1. mental_lentil

    mental_lentil Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 24, 2015
    Messages:
    69
    Country:
    United States
    Is there any way that I can inject an old garden.dat backup into a game that has already been updated? Or, does anyone know if I could overwrite an updated New Leaf cartridge with a pre-updated Powersaves backup without causing any kind issues?
     
  2. cuteveronica

    cuteveronica Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 7, 2016
    Messages:
    53
    Country:
    Canada
    Sadly no.. if the game is already updated, I doubt there's a way to revert it back unless you play on a ds that havent had the update installed in and that is not connected to the internet. I tried doing that on my 2ds that is still on firmware 11.0 and always offline and it worked just fine with garden.dat
     
  3. marc_max

    OP marc_max GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Jun 19, 2008
    Messages:
    1,028
    Country:
    Yes, it's possible. Delete the update data, reinject the old garden.dat then download the update again.
     
    mental_lentil likes this.
  4. mental_lentil

    mental_lentil Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 24, 2015
    Messages:
    69
    Country:
    United States
    Would I also have to delete the update/garden_plus files on my SD card before injecting?
     
    Last edited: Nov 7, 2016
  5. TidusWulf

    TidusWulf Real Aloha
    Member

    Joined:
    Jul 27, 2007
    Messages:
    627
    Country:
    United States
    Is there a way to force Gracie into town with a Special Visitor byte? I would like to upgrade my store, but I also want to make sure that it's properly flagged, instead of just forcing a different main st building into the file.
     
    Ailuros27 likes this.
  6. Miikio

    Miikio Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Nov 7, 2016
    Messages:
    4
    Country:
    France
    So... I have to use the homebrew method? Is the method had changed since the amiibo update? On which version of the console do I have to make the homebrew method? I'm sorry for asking all of those questions... ._.'
     
  7. Harbl

    Harbl Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jun 7, 2008
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    excellent work on the editor, finally gave me an excuse to get round to hacking my spare 2ds. really really good work. thanks marc
     
  8. Maxouille

    Maxouille Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 2, 2016
    Messages:
    42
    Country:
    France
    and I can delete the garden_plus.dat ?
     
  9. irlsiren

    irlsiren Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Apr 10, 2015
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    hello, i'm currently trying to get homebrew on my o3ds version 11.0.0-33U but every time i try to access the internet it tries to get me to update. is there a workaround for this?
     
  10. samcambolt270

    samcambolt270 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Dec 24, 2014
    Messages:
    953
    Country:
    United States
    so, will we be able to force an amiibo villager to move in or to be in the rv park without the amiibo with this at some point (or even now, i dont know how this works)?
     
  11. MuscleMuscleHust

    MuscleMuscleHust Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 12, 2016
    Messages:
    92
    Country:
    United States
    I'm loving the New Save Editor so far! Would it be possible to view Villager's original towntune/town name from where they moved from? Or a way to reset the bank to 0 bells?
     
  12. tvHead

    tvHead Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Nov 4, 2016
    Messages:
    4
    Country:
    For the 11.1.0 and the 9.5, use Browser hax.
    First, download the starter kit here then extract it into your SD card. It should be somewhere on your 3ds. Old 3ds has it on the right side, i don't know about the new 3ds since i don't have it.

    • Go to System Settings. Then change the datetime to January 1, 2000, 00:00.

    • Use the browser 'Initialize savedata' option, before any page gets loaded triggering the browser-version message.
    Next, go to here on the 3ds:
    http://3ds.mordor.space/3dsbrowserhax_auto.php

    You should have the bottom screen flashing different colours. If it stops on one, go back to the browser and press 'initialise savedata'.
    Once you have opened homebrew, press start and exit, then turn the 3ds off.
    Now, you need JKSV, just download it here and then place the files into the sd card. It should install it. Now open the 3ds again with ACNL in and open homebrew. Select JKSV, and then click cartridge for a physical copy or i think its called system apps? or something like that for a installed on 3ds copy.

