Hacking 3ds errordisp luma

J1rubino1

Member
OP
Newcomer
Joined
Apr 5, 2017
Messages
13
Trophies
0
Age
26
XP
50
Country
United States
7EDF345B-12AB-498A-BDF6-873D73F3FA26.jpeg
Everytime I play a game or something I get this error is there anyway to fix this? I’m running luma 9.0 B9s
 

remlei

Well-Known Member
Member
Joined
Mar 26, 2013
Messages
155
Trophies
0
Age
33
XP
358
Country
Is that a cia converted game?

Most of the error i git from luma is a game cart cia converted gam specially if you installed a update with it.

My advice is install a digital version of the game as much as possible.
 

Majickhat55

The Red Woman
Member
Joined
Mar 28, 2016
Messages
4,936
Trophies
1
Age
35
Location
Asshai
XP
2,948
Country
United States
If that happens again you can just google the TitleID and it will tell you what game/applet/system app is causing the crash. Then you can either delete it, update it or replace it with a good one to recover yourself. For future reference.
 

PabloMK7

Red Yoshi! ^ω^
Developer
Joined
Feb 21, 2014
Messages
2,543
Trophies
1
Age
23
Location
Yoshi's Island
XP
4,147
Country
Spain
qtm is the module controlling the head tracking for enhanced 3D. Try opening the camera with R+L in the home menu, switching to the front camera and taking a photo. Also try to open and close the lid while it's powered on and see if something unusual happens.
 

The Real Jdbye

*is birb*
Member
Joined
Mar 17, 2010
Messages
22,207
Trophies
4
Location
Space
XP
11,704
Country
Norway
UPDATE: i’m Still getting this error so deleting the cia didn’t work
Do what the person above suggested. It's possible the head tracking feature is broken, I saw someone else with the same problem in the past and what fixed it for them IIRC was deleting the qtm module, but then you won't have head tracking at all.
 

ThoD

GBATemp Addict (apparently), but more like "bored"
Member
Joined
Sep 8, 2017
Messages
3,631
Trophies
1
Age
26
XP
3,017
Country
Greece
Do what the person above suggested. It's possible the head tracking feature is broken, I saw someone else with the same problem in the past and what fixed it for them IIRC was deleting the qtm module, but then you won't have head tracking at all.
It's not like head tracking is any useful or important to be honest. Besides Face Raiders (that nobody even touches), there's pretty much nothing that use it (even when using the camera to take photos it doesn't work that well anyway).
 

The Real Jdbye

*is birb*
Member
Joined
Mar 17, 2010
Messages
22,207
Trophies
4
Location
Space
XP
11,704
Country
Norway
It's not like head tracking is any useful or important to be honest. Besides Face Raiders (that nobody even touches), there's pretty much nothing that use it (even when using the camera to take photos it doesn't work that well anyway).
All 3D games use it for super-stable 3D. Face raiders doesn't support it I think, as IIRC it's disabled when any of the cameras are in use.
 

ThoD

GBATemp Addict (apparently), but more like "bored"
Member
Joined
Sep 8, 2017
Messages
3,631
Trophies
1
Age
26
XP
3,017
Country
Greece
All 3D games use it for super-stable 3D. Face raiders doesn't support it I think, as IIRC it's disabled when any of the cameras are in use.
It does as I've seen it popping up a similar error on a friend's system with the same problem (bad qtm module). He never used the 3D though, so that may be why I thought that, never mind then.
 

SirNapkin1334

Renound Aritst
Member
Joined
Aug 20, 2017
Messages
1,665
Trophies
0
XP
964
Country
United States
Do what the person above suggested. It's possible the head tracking feature is broken, I saw someone else with the same problem in the past and what fixed it for them IIRC was deleting the qtm module, but then you won't have head tracking at all.
Well, you could extract the module from another 3DS and replace it. You can also perhaps get a download of it from *somewhere*
 

The Real Jdbye

*is birb*
Member
Joined
Mar 17, 2010
Messages
22,207
Trophies
4
Location
Space
XP
11,704
Country
Norway
Well, you could extract the module from another 3DS and replace it. You can also perhaps get a download of it from *somewhere*
IIRC, the person I mentioned before who had this problem tried all that, and it didn't help. OP's problem might not be the exact same though so it's worth a try.
It's easily downloaded with 3DNUS (completely legal btw) by getting the title version for your firmware from https://www.3dbrew.org/wiki/Title_list
That works for any system title for updates that still exist on Nintendo's servers. Older updates (9.x and below I believe) were removed.
 

SirNapkin1334

Renound Aritst
Member
Joined
Aug 20, 2017
Messages
1,665
Trophies
0
XP
964
Country
United States
IIRC, the person I mentioned before who had this problem tried all that, and it didn't help. OP's problem might not be the exact same though so it's worth a try.
It's easily downloaded with 3DNUS (completely legal btw) by getting the title version for your firmware from https://www.3dbrew.org/wiki/Title_list
That works for any system title for updates that still exist on Nintendo's servers. Older updates (9.x and below I believe) were removed.
Wait, if you just do a system update, it'll update QTM, right?
 

J1rubino1

Member
OP
Newcomer
Joined
Apr 5, 2017
Messages
13
Trophies
0
Age
26
XP
50
Country
United States
I looked for it in fbi but didn’t see it maybe it’s already deleted?

--------------------- MERGED ---------------------------

I deleted a file from home brew called qtm is that the module?
 

You may also like...

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    KenniesNewName @ KenniesNewName: https://www.servethehome.com/pny-cs3140-1tb-nvme-ssd-review/2/ damn bruh