ACEKARD2 cheats help

Discussion in 'Acekard' started by jandy999, Oct 18, 2009.

Oct 18, 2009

ACEKARD2 cheats help by jandy999 at 5:31 AM (2,348 Views / 0 Likes) 31 replies

  1. jandy999
    OP

    Newcomer jandy999 Advanced Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    69
    Location:
    Brisbane, Queensland (QLD)
    Country:
    United States
    Hi,

    I have a problem with the cheats on Acekard 2.1. I've tried using Narin's cheats from cheats.gbatemp.net to get the gta chinatown cheats to work. However, it shows up with "No cheats in DB". I'm using AKAIO 1.5 and also official AK2 firmware, which both won't work.

    But...my DSTT works with cheats. Can anyone please help me in this problem? Thanks. It would be greatly appreciated.


    -Jandy999
     


  2. flusflus89

    Newcomer flusflus89 Advanced Member

    Joined:
    Apr 12, 2009
    Messages:
    50
    Country:
    Aruba
    You didn't tell if your copy of GTA is patched. If it is the ID changed so the cart won't find it in database. Just change it with R4cce.
     
  3. jandy999
    OP

    Newcomer jandy999 Advanced Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    69
    Location:
    Brisbane, Queensland (QLD)
    Country:
    United States
    Thanks for the suggestion flusflus89, but I've checked the game ID using Yasu's r4cce and is correct. The cheats work on DSTT but somehow doesn't work on Acekard2.1. I have used a patched rom and another rom I've downloaded and both work on DSTT.

    Anymore suggestions?
     
  4. Normmatt

    Member Normmatt Former AKAIO Programmer

    Joined:
    Dec 14, 2004
    Messages:
    2,135
    Country:
    New Zealand
    try actually enabling them you n00b
     
  5. BoxShot

    Member BoxShot Chiyo-chan :3

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Messages:
    3,447
    Location:
    Middle of the ocean.
    Country:
    United States
    Do you have cheats for any other games working? Did you set the acekard to read the version of cheats you have?
     
  6. jandy999
    OP

    Newcomer jandy999 Advanced Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    69
    Location:
    Brisbane, Queensland (QLD)
    Country:
    United States
    Yes, I've enabled the cheats and have tried cheat.day, usrcheat.dat and cheats.xml, where I've put in the cheats folder of official AK2 firmware and also the AKAIO cheats folder just before the 'CC' folder.

    Has anyone gotten the chinatown cheats to work, cause I've had no luck and am trying. Thanks.
     
  7. jandy999
    OP

    Newcomer jandy999 Advanced Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    69
    Location:
    Brisbane, Queensland (QLD)
    Country:
    United States
    Yes, all other games' cheats work if there are, however GTA is the one that is ahving trouble, or it's just me. Does your's work, Boxshot?
     
  8. BoxShot

    Member BoxShot Chiyo-chan :3

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Messages:
    3,447
    Location:
    Middle of the ocean.
    Country:
    United States
    Nope they don't work they freeze when I press the cheat button. o.o on gta.

    Scratch that they work now after trying it again. Or maybe it was that I updated my loaders.
     
  9. jandy999
    OP

    Newcomer jandy999 Advanced Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    69
    Location:
    Brisbane, Queensland (QLD)
    Country:
    United States
    So it soudns like Acekard 2s cannot use GTA chinatown cheats. (Dang it) Thanks for all whole helped out...but I'm still eager to make them work! Thanks. If any one has a breakthrough, please post here, it would be greatly appreciated.

    - Jandy999
     
  10. mrfatso

    Member mrfatso That guy!!

    Joined:
    Apr 17, 2008
    Messages:
    4,932
    Location:
    @Your Home,behind the sofa
    Country:
    Singapore
    anyway, why dont u just use a clean rom?
     
  11. jandy999
    OP

    Newcomer jandy999 Advanced Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    69
    Location:
    Brisbane, Queensland (QLD)
    Country:
    United States
    Boxshot, I misread your reply...so they actually work? What firmware, etc. are you using? I'm desperate for cheats! [​IMG]

    Posts merged

    The clean rom doesn't work on any flashcart. Only the patched ARM7 one works, which I am using...Thanks tho.
     
  12. mrfatso

    Member mrfatso That guy!!

    Joined:
    Apr 17, 2008
    Messages:
    4,932
    Location:
    @Your Home,behind the sofa
    Country:
    Singapore
    weird and u are using ak2.1 right?

    cos i was able to run gta chinatown using a clean rom.
     
  13. jandy999
    OP

    Newcomer jandy999 Advanced Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    69
    Location:
    Brisbane, Queensland (QLD)
    Country:
    United States
    Really? I downloaded the CLEAN rom and it didn't work on my DSTT. So i need to use the clean rom, not the patched?
     
  14. BoxShot

    Member BoxShot Chiyo-chan :3

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Messages:
    3,447
    Location:
    Middle of the ocean.
    Country:
    United States
    I'm using akaio 1.5 on an acekard 2.1, cheats enabled, clean gta rom, 09-16 usrcheat.dat
     
  15. jandy999
    OP

    Newcomer jandy999 Advanced Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    69
    Location:
    Brisbane, Queensland (QLD)
    Country:
    United States
    Okay, I'll try that. Thanks. But my friends have AceKard2.1 too and they said clean rom doesn't work. But I'll ive it a try using Narin's Usrcheat.dat

    -Jandy999
     
  16. BoxShot

    Member BoxShot Chiyo-chan :3

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Messages:
    3,447
    Location:
    Middle of the ocean.
    Country:
    United States
    It does work ... your friend is outdated. [​IMG] It has been working in akaio about a day after gta came out.
     
  17. mrfatso

    Member mrfatso That guy!!

    Joined:
    Apr 17, 2008
    Messages:
    4,932
    Location:
    @Your Home,behind the sofa
    Country:
    Singapore
    so do your friend a favour and download a clean rom in front of them and show them that a clean rom works [​IMG]

    and watch as they swear at you [​IMG]
     
  18. jandy999
    OP

    Newcomer jandy999 Advanced Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    69
    Location:
    Brisbane, Queensland (QLD)
    Country:
    United States
    Boxshot...is the usrcheat.dat the narin one?

    Posts merged

    lol yup thanks..calling em now
     
  19. mrfatso

    Member mrfatso That guy!!

    Joined:
    Apr 17, 2008
    Messages:
    4,932
    Location:
    @Your Home,behind the sofa
    Country:
    Singapore
  20. jandy999
    OP

    Newcomer jandy999 Advanced Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    69
    Location:
    Brisbane, Queensland (QLD)
    Country:
    United States
    Thanks everyone who helped me! really appreciated. GBAtemp community is the best :)thankyou
     

Share This Page