Windows 7 RTM

Discussion in 'Computer Games and General Discussion' started by Elritha, Jul 8, 2009.

Jul 8, 2009

Windows 7 RTM by Elritha at 9:40 PM (4,117 Views / 0 Likes) 48 replies

  1. Elritha
    OP

    Member Elritha GBAtemp Addict

    Joined:
    Jan 24, 2006
    Messages:
    2,037
    Country:
    Canada
    With only 5 days left until Windows 7 is RTM, is anyone planning on getting it? I've been using the release candidate for awhile now and am pretty happy with it. Can't really go back to Vista now... [​IMG]

    Those on Technet subscription are supposed to be able to get it soon after it reaches RTM, while general public availability willl be October 22nd.
     


  2. emupaul

    Member emupaul GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 26, 2009
    Messages:
    416
    Location:
    space
    Country:
    United States
    Only if its a free upgrade for me.
     
  3. playallday

    Member playallday Group: GBAtemp Ghost

    Joined:
    May 23, 2008
    Messages:
    3,773
    Location:
    [@N@[)@
    Country:
    Canada
    I might get it later... Sometime... Most likely when my RC goes dead...

    Anyways, I bet that it's going to get leaked before October. [​IMG]
     
  4. UltraMagnus

    Member UltraMagnus hic sunt dracones

    Joined:
    Aug 2, 2007
    Messages:
    1,967
    Location:
    Portsmouth
    Country:
    United Kingdom
    still happy with XP, see no reason to change.
     
  5. emupaul

    Member emupaul GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 26, 2009
    Messages:
    416
    Location:
    space
    Country:
    United States
    until none of the software is backwards compatible it's a relic just like win98 [​IMG]
     
  6. lolsjoel

    Member lolsjoel GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 19, 2003
    Messages:
    930
    Country:
    United States
    Oh I'll definitely get it. I've been using Windows 7 as my primary OS since build 7000, though currently using RC1 (7100). No reason not to make the move to RTM since 7100 has a transparency bug with the taskbar that rears its unimpressive head every time I restart my computer.
     
  7. playallday

    Member playallday Group: GBAtemp Ghost

    Joined:
    May 23, 2008
    Messages:
    3,773
    Location:
    [@N@[)@
    Country:
    Canada
    Really? Never happened to me. You installed your drivers right?
     
  8. GentleFist

    GentleFist Newbie

    buy a os? do not want

    ~~cough~~pirate~~cough~~
     
  9. Elritha
    OP

    Member Elritha GBAtemp Addict

    Joined:
    Jan 24, 2006
    Messages:
    2,037
    Country:
    Canada

    You could do that, but you risk the chance of microsoft detecting it is cracked.

    Pre-ordering Windows 7 is pretty cheap at the moment anyway. Apparently Windows 7 Home Premium Upgrade is retailing for $49, while Windows 7 Professional is $99.

    The upgrade one will take operating systems from windows 2000 up, and only requires the cd to verify you own it, doesn't have to be installed, meaning you can still do a clean install of 7.
     
  10. GentleFist

    GentleFist Newbie

    what do you mean? upgrade one? i thought only new pc's get a free update
     
  11. Elritha
    OP

    Member Elritha GBAtemp Addict

    Joined:
    Jan 24, 2006
    Messages:
    2,037
    Country:
    Canada
    If you have owned a previous microsoft operating system you can choose to purchase the upgrade version, meaning you get it at a discounted price compared to the full retail version.

    Here's the article where I read about it.
    Here
     
  12. GentleFist

    GentleFist Newbie

    oh i see, thanks
     
  13. lolsjoel

    Member lolsjoel GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 19, 2003
    Messages:
    930
    Country:
    United States
    Yep! It's actually listed in as a known bug in 7100. What it is is that the grey transparency color of the taskbar extends out about an extra 10% past the boundaries of the bar. All I have to do to correct it is to drag the bar to the right side of the screen and back, then all is well. I keep my taskbar at the top of the screen (and have since install), so it might not be a problem when the taskbar is left at the bottom.

    Also, as one of the perks of being an engineering student at my university, we get access to the MSDNAA, so I'll have the Windows 7 RTM and official retail release for free when they're made available! [​IMG]
     
  14. UltraMagnus

    Member UltraMagnus hic sunt dracones

    Joined:
    Aug 2, 2007
    Messages:
    1,967
    Location:
    Portsmouth
    Country:
    United Kingdom
    name a single piece of software (not a game) that doesn't run on XP.
     
  15. Shryquill

    Member Shryquill GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 3, 2008
    Messages:
    127
    Location:
    A Birdportal in Rupture farms
    Country:
    New Zealand
    Yea.. Nah.. ive got windows xp and unless it is super efficent and is super cheap... probly knot
     
  16. playallday

    Member playallday Group: GBAtemp Ghost

    Joined:
    May 23, 2008
    Messages:
    3,773
    Location:
    [@N@[)@
    Country:
    Canada
    Leak it. [​IMG]

    Oh yeah, that bug. It never really buged me so I forgot about it. [​IMG]
     
  17. raulpica

    Supervisor raulpica With your drill, thrust to the sky!

    Joined:
    Oct 23, 2007
    Messages:
    10,674
    Location:
    _____________ PowerLevel: 9001
    Country:
    Italy
    I've got that too [​IMG] Thanks for reminding me [​IMG]

    Gonna get the RTM as soon as it's out [​IMG]

    EDIT: Crap, my user does not work anymore. Stupid MS.
     
  18. Excellentnuke

    Member Excellentnuke GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 19, 2008
    Messages:
    612
    Location:
    On a boat
    Country:
    United States
    I probably won't get it for a while. I've just spent an hour or so customizing Vista so I'm keeping it. Although, I was satisfied with the beta. I tried build 7000 and 7100 and they were excellent.
     
  19. coolbho3000

    Member coolbho3000 GBATemp Kikkoman Naturally Brewed SoySauce Fanatic

    Joined:
    Apr 29, 2007
    Messages:
    2,095
    Location:
    Kikkoman Factory
    Country:
    Can you upgrade path from Ultimate Vista to Pro 7?
     
  20. Elritha
    OP

    Member Elritha GBAtemp Addict

    Joined:
    Jan 24, 2006
    Messages:
    2,037
    Country:
    Canada
    I don't think so, you can only upgrade to the same equivelent on windows 7.

    According to this article you are restricted top the following.

     

Share This Page