Will R4 work on 3DS?

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by 5%, Oct 29, 2011.

Oct 29, 2011

Will R4 work on 3DS? by 5% at 7:44 PM (6,458 Views / 0 Likes) 4 replies

  1. 5%
    OP

    Member 5% GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 25, 2008
    Messages:
    453
    Country:
    I don't want to feel regretful for selling my Ak2i but it is what it is!

    Does R4 work on 3DS?
     
  2. AaronUzumaki

    Member AaronUzumaki A.K.A. Ecstasy Espeon

    Joined:
    Feb 8, 2009
    Messages:
    330
    Location:
    Akron, Ohio
    Country:
    United States
    Only R4i works on 3DS and you have to make sure to get one of the ones that specifically mentions 3DS. I just got one today for $20.00 US, which includes 2-3 day priority shipping.
     
  3. s4mid4re

    Member s4mid4re  

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    1,669
    Country:
    United States
    Not all r4i's (aka clones) will work on the latest 3ds firmware, despite stating it will work on the 3ds. If you want a r4i clone that works with the latest 3ds, provides bootstrap updates that will counter future 3ds firmware updates, and has wood support for great compatibility to games, I recommend the r4i Gold 3ds (make sure you get the clone from http://r4ids.cn and not a crap clone, as there are multiples of flashcarts that have 'Gold' and '3ds').

    The ak2i also supports latest 3ds firmware, is upgradeable, and has akaio support for great compatibility.

    EDIT: on topic: if you're referring to the r4 original (with wood support), no, it's not compatible with the 3ds. If you still want wood on 3ds (and sdhc/4gb or more memory), get the r4i Gold 3ds.
     
  4. Dter ic

    Member Dter ic ~

    Joined:
    Feb 19, 2009
    Messages:
    1,757
    Country:
    United Kingdom
    Question is why would you sell your Acekard 2i for a r4?

    If however you insist then I suggest you get the R4i Gold by http://www.r4ids.cn/
     
  5. 5%
    OP

    Member 5% GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 25, 2008
    Messages:
    453
    Country:
    I sold my Ak2i when I sold my DSi but I had a R4 laying around :(
     

Share This Page