A few questions regarding usage of Supercard

Discussion in 'Supercard' started by eXult, Apr 9, 2013.

Apr 9, 2013
  1. eXult
    OP

    Newcomer eXult Newbie

    Joined:
    Apr 4, 2013
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    Hey everyone, first of all thanks for the previous help I had in choosing my flashcart. I ended up picking up the SuperCard DSTWO from RealHotStuff (great service by the way, item arrived in 3 days).

    I have two questions regarding the usage of the flashcart. First of all, what exactly is the "Full Hotkey" and "Simple Hotkey" under the settings options? I messed with it and only thing that came out of it was when I made all buttons non crossed, it made a menu open when I clicked a button on the game, instead of opening the game itself. And then by making sure all buttons had the check mark, it made the game open instead. But I still have no clue what it does.

    Second, what is the proper way to get out of a game and pick another within the flashcart? Same way as I'd do for a regular game? Home button, close software, reopen flash cart?

    I would appreciate any other tips towards taking good care of the cart and making sure I use it properly. And also any tips towards good things to download to use on it.


    Thanks!
     
  2. Rydian

    Member Rydian Resident Furvertâ„¢

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    Full hotkey includes save/load state, simple doesn't. Simple is an option for the few games that might have compatibility issues with the full hotkey... though I don't know of any that ended up having issues.

    For the DSTwo, in the hot menu, hit the button at the top-left.
     
  3. eXult
    OP

    Newcomer eXult Newbie

    Joined:
    Apr 4, 2013
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    Oh ok. I'll give it a try.
    Also, I was planning to use Pokemon Ranch on the wii, which requires me to transfer pokemon from a Diamond/Pearl version. Do you know if that works? Or supercard wouldn't let me do the transfer?
     
  4. Rydian

    Member Rydian Resident Furvertâ„¢

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    Never tried any of that.
     
  5. eXult
    OP

    Newcomer eXult Newbie

    Joined:
    Apr 4, 2013
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    Sorry to ask again, but what does checking each button on the layouts do exactly? Does it deactivate/activate them? And does it do it for the game or just the menu? Because I ended up checking it all for both, and Im not sure what the default setting was.
     
  6. Rydian

    Member Rydian Resident Furvertâ„¢

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    If you mean the options for the hotkeys, you're telling it which key combination to use to activate each menu while in-game.

    Default for full is L+R+Start, default for simple is L+R+Select.
     
  7. eXult
    OP

    Newcomer eXult Newbie

    Joined:
    Apr 4, 2013
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    Oh wow. I feel stupid now. I didn't put together that what I was setting up was the combination. Thanks again!
     

Share This Page