1. sxp5702

    sxp5702 Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 27, 2015
    Messages:
    22
    Country:
    United States
    Just need that TUT lol I'll upload the patched cia myself...or share with someone who has a good account on..(that special 3ds site) and can share there
     
  2. GameSystem

    GameSystem GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    603
    Country:
    United States
    I wish there were an easy way for o3DS users like NTR is for n3DS. I really don't feel like repatching and reinstalling a cia every patch.
     
  3. Arseface_TM

    Arseface_TM Board Game Dev
    Member

    Joined:
    Sep 16, 2015
    Messages:
    330
    Country:
    United States
    Irony in its cruelest form.
     
  4. Drwho0894

    Drwho0894 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 15, 2015
    Messages:
    213
    Country:
    United Kingdom
    I'll make a cia. Give me some time though.
     
  5. dasding

    OP dasding GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Oct 25, 2015
    Messages:
    272
    Country:
    Germany
    Which Homebrew entrypoint did you use?
     
  6. QQUU

    QQUU Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Nov 26, 2015
    Messages:
    7
    Country:
    Swaziland
    if possible, write how you do that. its easier if we can apply the patch on our own whenever there is an update for the translation patch. better than waiting for someone to patch it and reupload the hole game.
    or did you mean a .cia that you install and it patches the game? THAT would be awesome, I don't know this stuff yet x
     
  7. Antipika

    Antipika Member
    Newcomer

    Joined:
    May 10, 2007
    Messages:
    38
    Country:
    France
    Actually it would be great if you could explain how from the original CIA + xorpads + ncchinfo.bin we can get to make our own patched CIA. So no one has to wait for CIA to be rebuilt every time this patch gets updated. Will save you time as well and will all save us time in the future (waiting for someone to make a CIA + upload 1.5GB+ someplace decent + re-download 1.5GB every other day/week isn't really great).
     
  8. Drwho0894

    Drwho0894 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 15, 2015
    Messages:
    213
    Country:
    United Kingdom
    You just really need a way to decrypt a cia file. Thats the start if it. I still have the CIA file of this game so will put it on decrypt9 and patch the romfs.
     
  9. sxp5702

    sxp5702 Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 27, 2015
    Messages:
    22
    Country:
    United States
    i downloaded decrypt9 but...no idea how to use xD
     
  10. Necrotech

    Necrotech Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Nov 27, 2015
    Messages:
    3
    Country:
    Canada
    CAn this be used with a digital copy of the game?
     
  11. sxp5702

    sxp5702 Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 27, 2015
    Messages:
    22
    Country:
    United States
    digital copies are cia arent they?...idk
     
  12. Necrotech

    Necrotech Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Nov 27, 2015
    Messages:
    3
    Country:
    Canada
    Was going to use this on my JP import when it gets here, provided I can get an entry point. Just was wondering if I'd need a cartridge or can just eshop the game.
     
  13. Kibido

    Kibido GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Apr 3, 2014
    Messages:
    641
    Country:
    Italy
    NTR booted on top of Gateway, works like a charm. Thank you, looking forward to the next translations.
     
  14. Zouiguipopo

    Zouiguipopo Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    60
    Country:
    France
    Thanks i use N3DS in 9.0 with Gateway and Cia and for people who don't how to apply patch, just boot in gateway mod then install ce NTR CFW 3.1 then just start it and MHX is in english ! THANKS YOU ALL WORKS GREAT ♥
     
  15. dasding

    OP dasding GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Oct 25, 2015
    Messages:
    272
    Country:
    Germany
    There is a problem with the romFS Patcher producing wrong output file. Fix coming soon.
     
    Last edited by dasding, Nov 29, 2015
  16. Phoenny

    Phoenny Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 21, 2015
    Messages:
    30
    Country:
    Italy
    Could it be The HANS yellow screen's cause?
    Also because, now that I think about it, MHX should use the same AP check as Fire Emblem If, which works for me with HANS.
     
  17. Nirmonculus

    Nirmonculus GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Nov 4, 2014
    Messages:
    735
    Country:
    lol I used decrypt9 to decrypt and it failed! XD
     
  18. dasding

    OP dasding GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Oct 25, 2015
    Messages:
    272
    Country:
    Germany
    I don't think so. The thing that was wrong was that it didn't produce the 4096 zero bytes with IVFC magic in the first four. Which was explicitly not allowed with the first version of HANS (remember you had to strip the first 0x1000 byte). ctrtool doesn't accept those otherwise though. So new version produces the 0x1000 byte ;)
     
    Last edited by dasding, Nov 27, 2015
    Phoenny likes this.
  19. Phoenny

    Phoenny Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 21, 2015
    Messages:
    30
    Country:
    Italy
    I see. I hope that smea or someone for him fixes HANS asap. Othetwise, we're stuck with Japanese text.
     
  20. Nirmonculus

    Nirmonculus GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Nov 4, 2014
    Messages:
    735
    Country:
    I think I finally decrypted the file?

    [​IMG]
    Now I'll move on to patching. Will report.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Translation, [WIP], Patch