AKAIO 1.3 Public Beta

Discussion in 'Acekard' started by Smiths, Nov 25, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
Nov 25, 2008

AKAIO 1.3 Public Beta by Smiths at 3:34 AM (9,529 Views / 0 Likes) 72 replies

  1. Smiths
    OP

    Member Smiths AKAIO Person of Interest

    Joined:
    Feb 24, 2003
    Messages:
    1,318
    Location:
    The land of Dairy Queen
    Country:
    United States
    Version History
    ---------------
    AK-AIO 1.3
    + Added Some of Gelu's patches:
    - Faster Directory Listing.
    - New List mode - Internal nds names.
    - Lots of Soft Reset Fixes for the AKRPG.
    - new DMA mode and BBDX save fix for the AKRPG.
    - font system (fully supports unicode now [​IMG]).
    - New FIFO IPC System (Behind the scenes stuff).
    - Massive amount of soft reset fixes mainly for the AKRPG.
    - Some game fixes (Brain Age 2 (K), Chrono Trigger).
    NOTE: because of new font system, language files now need to be utf8. Some have been converted such as English and Japanese but others will need to be saved as utf8 to work properly.
    + Added a few game related fixes.
    + Japanese games now show Japanese characters in rom info window when language isnt set to Japanese (causes a sec or so lag when opening rom info window).
    + Files are now sorted alphabetically (Forced at the moment, sorry).
    + Loaders are now external and can be updated separately to the GUI.
    + Pokemon Diamond/Pearl/Platinum can now read saves for R/S/E/FR/LG from ewin and 3in1 (AK2 Only for now).
    + Cheat engine fixes, namely backlight codes now fully work (AK2 only for now).
    + Optimizations all round (Shouldn't have any lag in GUI anymore).
    + Italian language added.
    + New 3in1 options window.
    + Show gba internal name in Internal view mode.
    + 3in1 internal GBA rom header stuff and work on Save/Load prompts in 3in1 options window.
    - Enable/Disable saving 3in1 SRAM on startup (Enabled by default)
    - Enable/Disable prompting before saving/loading SAVSRAM
    - Enable/Disable the Universal Sleep Hack for GBA games
    - Thanks to all donators!
    + AK2 Loaders, even 4.12, compatible

    http://gbatemp.net/index.php?download=3828

    -------------------
    This is a Public Beta. We welcome feedback as an official release looms.

    Thanks.
     


  2. carterman

    Member carterman GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 22, 2007
    Messages:
    226
    Location:
    Lubbock, TX
    Country:
    United States
    Downloading now, although I still need to buy a darn 3-in-1 so I can finally find a reason to dump my M3 GBA expansion and get with the winning team.
     
  3. Chri5

    Member Chri5 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 4, 2008
    Messages:
    122
    Country:
    United States
    wow, and i was going to try and get it from a beta tester..

    THANKS BIG TIME BUDDY!!!
     
  4. ShAdOwFuRi

    Member ShAdOwFuRi GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 13, 2008
    Messages:
    321
    Country:
    Australia
    wooo!! been waiting on this for a while now ! thanks =D
     
  5. Diablo1123

    Member Diablo1123 Newcomer

    Joined:
    Mar 9, 2008
    Messages:
    1,432
    Location:
    Underground
    Country:
    United States
    Does that include NOR saves?
     
  6. VatoLoco

    Member VatoLoco Don't crush that dwarf, hand me the pliers.

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Messages:
    2,261
    Location:
    Ya Cant Get There From Here
    Country:
    United States
    Playing around with launching Roms from NAND...a couple go(MarioKart, Zelda, CT, Exit), but a lot dont (ACWW, PoR, CoW, Metroid, N+).

    I have all patches disabled btw.
     
  7. Holaitsme

    Member Holaitsme 10/10 would be loyal again

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    846
    Country:
    United States
    Thanks for the update..
    I just tested it out and it's way faster for browsing through folders/loading games.
     
  8. evilhomura89

    Member evilhomura89 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 9, 2008
    Messages:
    140
    Country:
    Malaysia
    does Bleach Dark Soul works?
     
  9. s223355

    Newcomer s223355 Member

    Joined:
    Jan 27, 2007
    Messages:
    18
    Country:
    Taiwan
    Great update , but I want to ask some question about the new beta:

    1.In this beta only english is currently supported in the cheat menu ?
    the asian font can't display in the cheat menu...

    2.globasettings.ini is read only ?
    If I change filelist style and language to T.chinese
    When I soft-reset or repower , it always get back to english
    So I check the globalsettings.ini , it had no save to my change...

