ACWW Cheats + Edge = Crash!

Discussion in 'EDGE' started by Fatboy12345236, Jul 28, 2009.

Jul 28, 2009
  1. Fatboy12345236
    OP

    Member Fatboy12345236 GBAtemp Regular

    Joined:
    May 23, 2009
    Messages:
    247
    Country:
    Australia
    Hello,
    I have EDGE and have relished ACWW cheats don't work! My friend (NDSTemp50) has r4 I recently found a fix for the r4 and after reading the thread it said it had something to do with R4 patching the arm7.... I have EDGE not R4 I would love to be able to use Text2Item and Real time world edit when I try to use these cheats my game freezes I have searched and only found stuff and fixing the glitch on R4 not any other cards! I feel like I should have bought R4 because it's popular and theres ALWAYS a fix for everything. Please I need help!
     


  2. Maz7006

    Member Maz7006 iSEXu

    Joined:
    Aug 2, 2008
    Messages:
    3,622
    Country:
    Lebanon
    Not all cheats work for all flashcards.

    There are specific cheats that are also ONLY for R4, eg. the zoom in - zoom out feature in Pokemon diamond/pearl
     
  3. Fatboy12345236
    OP

    Member Fatboy12345236 GBAtemp Regular

    Joined:
    May 23, 2009
    Messages:
    247
    Country:
    Australia
    I know that im asking is there a chance for a possible ARM7 Patch or somthing like that
     
  4. Maz7006

    Member Maz7006 iSEXu

    Joined:
    Aug 2, 2008
    Messages:
    3,622
    Country:
    Lebanon
    Well an ARM7 patch is basically used when i ROM wont load up, i don't belive that patching will solve your problems.

    The problem lies in the EDGE Firmware, specifically the Cheat Code Engine, if there is a problem with the cheats, then the problem is from the engine itself i.e. the EDGE firmware, not the ROM. So im guessing that ARM7 patching won't help....at all.
     
  5. Fatboy12345236
    OP

    Member Fatboy12345236 GBAtemp Regular

    Joined:
    May 23, 2009
    Messages:
    247
    Country:
    Australia
    Bye Bye EDGE Im ordering an r4 now
     
  6. zuron7

    Member zuron7 RBYG

    Joined:
    Apr 6, 2009
    Messages:
    1,369
    Location:
    GPS not available in this area
    Country:
    India
    Why r4??
    there are better carts out there.
     
  7. Fatboy12345236
    OP

    Member Fatboy12345236 GBAtemp Regular

    Joined:
    May 23, 2009
    Messages:
    247
    Country:
    Australia
    Because I think R4 is the card that gets supported by GBATemp and even if its dead theres unoffical firmware updates
     
  8. shinnyuuya

    Member shinnyuuya GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 20, 2009
    Messages:
    312
    Location:
    Town of Rainstorm
    Country:
    Indonesia
    well, EDGE doesn't need patching because it have auto patcher itself. if u have with the game, maybe u can mailing them to update.
     
  9. TwinRetro

    Global Moderator TwinRetro Don't start nothin', Won't be nothin'

    Joined:
    Aug 29, 2008
    Messages:
    6,181
    Location:
    Las Vegas, NV
    Country:
    United States
    Maybe its just your ROM? My EDGE card fully supported all the cheats fully.
     
  10. Fatboy12345236
    OP

    Member Fatboy12345236 GBAtemp Regular

    Joined:
    May 23, 2009
    Messages:
    247
    Country:
    Australia
    Thank you for everyone that's helped! I have some news! Me and NDSTemp50 have done a few tests NDSTemp has R4 I have EDGE We have been working together for awhile trying to fix the prob. with Text2Item and stuff R4 said when/if he ARM7 patched the rom he got some cheats to work such as the Walk Though Anything Code (Coordinates Mod) to work however when I try to ARM7 patch the rom the cheats don't work [​IMG] I have more news when NDSTemp tries the Text2Item Code or the Real Time World Edit Code he says the codes work however he doesn't get the item when I try my DS freezes and I need to reset my DS and I know it's %100 frozen because my soft-reset doesn't work! Also I can't get the walk though anything code to work this is where it gets weird! If im holding a tool (an axe for example) and my player is using the tool E.G Swinging it. My character works how the coordinates mod should work and he flies over the map however when my player stops swinging it he walks normally it seems that I can use the codes such as search and replace and the codes that set values ingame E.G Max Money. work however any code that is meant to change gameplay is a fail (real time world edit walk though anything ETC) Now another thing I tried after reading that flashcarts patch the ARM7 or something like that. That makes the cheats not work. I thought hmm I wonder if it's a prob. with the flashcart cheat system I might try DSATM I have tried I get a White screen of death (crackers I need your help). This topic is still open and any help will be helpful [​IMG]

    Thank you!

