Acekard 2i, Help!

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by .Chris, Dec 26, 2009.

Dec 26, 2009

Acekard 2i, Help! by .Chris at 10:56 PM (3,169 Views / 0 Likes) 21 replies

  1. .Chris
    OP

    Member .Chris Pffft.

    Joined:
    Feb 20, 2009
    Messages:
    2,182
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    I got my acekard 2i yesterday, i updated it and all that. now today, it's not working!? [​IMG] I NEED SOME HELP!!!! thanks in advance!
     


  2. .Chris
    OP

    Member .Chris Pffft.

    Joined:
    Feb 20, 2009
    Messages:
    2,182
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    HELP, HELP, HELP, PLEASE!!
     
  3. .Chris
    OP

    Member .Chris Pffft.

    Joined:
    Feb 20, 2009
    Messages:
    2,182
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    seriously, i need help. please anyone.
     
  4. Hatsu

    Banned Hatsu Someone's been killing, eh?

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    2,143
    Location:
    __________________ Warn: 50%
    Country:
    Australia
    More details please. Don't triple post only a few minutes after each, wait until a day or so until you can at least bump it.
     
  5. .Chris
    OP

    Member .Chris Pffft.

    Joined:
    Feb 20, 2009
    Messages:
    2,182
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    ok. it was working on my dsl not the dsi. it worked after i used an update to make it work on the dsi. i played for a awhile then turned the dsi off. i turned it back on to play another game but didnt show up on the menu. i inserted the acekard 2i in the dsl, and also did not show up in the menu.
     
  6. Hatsu

    Banned Hatsu Someone's been killing, eh?

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    2,143
    Location:
    __________________ Warn: 50%
    Country:
    Australia
    Try sliding a piece of paper between the AK2i and the DS Slot-1.
     
  7. .Chris
    OP

    Member .Chris Pffft.

    Joined:
    Feb 20, 2009
    Messages:
    2,182
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    ok, i tried it but still didn't work.

    anymore ideas?
     
  8. XWolf

    Member XWolf GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 9, 2009
    Messages:
    745
    Country:
    United Kingdom
    I refuse to help someone who so blatantly has not done the following:

    1. Read the rules.
    2. Had any patience to wait for a reply before nagging (also related to 1).
    3. Not done a SEARCH (or you would have stated what you have tried already).
     
  9. h2h1z

    Newcomer h2h1z Advanced Member

    Joined:
    Jun 9, 2009
    Messages:
    64
    Country:
    United States
    there might be a problem with your firmware but don't quote me on that
     
  10. macgeek417

    Member macgeek417 妁眼のシャナ

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    563
    Country:
    United States
    Try inserting and ejecting it to/from the DSi ~~10 times to clean the contacts.
    [​IMG]
     
  11. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    It's a DS not an NES... I think Nintendo patched that exploit [​IMG]


    But yeah... if you want to clean the contacts, cotton swab + rubbing alcohol.
    The DS seems to have enough problems with the contacts wearing down as is...
     
  12. billybest

    Newcomer billybest Newbie

    Joined:
    Sep 17, 2006
    Messages:
    1
    Country:
    Canada
    Like everyone else said, check/clean/fix/whatever the contacts for both the cartridge (Acekard 2i) and the microSD card. You could also try plugging the microSD into your computer and testing it, if for some reason it died???
     
  13. zuron7

    Member zuron7 RBYG

    Joined:
    Apr 6, 2009
    Messages:
    1,369
    Location:
    GPS not available in this area
    Country:
    India
    Sold out.
     
  14. .Chris
    OP

    Member .Chris Pffft.

    Joined:
    Feb 20, 2009
    Messages:
    2,182
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    XWolf: My bad. I just wanted for my little brother to be happy with his Acekard 2i on Christmas.

    Posts merged

    The micro sd card is working perfectly fine.
     
  15. macgeek417

    Member macgeek417 妁眼のシャナ

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    563
    Country:
    United States
    OK, I can't help you if I don't know what the problem is.

    So I don't have to make as many posts, I am going to assume you are a total n00b. Sorry if this is not the case.

    What type of DS are you using? DS, DS Lite, or DSi
    If you are using a DSi, what firmware version are you using? (DSi Menu >> System Settings. It should be on the top screen, like "1.4U")
    What happens when you put it in to the DS? Does it appear in the menu? (NOTE: DS and DS Lites require you put the cartrage in when it is OFF)
    If it appears on the menu, when you open it, do you get stuck at "Loading...", does it referr you to "support.nintendo.com" or does it say "System file not found!"? What happens?

    If it refferes you to "support.nintendo.com", you are running DSi Menu 1.4. You will need a DS, DS Lite, or pre-1.4 DSi. Download http://www.mediafire.com/?1xquh1ymjjx and run the DS Lite updater on a DS or DS Lite, or the DSi updater on a DSi
    If it gets stuck at the Loading... screen, your microSD card might be corrupt. Try reformatting it.
    TO reformat:
    On windows:
    Insert it into your computer. Open up "My Computer" or "Computer" and right click on the microSD card's icon. From the menu, select "Format" and on the window that appears, format it. ALL DATA ON A REFORMATTED DISK WILL BE LOST. COPY ANY IMPORTANT DATA OFF OF THE DISK BEFORE FORMATTING!
    Once it tells you something allong the lines of "Format complete" you are done formatting. After this, copy you'r ROMs back to it and continue for the instructions for "System file not found!"
    On a Macintosh running Mac OS X:
    From your desktop, double-click your harddrive. IIRC the default is "Macintosh HD". From there, double click on "Applications" and from there double click on "Utilities". There should be a file named "Disk Utility" or "Disk Utility.app". Double-click on it, and from the window that appears, select your microSD card. Go to "Format" and format it (This varries slightly per Mac OS X version)

    IF it says "System file not found"
    download this:
    http://www.acekard.com/download/akaio/AKAIO.1.5.rar
    and extract it to toe root of your microSD card. You can use 7-Zip for this.
    THE ROOT OF THE MICROSD CARD IS WHAT ON WINDOWS WILL APPEAR AS SOMETHING LIKE G: ON A MAC IT IS THE ICON FOR THAT DISK THAT APPEARS ON THE DESKTOP

    Eject the microsd card. Tada!
     
  16. anaxs

    Member anaxs got milk, got candy

    Joined:
    Mar 23, 2009
    Messages:
    2,208
    Location:
    your moms jeans pocket
    Country:
    Canada
    bricked
     
  17. .Chris
    OP

    Member .Chris Pffft.

    Joined:
    Feb 20, 2009
    Messages:
    2,182
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    I am using both DS lite and Dsi. I tried the formatting thing and it still didn't work. And YES, i did insert it in the ds lite before it was on. Sorry if I'm giving everyone a hell of a time.
     
  18. macgeek417

    Member macgeek417 妁眼のシャナ

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    563
    Country:
    United States
    OK, does it appear in the DS Lite's menu? If so, does it get stuck at "Loading..." or "System file not found" when you launch it?
    [​IMG]
     
  19. .Chris
    OP

    Member .Chris Pffft.

    Joined:
    Feb 20, 2009
    Messages:
    2,182
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    No, it does NOT show up in BOTH DSL & DSi
     
  20. rockstar99

    Member rockstar99 Hi

    Joined:
    Dec 3, 2008
    Messages:
    7,375
    Location:
    Toronto
    Country:
    Canada
    then you have a bad cart get it replaced
     

Share This Page