Any way to update without internet?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Veloxi, Sep 11, 2008.

Sep 11, 2008
  1. Veloxi
    OP

    Member Veloxi GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 7, 2008
    Messages:
    118
    Location:
    North Carolina
    Country:
    Iceland
    Since I can't run wireless in my house, and I can't get a neighbors connection (blah), is there any way I can update to 3.3? I am running 3.2U now, but I used a homebrew to delete my system channels and now I really just want them back...

    Any suggestions on how I can restore my systems channels?
     
  2. Renegade_R

    Member Renegade_R Audio/Video Expert

    Joined:
    Apr 21, 2004
    Messages:
    1,654
    Location:
    Toronto, Ontario
    Country:
    Canada
    You need to find a disc that contains the 3.3 update on it...its the only way without the internet. Download one or buy one....which one...I don't know.

    You might have to do a full restore to get your system channels back.
     
  3. Livin in a box

    Member Livin in a box Livin' in a cardboard box

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    1,794
    Location:
    Purgatory
    Country:
    United Kingdom
    Wario Land: The Shake Dimension has 3.3, but it's only out in Japan at the moment. Wait until that comes out in your region, then use that.
     
  4. fly_us

    Member fly_us GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 8, 2007
    Messages:
    130
    Country:
    United States
    Mario Super Slugger is the only one contain 3.3U for this moment.

    Since you are in 3.2 now, why not give the semi fixed disc of bushing a try.

    Edited: Just remember you dont have mod chip yet, thus Mario Super Slugger might be the only choice, or wait for US version of Warioland: Shake!
     
  5. Veloxi
    OP

    Member Veloxi GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 7, 2008
    Messages:
    118
    Location:
    North Carolina
    Country:
    Iceland
    Actually, my modchip just came an hour ago! USPS tracking said it hadn't left the Canada/US drop point, then surprise! It arrived [​IMG]

    I have Mario Super Sluggers on a disc, but I wasn't sure if using a backup could cause a semi-brick or anything horrible.

    Thanks for the quick feedback! And damn it feels good to have a modchip
     
  6. Veloxi
    OP

    Member Veloxi GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 7, 2008
    Messages:
    118
    Location:
    North Carolina
    Country:
    Iceland
    Strange... with the wiikey, whenever I use the cfg disc and select "Block updates" from On, to Off, hit save settings, and re-boot... it doesn't remember that I turned them off.

    Bah... don't tell me my Wii is perma-blocked from updates, lol
     
  7. fly_us

    Member fly_us GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 8, 2007
    Messages:
    130
    Country:
    United States
    Why block? If you really want to block, then try Starfall which is better.

    Update from a same region disc, whether it is a copy or orignial disc never cause semi brick or whatever. If the chip arrived already, then there are many ways to updates. Using semi brick fixing disc from Bushing is a good choice, or using WUM to replace the update part of any game to 3.3U, then update from it also can.

    But if you have a copy of US Sluggers, why dont give it a try?
     
  8. Veloxi
    OP

    Member Veloxi GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 7, 2008
    Messages:
    118
    Location:
    North Carolina
    Country:
    Iceland
    Still no dice... whenever I change the settings on my Wiikey, once the system restarts the settings are forgotten. Therefore, I can't enable "Allow updates from disc" so I can't update! Oh well... I'll just pick up a USB Ethernet adapter then I can update online
     
  9. fly_us

    Member fly_us GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 8, 2007
    Messages:
    130
    Country:
    United States
    IIRC then the Wiikey setting disc is quite stupid, when you click save, then it is actually saved. When you open it again, it just list the default setting without even try to read what the current setting is.
     
  10. Meksilon

    Newcomer Meksilon Member

    Joined:
    Sep 7, 2008
    Messages:
    25
    Country:
    Australia
    It doesn't read the settings because that would be like a backdoor for Nintendo to use - ie just "read the settings" off the chip, and they know you have a modchip...
     

Share This Page