Xbox HDD problem or dashboard deleted?

darth_pheonix Mar 1, 2019.

  1. darth_pheonix
    OP

    darth_pheonix Member

    Newcomer
    1
    Jun 3, 2017
    United States
    So I softmodded my Xbox a while back, and wanted to upgrade the HDD around the same time. But when I was trying to do so I managed to screw it up, I was trying to use chimp to flash another hard drive with everything from the old one and something went wrong along the way. The xbox still boots up games, it still runs fine, I just can't get to the dashboard, any dashboard for that matter. When I boot it with no game in it after the flubber screen it just starts flashing a red x in a clear box. I have a video of it here. If anyone can give me any pointers on what I can do to fix it and upgrade the HDD to a larger one that would be fantastic

     
  2. DinohScene

    DinohScene Feed Dino to the Sharks

    Moderator
    23
    GBAtemp Patron
    DinohScene is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Oct 11, 2011
    Antarctica
    Восторг
    Do you still have one of the exploits on the HDD?
    If yes then boot into the softmod menu, start up an FTP server and copy a newly hacked dash to the C drive.
     
  3. Rocky5

    Rocky5 GBAtemp Regular

    Member
    5
    Aug 12, 2007
    United States
    Burn my extras disc and upgrade your softmod to mine. Before upgrading your drive null your eeprom hdd key. This can be done by loading NKPatcher Settings > EEPROM > Advanced Features > HDD > Null key

    When done use the extras disc to install Chimp 261812 and then upgrade your hdd.

    Upgrade softmods = Advanced features > Upgrade old softmods
    Where Chimp is located = Advanced features > Advanced Apps

    Prebuilt build = https://drive.google.com/drive/folders/0BzRN8P835YijRU94cVNNWFA1Z28
    Source code = https://github.com/Rocky5/Xbox-Softmodding-Tool/
    Read me for softmod = https://github.com/Rocky5/Xbox-Softmodding-Tool/blob/master/README.md
     
    Last edited by Rocky5, Mar 1, 2019
  4. darth_pheonix
    OP

    darth_pheonix Member

    Newcomer
    1
    Jun 3, 2017
    United States
    Thank you so much! Your extras disc helped me fix it! Now the only problem is Chimp isn't booting up, or maybe I'm doing it wrong? I've booted it up, and it just goes to a black screen or just locks up the xbox entirely. Any ideas?

    **Edit** Could it just be showing a black screen because I'm using the HDMI cable thing causing it not to show up?
     
    Last edited by darth_pheonix, Mar 1, 2019
  5. Rocky5

    Rocky5 GBAtemp Regular

    Member
    5
    Aug 12, 2007
    United States
    Probably yeah, use normal SD cables if you have hem.
     
  6. Buffdaddy

    Buffdaddy Member

    Newcomer
    1
    May 23, 2019
    United Kingdom
    Yes, I had same issue, while attempting my first softmod / hdd upgrade I too got a black screen when loading chimp while using Component cable, so I swapped to my old Composite cable and then chimp showed up fine, even though it was black and white.. But I assume that was only because im in Uk with a Pal system and had the console set as NTSC and 60hz
     
Quick Reply
Draft saved Draft deleted
Loading...