Att: Mic Not Working?

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by justmike, Mar 21, 2009.

Mar 21, 2009

Att: Mic Not Working? by justmike at 1:56 AM (1,063 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. justmike
    OP

    Member justmike GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Messages:
    329
    Country:
    Australia
    Hi guys,

    I'm playing WarioWare - Touched! and in the Toy Room where you get to play with different games, the Spirometer doesn't register when I blow. If I blow slightly it makes a little noise, but it doesn't rise or work.

    I tried the game on my brother's DS and it works on there.

    However, other games like Party Tooter work on my DS Lite, you blow slightly and it registers, you blow from afar and the Party Tooter will work. I tried another Toy in there called Play By Ear and that works and sound comes out when I blow into the mic.

    Does anyone know what could be the cause of the specific game in WarioWare - Touched! 'Spirometer' not working when I blow into the mic?

    Is there a problem with my DS mic, although it registers other mini games there?


    Thanks for anyone's help!!

    - justmike
     
  2. justmike
    OP

    Member justmike GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Messages:
    329
    Country:
    Australia
    I have also tried the mic test in Mario Party DS and it's fine and picks up. Everything works, except that game in Warioware...

    I even tried to hold the air flow to see if it could be not registering that, and it does, so I have no idea!!
     
  3. Brian117

    Member Brian117 GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    3,249
    Location:
    Cleveland, OH
    Country:
    United States
    Is the WarioWare game a ROM or the real thing?
     
  4. justmike
    OP

    Member justmike GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Messages:
    329
    Country:
    Australia
    It's a ROM, using a cycloDS.
     
  5. Brian117

    Member Brian117 GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    3,249
    Location:
    Cleveland, OH
    Country:
    United States
    Could be a bad rom?

    Download a clean one.
     
  6. justmike
    OP

    Member justmike GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Messages:
    329
    Country:
    Australia
    I'm not sure how it could be the ROM because it works fine on my brother's DS... However, I'll still do that and report back. Thanks!
     
  7. justmike
    OP

    Member justmike GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Messages:
    329
    Country:
    Australia
    It's not the ROM and every game I have that uses the mic works perfectly except that one mini game. Damn it!!
     
  8. FlyingPretzel

    Member FlyingPretzel GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 16, 2008
    Messages:
    121
    Country:
    Israel
    check the mic sensitivity in the warioware rom
     
  9. justmike
    OP

    Member justmike GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Messages:
    329
    Country:
    Australia
    How do you do that? In the game there is no option for mic sensitivity. Do you mean the ROM file?
     
  10. justmike
    OP

    Member justmike GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Messages:
    329
    Country:
    Australia

Share This Page