acekard 2i and firmware 1.4

Discussion in 'Acekard' started by hannah200, Aug 13, 2009.

Aug 13, 2009

acekard 2i and firmware 1.4 by hannah200 at 12:45 PM (2,581 Views / 0 Likes) 17 replies

  1. hannah200
    OP

    Newcomer hannah200 Member

    Joined:
    Jun 17, 2009
    Messages:
    10
    Country:
    Belgium
    My sister updated our dsi to firmware 1.4, now my acekard 2i won't work anymore. [​IMG]
    So I searched around a bit, and most stories seem to contradict eachother so I guess I'll just ask about it here. It seems everyone is waiting for the new akaio release that makes the acekard 2i work on the new firmware. But I read somewhere I won't be able to update my acekard 2i with that new akaio release anymore since I already updated my dsi to firmware 1.4
    In other words, will the new akaio release make sure I can use my acekard again, even though I already updated to 1.4?
    if not, what can I do about it?
     
  2. indask8

    Member indask8 New Member Forever

    Joined:
    Apr 19, 2007
    Messages:
    987
    Location:
    Look at the Flag...
    Country:
    France
    You'll need a DSLite to update your acekard...
     
  3. hannah200
    OP

    Newcomer hannah200 Member

    Joined:
    Jun 17, 2009
    Messages:
    10
    Country:
    Belgium
    I don't have a dslight, am I screwed? :S

    I have no idea how those cards work, but from my understanding it will not be possible to fix this 1.4 issue by just putting some new akaio firmware on your microSD?

    even if I had a dslight I wouldn't know how to update my acekard, is there really no other way?
     
  4. Nerdii

    Banned Nerdii Banned

    Joined:
    May 2, 2009
    Messages:
    290
    Location:
    The Place? Perth... Warn: BIG.
    Country:
    Australia
    ^AKAIO has been dropped and it isn't that simple!
     
  5. hannah200
    OP

    Newcomer hannah200 Member

    Joined:
    Jun 17, 2009
    Messages:
    10
    Country:
    Belgium
    I don't have a fat ds either.
    So, i'm pretty much screwed now? my acekard 2i is now useless? And there won't be anything I can do about it unless I have a dslight/dsphat/dsi with lower firmware?
     
  6. Kittymat

    Member Kittymat GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 16, 2008
    Messages:
    589
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    No

    You will need to run a game file (.nds), to do this you need some way of booting the 2i.

    Once the file is on the card it should take a few seconds, insert the cart into a DS, start it and run the file.
     
  7. hannah200
    OP

    Newcomer hannah200 Member

    Joined:
    Jun 17, 2009
    Messages:
    10
    Country:
    Belgium
    sorry, I'm afraid I don't fully understand. [​IMG]
    Are you saying that if I run a game file on an other DS my 2i will work again?
     
  8. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    what Kitty meant is

    you need team acekard to release a FIX for 1.4
    you need a DSL or DSphat or DSi (older firmware) to run the FIX
    you can always ask around? neighbours and friends ? i bet one of them should have a DS

    1 out of 60 of us own a DS
     
  9. hannah200
    OP

    Newcomer hannah200 Member

    Joined:
    Jun 17, 2009
    Messages:
    10
    Country:
    Belgium
    ah ok, thanks [​IMG]
    so, I guess there is no way around it, I simply need another ds...

    How long does running a fix take? (or is that not known yet?) Maybe I can try to do it if I see a ds somewhere in a second hand shop or something..
     
  10. PettingZoo

    Member PettingZoo yesss

    Joined:
    Oct 5, 2008
    Messages:
    1,707
    Location:
    in the trap
    Country:
    Australia
    Don't worry, just sit tight and keep checking for a fix. In the meantime just try and find someone with a DSphat/DSL/DSi.
     
  11. Fabis94

    Member Fabis94 Xbawx playa

    Joined:
    Jan 5, 2009
    Messages:
    847
    Country:
    Latvia
    If you don't have any other DS' around, get one of those new flashcarts that allow their kernels updating without a DS.
     
  12. italianmod

    Newcomer italianmod Advanced Member

    Joined:
    Apr 22, 2009
    Messages:
    89
    Country:
    United States
    i might be wrong, but can't you just put the microSD into your PC and update the AKAIO firmware when it is released?
     
  13. Dinodragon

    Newcomer Dinodragon Newbie

    Joined:
    Aug 8, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    Canada
    This has nothing to do with the MicroSD. You need to update the 2i first before the DSi 1.4 will even look at it. The 2i does not have an OS by itself so it can't run the update. Only way to update the 2i is to use a DS that can currently read it.
     
  14. GamerOnHere

    Newcomer GamerOnHere Member

    Joined:
    Aug 10, 2009
    Messages:
    30
    Country:
    United States
    I think that the M3i Zero is the best flashcart (and yes, I own one, so I'm not just making this up!). M3Adapter.com is still working on making an update for it, so buying it right now wouldn't be to smart, unless you can wait. If you just can't wait, the r4i works on 1.4, so you could use it. Also, in the future, please don't let your little sis update your DSi.
     
  15. doyama

    Member doyama GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 30, 2006
    Messages:
    1,288
    Country:
    United States
    I've always been a bit befuddled by people saying "oh dear god I don't have a ds lite! how will I be able to update?". I've always been annoyed at the pervasiveness of kids to bring their NDS systems literally everywhere. If I go to dinner anywhere, inevitably several kids have their NDS systems out and are playing them, before, during and after dinner. Surely it can't be that hard to find another living breathing person to do the 2 minutes of updates required on the cart and be on your way. Hell if you're desperate, pay off a kid or a game store employee $5 to borrow their NDS for 2 minutes (which I realize is close to %33-%50 of the cost of just buying a new cart...) . But really is it THAT hard to find someone?
     
  16. anaxs

    Member anaxs got milk, got candy

    Joined:
    Mar 23, 2009
    Messages:
    2,208
    Location:
    your moms jeans pocket
    Country:
    Canada
    jjus buy a ds phat
    its sooooo cheap maximum it would cost $25
    jus go to ebay
     
  17. Fabis94

    Member Fabis94 Xbawx playa

    Joined:
    Jan 5, 2009
    Messages:
    847
    Country:
    Latvia
    You're being ignorant and typically think that the whole world is like USA. For your info, there are loads of countries where the DS isn't as popular and you might only find a few in the whole city you're living in. So don't post this nonsense.
     
  18. nemofunk

    Newcomer nemofunk Member

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    40
    Country:
    United States
    Thank you Fabis94 I fully agree with you, but we dont know 100% if we are even going to get a well written update because from all of what we have been hearing is that they can get it running but not without lots of bugs. on top of that I dont believe that akaio is still being worked on by one person so yeah Im not sure that there is going to be a new one anytime soon. All in all just be patient.
     

Share This Page