Hardware 3DS flicking issue when charging!

Kyo86sg

Member
Newcomer
Joined
Aug 26, 2006
Messages
11
Trophies
0
XP
232
Country
Senegal
Hi people, just doing my usual stuff with my 3ds until i realise something........
I usually never set my brightness level higher then 3, but when i did try...level 4 & 5 while charging, the 3ds both screen flickers!!!!!
The 3ds is about 95-100% full, when it is fully charged, i unplug and plug back in the charger into the 3ds and werid things happens~
here the video of it
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wDJuQQLQImU[/youtube]

Do anyone else have this issue??
 

chris888222

GBAtemp's Flygon Fan
Member
Joined
Oct 11, 2010
Messages
5,532
Trophies
0
Age
32
XP
854
Country
Senegal
Hmmm... you're from Singapore.

Where did you get your 3DS from?

I got mine from qisahn and did not have any of such issue.

Try returning it.
wink.gif


EDIT: OMG 500!!!!!!!
 

m3rox

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 13, 2006
Messages
1,673
Trophies
0
Age
37
Location
WA
XP
255
Country
United States
chris888222 said:
Where did you get your 3DS from?

I got mine from qisahn and did not have any of such issue.

Try returning it.
wink.gif


EDIT: OMG 500!!!!!!!

IT'S THE 3D!

The slider is slightly raised. That's what's causing it.
 

chris888222

GBAtemp's Flygon Fan
Member
Joined
Oct 11, 2010
Messages
5,532
Trophies
0
Age
32
XP
854
Country
Senegal
m3rox said:
chris888222 said:
Where did you get your 3DS from?

I got mine from qisahn and did not have any of such issue.

Try returning it.
wink.gif


EDIT: OMG 500!!!!!!!

IT'S THE 3D!

The slider is slightly raised. That's what's causing it.
Mine at 3D no such issue (but raised to full)...
blink.gif


Hmmm! Try turning the 3D to full or turn it off and see what happens...
ninja.gif
 

m3rox

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 13, 2006
Messages
1,673
Trophies
0
Age
37
Location
WA
XP
255
Country
United States
chris888222 said:
m3rox said:
chris888222 said:
Where did you get your 3DS from?

I got mine from qisahn and did not have any of such issue.

Try returning it.
wink.gif


EDIT: OMG 500!!!!!!!

IT'S THE 3D!

The slider is slightly raised. That's what's causing it.
Mine at 3D no such issue (but raised to full)...
blink.gif


Hmmm! Try turning the 3D to full or turn it off and see what happens...
ninja.gif

It's because it's a video and the camera isn't pointed head-on like you would normally look at the screen with the 3D on.
 

Nollog

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 10, 2008
Messages
2,964
Trophies
0
XP
1,324
Country
Ireland
It looks more like a voltage regulation problem than 3D.
Try someone else's charger.

I doubt it's 3D since the bottom screen is flickering too.
 

chris888222

GBAtemp's Flygon Fan
Member
Joined
Oct 11, 2010
Messages
5,532
Trophies
0
Age
32
XP
854
Country
Senegal
This is a local set console... apparently (i think) you forced the 2 pined europlug into the socket. An export with a US 2 prong would never fit into our socket.
tongue.gif


So this charger will work fine in our region... 220 - 240V, 50 Hz...

Tsk tsk... maxsoft, why must provide a faulty charger?

Darn it! Come to think of it I have not bought a 3DS US charger!!!!
 

ferret7463

Well-Known Member
Member
Joined
Sep 21, 2010
Messages
612
Trophies
0
Age
47
XP
559
Country
United States
Mine does the exact same thing. I think when it is set on max brightness it pulls more amps than what the charger can push.
 

Site & Scene News

General chit-chat
Help Users
  • tsao @ tsao:
    ew eur*peans
  • Searinox tempBOT:
    Searinox has left the room.
  • Costello @ Costello:
    filthy europeans
  • Costello @ Costello:
    mighty asians
  • kenenthk @ kenenthk:
    Recovering lost partitions sucks ass
  • kenenthk @ kenenthk:
    Attempting to recover a 2tb worth of movies and this 320 weirdly won't initialize
  • DinohScene @ DinohScene:
    huraay for keeping backups
  • kenenthk @ kenenthk:
    huraay for that backup drive being the issue back up a back up of a
    back ups :teach:
  • DinohScene @ DinohScene:
    if only you could encode the backup in your DNA and carry it with you
  • kenenthk @ kenenthk:
    In 20 years we'll probably have micro sd cards implants in our heads
  • DinohScene @ DinohScene:
    microsd?
  • kenenthk @ kenenthk:
    I'd be okay with getting my brain taken out and replaced with one as long as its not intel or apple
  • DinohScene @ DinohScene:
    shiet get on with the time grampa, we're using picoSD now
  • kenenthk @ kenenthk:
    Only the most important humans will have nvme installed in their head
  • _Shimon @ _Shimon:
    oh shit this exists
  • Arras @ Arras:
    wait this is where the shoutbox went?
  • Adran_Marit @ Adran_Marit:
    What are everyone's
    thoughts on gpu prices atm?
  • Arras @ Arras:
    high
  • Adran_Marit @ Adran_Marit:
    lol yes they are high, mate of mine just got a 1080 for $700 AUD
  • Adran_Marit @ Adran_Marit:
    second hand which is nuts as when the 3070 came out here that's how much it was new at the time
  • kenenthk @ kenenthk:
    I
    f you have tech that can decently run games don't buy anything yet wait a year or two
  • Adran_Marit @ Adran_Marit:
    I just got a core build upgrade, minus gpu due to price, will be running my GTX780 until I can afford an upgrade
  • kenenthk @ kenenthk:
    Prices are up because of bots and
    shortages it'll die down with a year or two
  • Adran_Marit @ Adran_Marit:
    Yeah I imagine there will be a short period where prices are low then the next series will come out and low and behold have high prices again
  • kenenthk @ kenenthk:
    Today's games look just fine at 1080 with decent 60fos unless you have disposable income it's not really worth it
    kenenthk @ kenenthk: Today's games look just fine at 1080 with decent 60fos unless you have disposable income it's...