    3.DMA mode is RPG only ?
    Maybe someday , we can use it in AK2
     
  10. Normmatt

    Member Normmatt Former AKAIO Programmer

    Joined:
    Dec 14, 2004
    Messages:
    2,135
    Country:
    New Zealand
    1. At the moment there is no way to support anything other than standard ascii, the main reason is that we use utf8 now, and the r4.dat format doesn't support utf8 from what i can tell, but xml does so you could try using xml and seeing if that works, but it probably won't.

    2. It shouldn't be read-only.

    3. I see no reason why i should have to recode DMA mode when acekard have already done so, but won't provide me with the latest sources.
     
  11. kire

    Newcomer kire Member

    Joined:
    Apr 27, 2008
    Messages:
    39
    Location:
    washington
    Country:
    United States
    Thank you AKAIO team you did a great job
    I really liked that you added launching GBA games from the AK menu, i also like the border around the game when launched.

    BUG: well i noticed a bug with the Adv.EvoR skin, the top half of the skin is all fuzz. I have an 8 GB micorsdhc if it matters.
     
  12. s223355

    Newcomer s223355 Member

    Joined:
    Jan 27, 2007
    Messages:
    18
    Country:
    Taiwan
    Thanks for your response

    1.change the r4.dat to xml can display the ascii font

    2.in my situation , when I soft-reset or repower AIO
    It really get back to the english...
    → I use T.chinese , but I open settings window , it always display 英語(english)

    3.When I press Y to see the rominfo (0817 - wrg-kwa7 or others)
    It hanged several times

    4.I put the poweroff icon to the __aio folder , but when I click the icon on the help window
    It has no work ....
     
  13. seren

    Newcomer seren Advanced Member

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    74
    Country:
    Australia
    I just did a quick test and here's a few things i noticed on the RPG:

    1. Can't select/disable DMA mode for an individual game.
    2. Castlevania DOS/OoE gives a white screen on loading from NAND.
    3. Loading DoS from microSD works and video playback is smooth but will hang on the ending white screen.
    4. The faster directory list works really fast!
     
  14. Normmatt

    Member Normmatt Former AKAIO Programmer

    Joined:
    Dec 14, 2004
    Messages:
    2,135
    Country:
    New Zealand
    That bug has now been fixed.
     
  15. seren

    Newcomer seren Advanced Member

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    74
    Country:
    Australia
    DoS hangs at the point where the intro video ends. I get the same problem with gelu's also. That's why I would have preferred the option of turning dma on/off. It wasn't a problem with gelu's because I could play the game on the NAND, but now .. [​IMG]

    Yeah, the directory listing is great now.
     
  16. s223355

    Newcomer s223355 Member

    Joined:
    Jan 27, 2007
    Messages:
    18
    Country:
    Taiwan
    To Normmatt
    It freezes or lags for a second or so?
    It freezes randomly , when I open rominfo

    PS:I'm using AK2 to test it

    There I founf a bug? with cheat menu
    When I use xml to some game , open rominfo , the cheat button can't display
    In this situation , I use the same file to transfer a r4.dat and it can display the the cheat button
    Is it a bug ?
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    And great thanks to you , Normmatt & Smiths
    Without you , maybe I will throw my ak2 or give it to somebody...
    Sorry for my bad english
     
  17. Normmatt

    Member Normmatt Former AKAIO Programmer

    Joined:
    Dec 14, 2004
    Messages:
    2,135
    Country:
    New Zealand
    The xml cheat button thing isn't a bug, xml parsing is tooo slow to and would cause major lag when opening rominfo which is why it was left out.

    It's usual for rominfo to have a second or so lag when opening japanese roms.

    I'm not having any luck tracking down why some games aren't working on the nand :S
     
  18. zincsterio

    Newcomer zincsterio Member

    Joined:
    Oct 2, 2008
    Messages:
    44
    Country:
    United States
    Great release!

    Is this based on the newest Acekard 4.12 source code or is it still branched from an earlier version (4.07)?
     
  19. Eon~1

    Newcomer Eon~1 Newbie

    Joined:
    Mar 5, 2005
    Messages:
    4
    Country:
    So far I have encounter some problems with some of the skin.

    1) Adv.EvoR skin
    The picture in the top screen is distorted.

    2) SOLA NO KISEKI NO.4 skin (http://www.acekard.com/down_skin.php?id=35)
    The whole AKAIO program will hang at loading the directory/file listing (None of the game title is display at the file listing). The bottom touch screen is no longer functioning. It will hang at the same place even I restart my DS.
     
  20. Normmatt

    Member Normmatt Former AKAIO Programmer

    Joined:
    Dec 14, 2004
    Messages:
    2,135
    Country:
    New Zealand
    1. Already reported and fixed.
    2. That theme is fundamentally broken, not fault of AKAIO.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page