normal games work. Not backups though.
     
  8. WalkerOfTheDay

    Member WalkerOfTheDay GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    848
    Country:
    Netherlands
    Did you update to 4.2 recently ?
     
  9. carbonyle

    Member carbonyle GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 9, 2009
    Messages:
    360
    Location:
    Switzerland
    Country:
    Switzerland
    so there is still moron that use the old backup launcher...
    At least use Neogamma
     
  10. WalkerOfTheDay

    Member WalkerOfTheDay GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    848
    Country:
    Netherlands
    I agree, but that's no explanation why BLG stopped working all of a sudden.
    He would probably have the same issues with Neogamma.
     
  11. carbonyle

    Member carbonyle GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 9, 2009
    Messages:
    360
    Location:
    Switzerland
    Country:
    Switzerland
    it can be cIOS, or maybe he has updated to 4.2 and now try to use a stub to play backup.
    probably he miss IOS like 53, 55

    Best thing to do: cIOSrev14 and latest Neogamma (because it read DVD and from USB) AND use Dop-IOS to install missing IOS
     
  12. ritetub
    OP

    Newcomer ritetub Advanced Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    72
    Country:
    Australia
    No. I have not updated anything.

    BLG had already stopped working before installed some things using Dop-IOS.

    How about I try Neogamma then. Which should I download? The new one is in beta, so I don't really want to use it.
     
  13. WalkerOfTheDay

    Member WalkerOfTheDay GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    848
    Country:
    Netherlands
    You do know where to find the search button don't you ??

    Here:

    http://gbatemp.net/index.php?showtopic=175361

    What system menu are you on ?

    edit:

    Ps. are you using a channel, or do you launch it from HBC ??
    You could have some corruption on your SD card.

    edit2:

    What happens exactly when you try to run a backup via loader ?
     
  14. ritetub
    OP

    Newcomer ritetub Advanced Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    72
    Country:
    Australia
    I launch everything through HBC.

    I downloaded Neogamma 6. Works perfectly. I only tried it on Mario Kart (original game and backup) worked perfectly.
     

Share This Page