A problem with Ace 3DS Plus.

Discussion in 'Other Flashing Hardware & Software' started by Eriatarka, Feb 22, 2013.

Feb 22, 2013

A problem with Ace 3DS Plus. by Eriatarka at 2:07 AM (2,888 Views / 1 Likes) 13 replies

  1. Eriatarka
    OP

    Newcomer Eriatarka Member

    Joined:
    Feb 22, 2013
    Messages:
    22
    Country:
    United States
    Hey guys.
    How is everybody, I'm new here so bare with me, please.
    I have a little trouble with my card and I wonder if any of you can help.
    My Blue Ace 3ds Plus just arrived and for the life of me I cant make it work.
    I have a DSi V 1.4.5 and a SDHC 8gb for my card.
    I did what they mention on their page, downloaded the latest firmware and put it on the sd and for what I read and see on videos... that's it...basically you are ready to go. (in their page they mention it supports 1.45)

    but yeah, when I open the card in the dsi only 3 icons appear, with no text and nothing at all ( I attached a file so you see what I mean)
    that's it guys, any of you have any idea what is going on or what to do?

    Thanks in advance.

    photo.JPG
     
    Snailface likes this.
  2. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    Looks like the software hasn't been installed correctly (skin info missing). Make sure you're putting on a full version first, and not just a small update.
     
  3. Eriatarka
    OP

    Newcomer Eriatarka Member

    Joined:
    Feb 22, 2013
    Messages:
    22
    Country:
    United States
    Thanks for your quick reply.
    It's not an update as far as I know or as far as I understand from their page, its the new version of the firmware. I just tried checking with other versions and still the same problem.

    :S
     
  4. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    Link to the download?
     
  5. Eriatarka
    OP

    Newcomer Eriatarka Member

    Joined:
    Feb 22, 2013
    Messages:
    22
    Country:
    United States
    http://www.ace3ds.com/ace-3ds-download.html
    there you go.
    Thanks for helping.

    I just unzip and put all that is there in the root of the sd, same organization as in the zip.

    I tried with the AOS, nothing, then with Wood, and nothing.
     
  6. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    I don't have the Ace3DS (I try not to buy fakes/clones), I just wanted to check if the right skin files were in there (Ace3DS uses a hacked version of Wood with RGF's loaders IIRC).

    Go into /_rpg/ui/, rename "ACE" to something else, then rename "gbatemp" to "ACE" so it loads the contents of the "gbatemp" folder first.
     
  7. Eriatarka
    OP

    Newcomer Eriatarka Member

    Joined:
    Feb 22, 2013
    Messages:
    22
    Country:
    United States
    no, it did nothing still the same.

    Crap, I didnt know this was a fake....dammit!
    Well, thanks anyways.
    and if I can bother you with something else....
    wich one you recomend me to buy if I definetly cant make this one work?
    and where to buy it, I bought this one from china...it took so damn long to arrive, maybe in the U.S.?
    thanks again.
     
  8. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    You could try formatting your MicroSD with this.
    https://www.sdcard.org/downloads/formatter_3/
    Full format and size adjustment on. Then when it's done see if the software works.

    Also what brand is the MicroSD, what does it say on it, where did you get it from?

    If you do need to get another...
    http://gbatemp.net/t290097-which-flash-cart-should-i-get
    These are the only carts we can still recommend. The DS is dying and most flash cart teams dropped off.

    As far as shops...
    http://nds-card.com/
    http://www.realhotstuff.com/
    http://www.modchipcentral.com/store/
    http://www.zhuzhuchina.com/store/
     
    Eriatarka likes this.
  9. Eriatarka
    OP

    Newcomer Eriatarka Member

    Joined:
    Feb 22, 2013
    Messages:
    22
    Country:
    United States

    Sir, you just made my day.
    I did format it just now with that software and is working perfectly ^_^
    I got my SD from amazon, I think second hand......so yeah....I guess the formating was needed.
    What *exactly* was the issue if I may ask?

    THANK YOU very much for your time and help.

    :D
     
  10. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    MicroSD standards-complaince is lax, and by that I mean most companies don't abide by them properly and a lot of devices (cell phones in particular) treat MicroSDs like shit, they don't format that with the proper cluster sizes, the partition starts offset, etc. and when some device that actually needs the MicroSD to perform properly (like a flash cart) comes along, it hits trouble.
     
    exangel and Eriatarka like this.
  11. Eriatarka
    OP

    Newcomer Eriatarka Member

    Joined:
    Feb 22, 2013
    Messages:
    22
    Country:
    United States
    Thanks.
     
  12. exangel

    Member exangel executioner angel

    Joined:
    Apr 20, 2010
    Messages:
    1,574
    Location:
    Tucson, AZ
    Country:
    United States
    I logged in just to tell you that I love your name. I don't really come around anymore but I found the thread just googling to see if Ace3DS is DSi 1.4.5 compatible..
    (A Paseño and die hard Mars Volta fan)
     
    Eriatarka likes this.
  13. curley12

    Member curley12 Mr.Awesome

    Joined:
    Dec 24, 2012
    Messages:
    317
    Location:
    Somewhere
    Country:
    United Kingdom
    Maybe you need to try and select a theme or put a theme on there
     
  14. Eriatarka
    OP

    Newcomer Eriatarka Member

    Joined:
    Feb 22, 2013
    Messages:
    22
    Country:
    United States
    this was fixed aaaaaaaaaaaaaaaages ago.
     

Share This Page