Are there any emulators that don't pause when you switch windows?

Discussion in 'General Gaming Discussion' started by Chrona, Nov 29, 2011.

  1. Chrona
    OP

    Newcomer Chrona Advanced Member

    Joined:
    May 10, 2008
    Messages:
    50
    Country:
    Canada
    I have VBA set up with my 360 controller and disabled 'pause when inactive window', meaning I can browse or talk on msn while gaming without having to switch screens all the time. Is there any way to get this effect with any kind of SNES/N64/PS1/PS2 emulator? Thanks in advance

    Also, while I'm here I might as well ask this - when I load up a game in VBA, my entire computer screen turns black for a second, as if it's switching displays for some reason. Does the same when I close the emulator, to switch back I guess. What exactly is it doing that for?
     
  2. Ryupower

    Member Ryupower Brood

    Joined:
    Oct 8, 2007
    Messages:
    2,763
    Country:
    United States
    look at the setting of the emulator you are using as see if there is an option for "pause when inactive window' and change to what you like

    some emulator might not have that option

    check the properties of the exe for vba and see if you have compatibility mode set
     
  3. Chrona
    OP

    Newcomer Chrona Advanced Member

    Joined:
    May 10, 2008
    Messages:
    50
    Country:
    Canada
    Setting it to compatibility mode for XP service pack 3 seems to have fixed it, thanks :)

    And I never actually tried running emulators before apart from VBA and some minor ePSXe, that's why I'm making the topic - figure you guys would know better than me which ones might have the option, rather than trial and error with a bunch of emulators I'd later have to delete
     
  4. marcus134

    Member marcus134 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 7, 2011
    Messages:
    584
    Location:
    Québec
    Country:
    Canada
    project64 has the option too, if my memory serves me right.
     
  5. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    So the controller input needs to work as well when it's not in focus?
     
  6. Chrona
    OP

    Newcomer Chrona Advanced Member

    Joined:
    May 10, 2008
    Messages:
    50
    Country:
    Canada
    Yeah, if possible. Want to replay Earthbound for example :D
     
  7. jargus

    Member jargus GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 11, 2007
    Messages:
    544
    Country:
    United States
    Project64 and the latest SNES9x can run and play while not being the active window. Its somewhere in settings.
     
  8. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    I think PCSX2 can do it, I'm not sure which settings I had that caused it at one time.
     

Share This Page