    Set your date to January 1st, 2000 and the time to 00:00.
     
  13. irlsiren

    irlsiren Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Apr 10, 2015
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    it still keeps giving me that message?
     
  14. 00technocolor00

    00technocolor00 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 12, 2015
    Messages:
    73
    Country:
    United States
    Here to report using the 2.9 beta version of the editor I was able to perfectly edit my garden_plus including changing almost every acre (Nothing impossible for the game to generate normally like two rivers) add patterns to my mayor using acnl files, place patterns down on map, Move structures including ones to into illegal locations (misplaced my bridge a tile off so I cant use it and the recycling shop is almost on the train tracks lol), change town hall color, move rocks, and place trees on cement. Digital copy of game, just started town, no spot pass on, used the save manager which comes with the homebrew starter pack, NA region, n3ds.
    Due to changing my acres the fishing dock is no longer connected to the beach, so would that just be the island storage bin I need to move up or do I have to change the acre itself?
    and thnx for this editor btw! Its awsome
    Oh! and is there a way to delete the pavement under player houses? I put a player house on the beach but the stone pavement is floating above the house. Ive got that in another town that hasn't been updated if thats makes a difference
     
    Last edited: Nov 7, 2016
  15. chinesekidx

    chinesekidx Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 25, 2013
    Messages:
    73
    Country:
    United States
    Is Holden's (new yellow hamster with red overall) furniture correct? I've also noticed that checking the default settings for villagers messes up how some furniture are organized in their houses. Like sometimes a bookcase would be facing the wall and sometimes you wouldn't be able to access some furniture because they're placed in the wrong direction
     
    Last edited: Nov 7, 2016
  16. Reserved

    Reserved GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 14, 2015
    Messages:
    216
    Country:
    United States
    @marc_max

    I'm not sure if either of these are solvable, but there's two issues I've found;

    1.) When using a double wall layout to replace the second beach, half of the second acre and the entire acre leading up to the new wall ends up playing the "ocean sfx" as though near a beach.

    2.) Similar to the last, when using a double wall layout, the ocean boundaries are a bit messed up. The ocean boundary line is still positioned as though a second beach was in place, despite now being cut off properly by the new cliff. However, due to the extension, going go the boundary and swimming downwards allows you to see the abyss. I'm wondering if it's possible to fix the boundary and make it similar to the side where no beach is on?
     
  17. deishido

    deishido Texture Modder
    Member

    Joined:
    Jul 8, 2009
    Messages:
    242
    Country:
    United States
    Issue 1 is a part of how the Rom handles data and can't be fixed with save editing. It requires modifying the code.bin (iirc) to understand a no-side-beach layout which is still being investigated.

    The second issue is likely a similar scenario to the first, in that the Rom doesn't understand what's happening. Alternatively it could just be the specific acres you're using. Some acres look the same at first glance in the editor but are slightly different t (bold lines oriented in different directions) to see if that's related to your issue, changing the acres involved would be the best way to find out
     
  18. Miikio

    Miikio Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Nov 7, 2016
    Messages:
    4
    Country:
    France
    Thank you tvHead! i-i I can finally make a garden.dat file... ... I was just wondering... can I turn a gardenram.dat into a garden.dat? And... how I can do it? ^-^'
    Thank you~ I'm a complete Newbie on homebrowser... ._. I don't understand a thing... it's a miracle that I could make a garden.dat!
     
  19. Kippy

    Kippy GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 21, 2015
    Messages:
    145
    Country:
    United States
    Has anyone had issues using save manager? I have been able to import and export my save with no problem.

    So maybe give that a try if other methods dont work.
     
  20. Alex311360

    Alex311360 Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 13, 2013
    Messages:
    28
    Country:
    United States
    don't know if feature requests are ok, but could there be something to unlock all the jokes/reactions? hate having to bring a fruit to dr. shrunk every day, and i don't feel like time traveling all the time to do it.
     
    RaineyFae likes this.
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Crossing, Animal, Editor