after 1.9g update still get the 001error with smg

Discussion in 'Wii - Hacking' started by freakzoid, Nov 2, 2007.

  1. freakzoid
    OP

    freakzoid Newbie

    Newcomer
    3
    0
    Mar 19, 2007
    Swaziland
    i updated my wiikey (original) with the new 1.9g firmware.
    then i put in my smg-backup and did the update.
    i rebooted my wii and tried to start smg.

    but after the first boot screen, i got the 001-error. and had to unplug my console.

    how can i get my smg runnig?

    the console is a PAL wii with the 3.1E update on it.

    plz help
     
  2. iSynic

    iSynic Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Oct 29, 2007
    United States
    Are you sure you really did the update? It goes through that flashing phase twice. The first time is just testing the update, the second time it actually flashes your console. If you're absolutely sure it's finished, power down your console, power it back up, and eject the disc. If it still doesn't work....

    *Scratches head*
     
  3. domislong

    domislong Member

    Newcomer
    42
    0
    Jun 21, 2007
    The first time I tried running SMG.

    The next time I booted up the console however, I got the 001 error.

    After a quick reset it worked again.

    Might not be the same problem as yours though...
     
  4. thieves like us

    thieves like us chaos personified

    Member
    1,057
    16
    Jul 17, 2003
    United States
    left of the pond
    freakzoid:
    look at what isynic posted. I did an install last night for a forum member and that's exactly what we did (my mistake). although, it takes a while to verify the update and looks like it's updating your chip, it really doesn't and you have to press A (or reset) to *actually* perform the firmware update.

    however, here's a question:
    so, how do you set the region-free, dvd read speeds and audio fix options on the 1.9b and 1.9g updates? (the options aren't plainly visible like the 1.0 and 1.2 updates).
     
  5. Lazycus

    Lazycus Rotten

    Member
    871
    2
    Jul 22, 2006
    United States
    That's because v1.0, v1.1, v1.2 and v1.3 are 'setup' or 'configuration' discs - not updates. Go and download the v1.3 Setup disc and run it, then you can set everything as you like.
     
  6. berlinka

    berlinka You have sustained a lethal injury.

    Member
    3,147
    3
    Jul 31, 2003
    Netherlands
    Harderwijk, Netherlands
    I had the same problem. I had played the game for a couple of hours in the morning but when I wanted to continue an hour ago I suddenly got the 001 error message. I thought I was going mad! WTF!? I turned off and after that SMG worked again.
    It's probably because of the buggy nature of the Wiikey. But I'm glad I'm not the only one who had this problem.
     
  7. thieves like us

    thieves like us chaos personified

    Member
    1,057
    16
    Jul 17, 2003
    United States
    left of the pond
    ah, that makes sense. I just seemed weird to have to run more than one disc after doing the install.
     
  8. freakzoid
    OP

    freakzoid Newbie

    Newcomer
    3
    0
    Mar 19, 2007
    Swaziland
    ok, I did the 1.9g update again. and now my wii is patched. i forgot all the time, to really run the update. [​IMG]

    but now my smg-disk dont work anymore.
    i get the smg-pic in the gamechannel, but when i start the game im just getting a blackscreen and the wii freezes.
    seems to me like a bad burnt copy.
    i'll burn it again and tell you guys if it works or not.
     
  9. hanndn

    hanndn Member

    Newcomer
    41
    0
    Sep 26, 2007
    Italy
    change the language in english
     
  10. wolf_canine123

    wolf_canine123 Member

    Newcomer
    10
    0
    Feb 9, 2007
    United States
    I have exactly the same problem... I have updated my Wii twice. Let me get this straight though. Put in 1.9 disc, wait, eject, put it back in, then wait for update to finish, eject, press reset, then pop in SMG? That's exactly what I did two times, but it always comes up with the 001 error. Please help.
     
  11. freakzoid
    OP

    freakzoid Newbie

    Newcomer
    3
    0
    Mar 19, 2007
    Swaziland
    @hanndn

    thx a lot. it works now. an the game just rules!!

    @all
    thank you for your help!!

    @wolf_canine
    the update disk works in two steps, so try again an make sure to run both of them...
     
  12. wolf_canine123

    wolf_canine123 Member

    Newcomer
    10
    0
    Feb 9, 2007
    United States
    I hear Homer's voice saying "You're nuts" before the Wii resetting if thats what you mean... The first step is being tested and second is actually updating, right? That's exactly what I did.
     
  13. manias

    manias GBAtemp Maniac

    Member
    1,258
    0
    Aug 7, 2007
    Netherlands
    why r u ejecting it so much? got errors if u dont? if so prolly a bad clone i'm afraid
     
  14. maddk

    maddk Advanced Member

    Newcomer
    71
    0
    Oct 29, 2007
    Brazil
    I made the updates, everything went fine. Updated galaxy, and i still got the 001 error. But my console is an NTSC-U and the SMG is also NTSC-U. Any help?
     
  15. manias

    manias GBAtemp Maniac

    Member
    1,258
    0
    Aug 7, 2007
    Netherlands
    language english? how ru sure the update went fine? (the chip update)
     
  16. maddk

    maddk Advanced Member

    Newcomer
    71
    0
    Oct 29, 2007
    Brazil
    Well, in both updates i heard a homer voice saying "You're all nuts" and everything is in english here =P
     
  17. wolf_canine123

    wolf_canine123 Member

    Newcomer
    10
    0
    Feb 9, 2007
    United States