    Posts merged

    No I don't think that's true! Iv'e downloaded the rom 3x and tried the ARM7 Patch

    I will be trying a Europe ROM Tonight
    Also if I could buy either V1 or V1.1 Which one would you tell me to get?
     
  11. TwinRetro

    Global Moderator TwinRetro Don't start nothin', Won't be nothin'

    Joined:
    Aug 29, 2008
    Messages:
    6,181
    Location:
    Las Vegas, NV
    Country:
    United States
    An ARM7 patch is not and never was required for the EDGE if thast what you are trying to do.
     
  12. Fatboy12345236
    OP

    Member Fatboy12345236 GBAtemp Regular

    Joined:
    May 23, 2009
    Messages:
    247
    Country:
    Australia
    I know! NDSTemp said that ARM7 patching the rom got some more cheats to work so I tried that it didnt work :'(
     
  13. Fatboy12345236
    OP

    Member Fatboy12345236 GBAtemp Regular

    Joined:
    May 23, 2009
    Messages:
    247
    Country:
    Australia
    By the way before anyone asks im using the USA version original V 1.0
     
  14. rockstar99

    Member rockstar99 Hi

    Joined:
    Dec 3, 2008
    Messages:
    7,375
    Location:
    Toronto
    Country:
    Canada
    Dont get the r4 get the acekard 2 or cyclods both have much better support and acww cheats work in both
     
  15. shinnyuuya

    Member shinnyuuya GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 20, 2009
    Messages:
    312
    Location:
    Town of Rainstorm
    Country:
    Indonesia
    make sure the patch is for your cart. if not then u can see what happend next.
     
  16. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    if i get the history right...
    trainer toolkit and ACWW released about the sametime
    most code during those days should be made by trainer toolkit
    therefore, i assume all acww cheat should work the best with original game + ARDS
     
  17. DjoeN

    Member DjoeN Captain Haddock!

    Joined:
    Oct 21, 2005
    Messages:
    4,928
    Location:
    Somewhere in this potatoland!
    Country:
    Belgium
    I don't get it.

    I have 3 EDGE flashcarts (my kids) and the all work flawless with animal crossing (EU) and the cheats from the cheat database here.
    No patching on the rom required or arm7 swapping.

    I myself use CycloDS Evo for my ds lite, but the edge is as good as the cyclods, minus some options.
     
  18. Fatboy12345236
    OP

    Member Fatboy12345236 GBAtemp Regular

    Joined:
    May 23, 2009
    Messages:
    247
    Country:
    Australia
    Have you tried Text2Item?
     
  19. Fatboy12345236
    OP

    Member Fatboy12345236 GBAtemp Regular

    Joined:
    May 23, 2009
    Messages:
    247
    Country:
    Australia
    OK! I have some new news! The EDGE team have released their new 1.5 Firmware and it says that it has a completly new cheat engine! I'm like "Yay! This could fix the prob. with ACWW cheats" Sadly, Hate to break the news it does'nt but I believe SOMETHING has changed because now instead of freezing it continues running and does not give me my 001c just continues playing a think we ARE one step closer to getting the cheats to work!

    [​IMG] Thank You! [​IMG]
     
  20. PettingZoo

    Member PettingZoo yesss

    Joined:
    Oct 5, 2008
    Messages:
    1,707
    Location:
    in the trap
    Country:
    Australia
    Don't get an R4 clone bro, if you want the cheapest reliable cart then get an Ak2. Though for now stick with your EDGE and try and iron out the wrinkles. I had a problem once with using AC:WW cheats on my M3 Real with an old version of Sakura which caused it to crash because there were so many cheats being loaded. Try cutting out the cheats you don't need with r4cce and see if that works.
     

Share This Page